Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 357 – 17. februar 2017 – side 4

Ny bog

Åbn grænserne

Sigurd Sejer Skov

Om flygtninge, indvandring og nødvendigheden af kampen mod racisme.

Åbn grænserne

Åbn grænserne
Af Jesper Juul Mikkelsen
86 sider (lille format) – 40 kr. (+ evt. porto 20 kr.)
Køb den hos Modstand.org. Eller betal 60 kr. på MobilePay til 7216 4980 (husk at skrive adresse i tekstfeltet).

Det emne der fylder mest i den offentlige debat i dag er spørgsmålet om flygtninge og indvandring.

Medierne bruger sidevis på at offentliggøre indvandrer-fjendske artikler, og massevis af udsendelser stiller sig “kritisk” over for indvandring – og muslimer specielt.

Konsekvensen er, at en stor del af befolkningen tager mange af de falske argumenter og løgne til sig. Mange accepterer, at flygtninge og muslimer simpelthen er mindre værd som mennesker.

En nødvendig bog

Åbn grænserne arbejder sig systematisk gennem de problematikker, som forbindes med indvandring. Alle de populære løgne bliver her udfordret og det underbygges med fakta og dybde.

På letforståelig vis bliver der gjort op med bl.a. Huntingtons “teori” om civilisationernes sammenstød og ideen om, at vi skal vælge mellem flygtninge eller velfærd.

  • Denne nye, lille bog af Jesper Juul Mikkelsen er inddelt i et forord som opstiller de gængse svar på flygtningekrisen samt fire kapitler, som hver især bearbejder nogle hovedtemaer:
  • Islamofobi, racisme og religion.
  • Løgnene omkring samfundsøkonomiske tab ved flygtninge, hvor den peger på den virkelige synder, når det kommer til den tabte velfærd, nemlig nyliberalismen.
  • Migration som en naturlig del af arbejderes færden inden for de kapitalistiske rammer, og nødvendigheden samt styrken i at organiserer udenlandsk arbejdskraft i kampen mod løntrykkeriet.
  • Samt et kapitel, som forklarer, hvorfor vi skal bygge en international anti-racistisk bevægelse.

Mangfoldighed

Et historisk tilbageblik og en forståelse af kapitalismens konsekvenser viser tydeligt, hvordan vi sagtens kan leve sammen på tværs af religion og kultur. Og at de ting er under konstant forandring, hvis vi vil det.

Men det kræver, at vi bekæmper den sociale ulighed, som i dag giver os følelsen af, at der ikke er nok til alle. Ligesom at det tydeliggøres, hvordan islamofobien er til for at legitimere imperialistiske krige og for at splitte os som klasse.

Klassefællesskab

Et af de vigtigste led i denne forbindelse er netop fortællingen om klasse. Vi har langt mere til fælles med vores muslimske nabo eller polske kollega, end vi har med samfundets politiske og økonomiske elite.

På tværs af grænser udgør vi sammen arbejderklassen, vi er alle nødt til at sælge vores arbejdskraft og vi ønsker alle et sikkert og trygt liv.

Vi har fælles klasseinteresser, som strider mod dem, der vil lukke grænserne, og som vil trække Europa i en mere brutal og autoritær retning.

Internationalistiske svar

Svaret fra Åbn Grænserne på flygtninge-krisen går i ét med vores svar på den stigende sociale ulighed, på klimaspørgsmålet, og de mange imperialistiske angreb.

Vores svar er først og fremmest internationalt. For det er, når arbejderklassen står sammen, at vi er stærkest.

Et godt eksempel, der fortælles i bogen, er historien om de udenlandske arbejdere på det nye metrobyggeri. Her bliver det tydeligt, at danske arbejdsgivere udnytter polsk arbejdskraft til at dumpe lønnen, og hvordan det bedste modangreb var at organisere den polske arbejdskraft.

Ikke blot fordi, både danske som udenlandske arbejdere har en interesse i højere lønninger, men også fordi de udenlandske arbejdere blev væbnet med farlig viden – om deres klasses magt.

Et must read

Den let tilgængelige og systematiske argumentation gennem bogen væbner alle gadeaktivister og antiracister til at gå direkte til sagen.

Åbn Grænserne er et ‘must read’ for alle anti-racister i dag.

Se også:
SAA 357: Europæisk aktionsdag mod racisme og fascisme 18. marts
SAA 357: Kampen mod racisme er international, siger græsk aktivist
SAA 357: En brandbombe i et giftigt politisk klima
SAA 357: Aarhus: Svømmeforbud er anti-muslimsk racisme
SAA 357: 18. marts i Odense
SAA 357: 18. marts i Aarhus: Smilets by giver racismen det røde kort
SAA 357: 18. marts i København

Flere artikler fra nr. 357

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Sigurd Sejer Skov

Siden er vist 2061 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside