Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 260 – 27. september 2006 – side 1

Støt pædagogers og forældres strejker og blokader

Fogh slagter velfærden

Der strejkes, protesteres og blokeres. Velfærdskampen er i fuld gang over hele landet. Mest markant er det gået for sig i Århus og Silkeborg hvor pædagogerne har nedlagt deres arbejde og i Århus har forældrene lavet blokader foran deres børns institutioner.

Forældre, børn og pædagoger protestere over hele landet mod de kommunale velfærdsforringelser. Indtil videre har Århus stået for de største protester. Den 12. september demonstrerede 15.000 mennesker mod kommunens plan om at spare 410 millioner kroner.

Forældre, børn og pædagoger protestere over hele landet mod de kommunale velfærdsforringelser. Indtil videre har Århus stået for de største protester. Den 12. september demonstrerede 15.000 mennesker mod kommunens plan om at spare 410 millioner kroner.

 

Også i Randers og Odsherred har pædagogerne været i aktion og i Helsingør forsøger forældrene at ramme kommunen økonomisk ved at undlade at betale deres institutionsregninger. Kommunerne bliver syndebukke, men den virkelige velfærdsslagter er Fogh og hans regering. Foghs modsvar til de lokale protester har hidtil været at holde fast i princippet om at kommunerne ikke skal have flere penge.

I stedet for smider statsministeren lorten tilbage til kommunerne og udtaler at: “Der er kommuner, der er nødt til at foretage besværlige beslutninger, som så synes, at det er lidt mere bekvemt at skyde skylden på regeringen end selv at tage ansvaret“. I desperation lancerer han samtidigt et nyt tiltag hvor offentlige ledere skal belønnes for deres effektivitet: “Hvorfor ikke sige, at en del af de offentlige lederes lønninger skal gøres afhængige af, hvilke resultater de offentlige institutioner opnår med hensyn til brugertilfredshed, medarbejder-tilfredshed og omkostninger“, udtaler statsministeren.

I realiteten betyder dette at de offentlige ledere kan belønnes efter hvor meget de holder mund og spiller efter regeringens taktstok. Det kan godt være at Fogh er presset og derfor ikke ønsker at tage ansvar for hans nedskæringer på velfærden, men hvor meget han end ville det kan statsministeren ikke løbe fra sit ansvar – ikke engang ved at lokke de offentlige ansatte med små bonusordninger.

Vi har fået nok af Foghs regering og hans nyliberale dagsorden. Netop derfor skal 3. oktober, de aktuelle protester, strejker og blokader – bruges til at vise Anders Fogh at nu er det nok! Ny regering nu!

Læs mere på side 2, 3 og 11

Demonstration 3. oktober
Se mere på www.velfaerdtilalle.dk

Se også:
SAA 260: Det mener vi:: Nej tak til 1757 dage mere med Fogh!
SAA 260: Hvilken vej frem for velfærdskampen?
SAA 260: Pædagoger, studerende, socialrådgivere, forældre landet over: – Vi accepterer ingen nedskæringer
SAA 260: Ulighed i Danmark
SAA 260: Økonomi for Antikapitalister: Den kommunale limpind

Flere artikler fra nr. 260

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Velfærdskampe 2006

Siden er vist 2382 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside