Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 196 – September 2001 – side 14

[Ekstra 24.9.01]

USA’s krige viser hykleriet

Den amerikanske præsident George Bush vil misbruge sorgen over omkring 5000 uskyldige civile amerikaneres død til at starte en krig. Men de vestlige magthaveres forargelse over civile ofre i konflikter er ikke reel – deres hykleri er kvalmende.

 • Under krigen i Kosovo dræbte NATO civile, da alliancen bombede infrastruktur, en TV-station, civile fabrikker, den kinesiske ambassade og sågar en flygtningekonvoj.

 • Under Vestens krig med Irak dræbte den amerikansk ledede alliance mellem 100 og 200.000 irakiske værnepligtige og civile, mens Saddam Husseins eliteenheder i Den Republikanske Garde gik fri.

  Efter Golfkrigen gennemtrumfede USA en økonomisk blokade af Irak, som har betydet en fatal mangel på blandt andet medicin. Ifølge UNICEF har den 10 år lange blokade hvert år kostet over 60.000 irakiske børn livet. I 1995 erklærede den daværende amerikanske udenrigsminister Madeleine Albright, at “det er prisen værd”.

  De amerikanske magthavere fejrede slagteriet med en officiel sejrsparade i New York, hvor det patriotiske massehysteri fik frit løb. Så vestlige ledere kaster med sten fra et glashus, når de nu forarges over arabere, der jubler over angrebene på USA.

 • Under Vietnam-krigen dræbte USA tre millioner vietnamesere, de fleste civile. Da krigen sluttede var 70% af al bebyggelse i Nord-Vietnam ødelagt af bomber og 10 mio. hektarer jord ødelagt af kemisk krigsførsel.

  Faktisk var Bush’s udenrigsminister Colin Powell med til at dække over My Lai massakren, hvor amerikanske tropper massakrerede 400 vietnamesiske landsby-beboere, de fleste gamle eller børn.

  Samme Powell stod i 1989 i spidsen for den amerikanske invasion af Panama, hvor adskillige tusinde civile blev myrdet. Og i dag fremstilles Powell som en fredsmager og ‘duen’ i Bush's regering.

 • Den nuværende præsident Bush’s far var i begyndelsen af 70’erne leder af den amerikanske efterretningstjeneste CIA, som i 1973 stod bag militærkuppet i Chile, hvor landets folkevalgte præsident Allende og tusinder af andre socialister blev myrdet.

  Lige nu fører USA en krig i Columbia, mod guerillaerne, for at sikre adgang til olieområder dér.

 • Derudover har USA invaderet det lille ø-rige Granada, fordi det ikke ville som USA, amerikanske troppers invasion af Somalia blev tranmitteret i fjernsynet, og så leverer USA militærudstyr til Israel for milliarder af dollar. Udstyr som bliver brugt i krigen mod palæstinenserne, som har kostet hundredtusinder livet.

Osama bin Laden: USAs ven i mange år

Listen over de amerikanske magthaveres krigsforbrydelser og terrorhandlinger kunne fortsætte længe endnu. USA er da også modstander af en permanent international krigsforbryderdomstol, da regeringen frygter, at amerikanere vil blive anklaget.

Ingen ved endnu med sikkerhed, hvem der står bag terrorangrebene, men meget tyder på, at USA vil udpege eksil-sauderen Osama bin Laden som den skyldige bagmand.

Osama bin Laden og hans sympatisører blev kaldt frihedskæmpere af daværende præsident Reagan og modtog våben og træning fra CIA under den sovjetiske besættelse af Afghanistan i 80'erne. Men Osama bin Laden vendte sig mod sin tidligere herre efter Golf-krigen, hvor han mente, at USA slog for hårdt ned på Irak.

Dermed blev bin Laden endnu en tidligere USA-støtte, som pludselig er blevet udnævnt til ondskaben selv.

De amerikanske magthavere har intet mod terror, diktatorer eller civile ofre, blot svinestregerne tjener deres interesser.

 

Se også:
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: Krig stopper ikke terror
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: Stop krigen – opbyg antikrigsbevægelsen
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: Magthaverne puster til racismen
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: USA’s del og hersk-politik i Mellemøsten
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: Terror forkert middel i kampen mod undertrykkelse

Flere artikler fra nr. 196

Flere numre fra 2001

Siden er vist 1042 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside