Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 326 – 28. februar 2013 (Kun online)

Stor-lockout

KL og regeringen vil konflikt – så giv dem konflikt

Jesper Juul Mikkelsen

KL (Kommunernes Landsforening) har i dag varslet lockout, som skal træde i kraft 1. april. Mere end 50.000 lærere vil blive ramt. KL siger selv, at denne overenskomst ikke er en normal overenskomstforhandling, men et principielt spørgsmål om at forlænge lærernes arbejdstid.

KL håber at knække lærerne, for derefter at forringe alle andre offentligt ansattes løn- og arbejdsforhold. Det er ikke blot et skræmmebillede, men vil blive en klar konsekvens af de 12 milliarder, som regeringen ønsker at spare på den offentlige sektor.

Slå igen

Der er nu en måned til, at lockouten træder i kraft. Den tid skal udnyttes til at forberede sig på at slå igen. Lærernes kamp skal gøres til alles kamp. Lærerne bør allerede nu før lockouten træder i kraft, aftale strejkedage på de enkelte skoler, der skal bruges aktivt. Lærerne skal ud af skolerne for at snakke med andre arbejdsgrupper.

Vores styrke er at sprede kampen til andre grupper, f.eks. både forældre og elever, men især ansatte på såvel offentlige som private arbejdspladser. En sådan mobilisering kræver tid og en vilje til at ville slås til vi vinder.

Vi kan give regeringen et nederlag

50.000 lærere kan blive en mægtig kraft, hvis de bliver organiseret i arbejdet med at sprede konflikten. Vi har langt fra tabt denne kamp. Mange er vrede over denne regering, som angriber sit eget bagland.

Regeringen puster sig op, men er i virkeligheden ved at smuldre indefra. Lad os gøre vreden over regeringen aktiv. Vi skal organisere strejker, demonstrationer og solidaritet, så kan vi slå regeringen.

 

Se også:
SAA 326: Lockout mod over 60.000 lærere
SAA 326: Spirende aktiviteter blandt lærere og pædagoger
SAA 326: Frederiksberg Kommunelærerforening: Vi skal gøre det der virker – Vi har gjort det før!
SAA 326: Sine Sunesen – En dygtig lakaj
SAA 326: Chicago skolelærerstrejke: Kampe kan vindes mod alle odds!

Flere artikler fra nr. 326

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 1524 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside