Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 360 – 27. juni 2017 – side 3

Inger Støjberg

Statsansat løgner for de riges og racisternes regering

Anders Bæk Simonsen

At Inger Støjbergs forklaringer om hendes instruks eller pressemeddelelser står mere og mere i kontrast til hinanden og at den logiske konsekvens af dette er hun har løjet, er tydelig.

Hausmeister Støjberg

På dette grundlag bliver hun måske fjernet fra posten – alt efter om de borgerlige partier mener, at presset på regeringen bliver for stort.

Derfor er det vigtigt at presset fastholdes og forøges. Vi bakker derfor op om protester og underskriftsindsamlingen for en rigsretssag.

Men selv om Støjberg forsvinder fra posten vil den racistiske politik ikke forsvinde.

Et symbol på regeringens hadske politik

Støjberg er først og fremmest et (meget ubehageligt) symbol på en fremmedfjendsk og racistisk politik, som det borgerlige Danmark og det største oppositionsparti Socialdemokratiet grundlæggende støtter.

Hun har været en meget omstridt minister på grund af hendes grundlæggende hadefulde retorik, hendes arrogance og løgne (husk historien om det stakkels barn, der ikke kunne få hamburgerryg i sin dagsinstitution, hvilket viste sig at være en and).

En opgørelse af INTEGRATIONS-ministerens Facebook profil, viser at de fleste opslag har været mistænkeliggørelse og kritik af muslimer, flygtninge og indvandrere.

Men uanset om “pænere” borgerlige politikere og socialdemokrater er bekymrede og tager afstand over for tonen, bakker de alligevel op om den politik, hendes retorik netop skal være med til at legitimere.

Et opgør med Støjbergs politik

At få væltet Inger Støjberg, vil have en enorm symbolsk betydning, som vil bringe glæde hos alle forholdsvis humanistisk tænkende væsner.

Men et opgør med racismen vil kræve mere.

Det handler om at afsløre racismens funktion hos medie- chefer, mainstreampolitikere og virksomhedsejere der ønsker at skære ned i velfærden og forværre vores arbejdsforhold, og som typisk benytter muslimer som syndebuk.

For at det kan lykkedes er det nødvendigt at opbygge en stærk anti-racistisk bevægelse med rødder i fagbevægelsen, der kan udfordre de racistiske ideer på arbejdspladser, skoler og i medierne.

Se også:
SAA 360: Nu igen: Medier og politikere amok i roma-hetz
SAA 360: Afvist asylansøger: “Uvished er min fremtid”
SAA 360: Hvilken retning for den antiracistiske bevægelse?
SAA 360: Bekæmp udvisningerne
SAA 360: Det mener vi: Corbyns succes giver håb for et andet Europa

Flere artikler fra nr. 360

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Anders Bæk Simonsen

Siden er vist 3380 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside