Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 349 – 16. november 2015 (Kun online)

Socialist Workers Party (UK) efter Paris

Nej til racisme og imperialistiske krige, der skaber rædslerne

SWP

De forfærdelige drab i Paris er rædselsvækkende. Vores medfølelse er hos ofrene og deres familier og venner.

Men vi må ikke tillade, at denne ugerning bliver til brændstof for racisme og islamofobi.

Racister og højrefløjen vil forsøge at bruge disse dødsfald til at retfærdiggøre flere imperialistiske interventioner og piske islamofobien op. Vi må ikke lade dem udnytte dødsfaldene til at styrke det yderste højre.

Nogle politikere vil forsøge at opsætte yderligere barrierer mod flygtninge. Vi skal huske, at mange flygtninge flygter fra vold og krig. De er ikke gerningsmænd til mord, de er ofre for dem.

I disse mørke tider siger vi, mere end nogensinde: Flygtninge er velkomne her, åbn grænserne.

Der er ingen undskyldning for massedrab på uskyldige mennesker, der er i byen en aften i Paris. Sådanne drab er ikke efter nogen som helst reel definition et slag mod imperialismen eller kapitalismen. De vil gøre livet sværere og mere farligt for muslimer, sorte og asiater. De vil styrke krigsmagerne.

Der er ingen undskyldning, men der er en baggrund for, hvad der er sket. To et halvt århundrede med kolonialisme og imperialisme har efterladt en bitter arv af had over store dele af verden mod Vesten. Mere end 15 år med “krig mod terror” har dræbt over en million mennesker og drevet flere millioner fra deres hjem. Der må komme en reaktion.

Rædslen i Paris i aftes er blevet gentaget med brutal regelmæssighed i Irak, Syrien, Afghanistan, Palæstina og Yemen. Vestlige regeringer og deres allierede har ødelagt disse samfund og stået i spidsen for massemord. Vestlig intervention, og deres støtte til kontrarevolutionen i den arabiske verden, har skabt ISIS. Franske fly har bombet Syrien og Irak i næsten to måneder.

Da franske styrker invaderede Mali i 2013 var det det ottende land, hvor vestlige magter havde interveneret militært på bare fire år.

Før angrebene i Paris fejrede David Cameron og de britiske medier det påståede drone-drab på “Jihad John”. Vi kan nu se, hvor lidt beskyttelse Vestens krige i den muslimske verden har givet deres egne borgere.

I sidste instans er de, der døde i Paris, selv endnu flere i rækken af ofre for vestligt støttede krige og reaktionen mod dem.

Yderligere bombninger, droner, undertrykkelse og drab vil blot bane vejen for mere forfærdelig terror som svar. Selv den tidligere leder af den britiske efterretningstjeneste (MI5) sagde i 2010, at den britiske invasion af Irak havde forøget terrortruslen “betydeligt”.

Undtagelsestilstanden i Frankrig – som tillader udgangsforbud, ransagninger af private hjem til enhver tid, pressecensur, husarrest uden rettergang, lukning af offentlige steder og meget mere – vil øge undertrykkelsen. Den vil ikke skabe sikkerhed.

Vi opfordrer til, at der ikke kommer en modreaktion mod flygtninge, indvandrere og muslimer. Vi siger nej til krig i Syrien eller andre steder.

Vi vil kaste endnu flere kræfter ind i en forenet, international arbejderkamp mod imperialismen og et kapitalistisk system, der skaber betingelserne for sådanne rædsler, som vi så i Paris.

Udtalelse fra Socialist Workers Party (UK), 14. nov. 2015.
Oversat fra SWP’s hjemmeside.

Se også:
SAA 349: Jeres krige – Vores døde: Imperialistiske kriges grusomhed resulterer i terrorismens grusomhed
SAA 349: Franske aktivister reagerer på angrebet i Paris: “Jeres krige – Vores døde”
SAA 349: Vores opgave er at besejre imperialismen, ikke ISIS
SAA 349: Mange imperialistiske magter støder sammen i Syrien
SAA 349: Socialister og Syrien-krigen
SAA 349: Syrien: Ingen illusioner i Assad
SAA 349: Droner dræber
SAA 349: Palæstina: “I kan ikke gøre livet til et helvede og forvente, at vi accepterer det”
SAA 349: Interview med Palæstina-fredsvagt: “En legitim desperat hungren efter frihed og fred”

Flere artikler fra nr. 349

Flere numre fra 2015

Se flere artikler om emnet:
Frankrig 1990-
Terrorisme
Krigen mod terror 2001-?

Se flere artikler af forfatter:
SWP

Siden er vist 2338 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside