Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 3 – December 1984 – side 2

Odense: Skraldemænd tidligt ude

Klar aktion!

Renovationsarbejderne i Odense nedlagde arbejdet torsdag d. 15. november i protest mod den nye dagpengereform. Strejken var ment som en markering af, hvad de mente der skal til, og en opfordring til andre arbejdspladser om at gå med.

Strejken fortsatte fredag, hvor de i øvrigt blokerede byens losseplads, der modtager affald fra hele Fyn. Derudover blev der sendt grupper ud til byens største arbejdspladser for at opfordre dem til at deltage i strejken.

Men i stedet for kun at snakke med tillidsmændene skulle man have arrangeret møder med alle arbejderne. Det er jo dem, der skal ud i strejke og derfor også dem, der skal diskuteres med.

Ingen arbejdspladser gik imidlertid med – hverken torsdag eller fredag. Mange er godt nok utilfredse med reformen og mener, at der skal gøres noget ved den, men ingen tør rigtigt ta’ konsekvenserne og gå i kamp. Mange er i forvejen presset økonomisk ogknuger sig fast til deres arbejde af frygt for at miste det. Flere har udtalt, at der skal en generalstrejke til, men venter på at andre skal gå forrest, eller at deres forbund skal gå i spidsen til foråret, som bl.a. Hardy Hansen har udtalt.

Blokaden brudt

Renovationsarbejderne fortsatte blokaden lørdag, indtil den blev brudt af politiet. Mandag gik de atter i arbejde, ud fra at ingen umiddelbart fulgte trop, og de mente, at det ville være perspektivløst at fortsætte alene.

Det er vigtigt, at renovationsarbejderne ikke oplever strejken som et nederlag, men tværtimod føler sig styrket. De har vist, hvad de vil. De har vist, at de er villige til at bruge den magt, der skal til, og de er klar til at rykke ud igen, hvis andre slutter op.

Der forsøges med fyraftensmøder og de har stadig kontakt til andre arbejdspladser. De opfordrer til, at den 4. dec. bliver slagkraftig. Det er den dag, hvor tillidsmandsringen har opfordret til landsdækkende aktioner mod forliget.

Se også:
SAA 3: SAS: Sure Arbejdere Strejker
SAA 3: Astral-arbejderne vandt: Giftig sag for Arbejdstilsynet
SAA 3: Arbejdsløse råber op
SAA 3: IS mener: Hvem gi’r bolden op?

Flere artikler fra nr. 3

Flere numre fra 1984

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1981-1990
Faglig kamp (DK): Skraldemænd/renovation

Siden er vist 1754 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside