Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 357 – 13. marts 2017 (Kun online)

Kampen mod racisme er international, siger græsk aktivist

Petros Constantinou

I weekenden omkring lørdag den 18. marts vil der være en international mobilisering mod racisme, der oprindeligt blev indkaldt af bevægelsen i Grækenland.

Anti-racister i Grækenland hilste flygtningebørn velkomne på skolerne tidligere i år

Anti-racister i Grækenland hilste flygtningebørn velkomne på skolerne tidligere i år.
Foto: Arbejder-Solidaritet, Athen

Mange fagforeninger og byråd støtter demonstrationerne i ni græske byer. Det gælder også øen Lesbos, hvor tusindvis af flygtninge er fanget.

Vi mobiliserer i flygtningelejrene og forventer, at mange flygtninge vil deltage i demonstrationen. Vores vigtigste parole er “Ned med Fort Europa”.

Vi ønsker at stoppe isolationen af flygtninge, byde dem velkommen i byerne og at få lukket lejrene. Vi ønsker at annullere EU’s aftale med Tyrkiet, der betyder, at flygtninge kan tilbageholdes og deporteres.

Rengøringsassistenter på hospitalerne vil demonstrere – mange af dem er indvandrere fra Østeuropa eller fra afrikanske lande.

De er ansat af private entreprenører, der kan snart kan blive bragt ind i den offentlige sektor. Det er beskæmmende, at regeringen ønsker at udelukke de arbejdere, der ikke har statsborgerskab.

Vi protesterer også mod den yderste højrefløj i Europa.

Gennembrud

Der vil være stor en march i Holland, hvor racisten Geert Wilders kan få et gennembrud ved valget i næste uge.

Og der vil være demonstration i Østrig, hvor kampen fortsætter efter det snævre nederlag for det fascistiske Frihedspartis kandidat Norbert Hofer ved præsidentvalget sidste år.

Jeg tager til Paris søndag den 19. marts for at deltage i en meget vigtig demonstration, der kan åbne op for mulighederne for en kamp mod fascisten Marine Le Pen.

Den bygger på den vrede mod politiets racisme efter voldtægten med en knippel af den unge sorte mand Theo Luhaka. Demonstrationen blev endda annonceret i sidste uge af et vidne, der vidnede ved retssagen mod den politimand, der skød og dræbte fransk-marokkaneren Amine Bentounsi i 2012.

I Grækenland er det nazistiske Gyldent Daggry i kaos. De har i forvejen en retssag kørende på grund af deres voldelige angreb, og nederlaget for deres kampagne for at holde flygtningebørn ude af skolerne har skabt splittelse i deres ledelse.

En fremtrædende tilknyttet gruppe har opløst sig selv, og et parlamentsmedlem har forladt partiet, hvilket betyder at det ikke længere er det tredje største parti i det græske parlament, men det fjerdestørste.

Vi har endelig vundet en af vores vigtigste kampe mod dem sidste lørdag, da en offentlig tv-station meddelte, at den ikke længere ville give Gyldent Daggry sendetid.

De havde udsendt taler af partiets leder i en time hver måned. Men efter KEERFAs kampagne meddelte mediearbejdernes fagforening, at de ville strejke for at stoppe alle yderligere af den slags udsendelser, hvilket tvang ledelsen til at bøje sig.

Der vil også være demonstrationer i andre lande fra Polen til Sydkorea samt i tre byer i Storbritannien. Denne bevægelse er vores chance for at stå op mod racisterne og den yderste højrefløj.

Petros Constantinou er koordinator for Bevægelsen Mod Racisme og den Fascistiske Trussel (KEERFA) i Grækenland.

Artiklen er oversat fra Socialist Worker (UK) nr. 2545, 11. marts 2017 (kun online).


I Danmark vil der være demonstrationer i Odense, København og Aarhus.

Se også:
SAA 357: Ny bog: Åbn grænserne
SAA 357: Europæisk aktionsdag mod racisme og fascisme 18. marts
SAA 357: 18. marts i Odense
SAA 357: 18. marts i København
SAA 357: 18. marts i Aarhus: Smilets by giver racismen det røde kort
SAA 357: Det yderste højre og venstrefløjen ved det hollandske valg

Flere artikler fra nr. 357

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Petros Constantinou

Siden er vist 1855 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside