Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 196 – September 2001 – side 14

[Ekstra 24.9.01]

Magthaverne puster til racismen

Brandattentat mod muslimske naboer, overfald på tilfældige muslimer og på et flygtningecenter ved Hinnerup lidt uden for Århus, har været konsekvenserne af den skingre tone mod alt muslimsk, som flere politikere, journalister og såkaldte eksperter har brugt efter angrebene i USA.

Der sker verbale overfald i bybusser, lyder det fra indvandrerforeninger, der også fortæller om, at muslimer er blevet fyrede fra deres job i kølvandet på angrebet i USA med begrundelser om for store kulturforskelle.

Hetz

Medlemmer af Dansk Folkeparti (DF) har på sædvanlig populistisk facon været ude med en ekstremt grov hetz mod islam og muslimer, der kun kan virke som opfordring til angreb på muslimer. Mogens Camre og to andre ledene medlemmer er blevet meldt for racisme pga. deres udtalelser. Selv om Venstre og Konservative overlader de mest grov angreb til DF, så følger de trop i en blødere form, samtidig med at de inviterer DF til et tættere samarbejde om bl.a. udlændingepolitikken.

Selv ledende socialdemokrater med justitsminister Frank Jensen i førerfeltet, kører hetzen videre med udtalelser om, at nu må muslimer indordne sig under vores værdier, ellers er det misbrug af ytrings- og religionsfriheden. Altså: Sig kun, hvad vi vil høre, ellers kan disse rettigheder altså ikke gælde for jer. Det er kernen i Frank Jensens ‘værdier’ og ytringsfrihed.

Samtidig lyder det – med klapsalver fra SF’ere – at nu må PET og FET samarbejde med sikkerhedstjenesterne i resten af EU om at overvåge fundamentalistiske grupper bedre. Endnu en af de mange sten i mistænkeliggørelsen af islam og muslimer. Og det selvom ingen med sikkerhed ved, hvem der udførte angrebene i USA.

Muslimer aflyser politiske arrangementer, fordi de er bange for at komme til at sige noget, der kan misforstås og bruges til at hetze dem endnu mere. De har ingen reel ytringsfrihed i dag.

For hvad ikke ret mange politikere vil stå frem og sige er, at den politik med undertrykkelse og krig, som USA og Vesteuropa har ført i Mellemøsten og store dele af Afrika og Asien i de sidste 40-50 år giver grobund for et had mod især USA.

Hykleriet og dobbeltstandarden kan også ses i den forargelse, som nogle få unge palæstinenseres jubel over angrebet har vakt hos Nyrup og andre ledende politikere. De fleste palæstinensere i Danmark kommer fra ødelagte flygtningelejre i Libanon, hvor det daglige resultat af Israels og USA's mangeårige krig mod palæstinenserne i mange år var dræbte familiemedlemmer og venner, fængslinger og tortur. Smadrede liv i hundredetusindvis.

Hykleri

Derimod var forargelsen fuldstændig fraværende, da USA holdt store sejrsparader efter krigen mod Irak, der kostede mere end 150.000 civile irakere livet og fortsat koster adskillige tusinder irakiske børn livet hvert år pga. økonomiske sanktioner.

For Nyrup & Co. er døde amerikanere noget helt andet end døde irakere, selvom de alle er døde som følge af terrorhandlinger. Disse dobbeltstandarder gør det svært for mange i den tredje verden at tage vestens reaktioner på angrebet i USA som andet end en hån mod dem.

I de større byer afholder DGS fakkeltog mod racisme på onsdag

København kl. 19, Rådhuspladsen
Århus kl. 19, Rådhuspladsen
Odense kl. 19, Rådhuspladsen
Aalborg kl. 19, Rådhuspladsen

Se også:
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: Krig stopper ikke terror
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: Stop krigen – opbyg antikrigsbevægelsen
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: USA’s krige viser hykleriet
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: USA’s del og hersk-politik i Mellemøsten
SAA 196: [Ekstra 24.9.01]: Terror forkert middel i kampen mod undertrykkelse

Flere artikler fra nr. 196

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Siden er vist 1692 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside