Socialistisk Arbejderavis
Nr. 360 – 27. juni 2017 – side 5
Afvist asylansøger
“Uvished er min fremtid”
Jens Andersen
I Danmark får mange afslag på asylansøgninger, selv om de flygter fra volds- og krigshærgede områder.
Hvis man som afvist flygtning ikke ønsker at rejse tilbage til det land, man er flygtet fra, og regeringen i det land ikke ønsker at modtage afviste flygtninge fra Danmark, så ender man på et udrejsecenter som Kærshovedgård.
Forholdene for afviste asylansøgere i Danmark er hårde, da man ikke har nogen rettigheder og lever en fængselslignende tilværelse.
Kærshovedgård har fået et blakket ry, fordi der også bor kriminelle med en udvisningsdom. Men langt de fleste af beboerne er ikke kriminelle.
Khoshnaw
Socialistisk Arbejderavis har talt med Khoshnaw, som flygtede fra Irak som 17-årig efter mordtrusler fra Al-Qaeda, og som nu har boet i Danmark i 7 år.
SAA: Hvordan er du endt på Kærshovedgård?
Khoshnaw: Min asylsag blev afvist, og jeg står til udvisning fra Danmark til Irak, jeg blev afvist af flygtningenævnet i år 2013.
Jeg blev sendt på Kærshovedgård, fordi det ikke er muligt for Udlændingestyrelsen at sende mig ud af Danmark. Jeg endte på Kærshovedgård som en straf, vil jeg tro, for at jeg ikke vil medvirke til min udsendelse.
SAA: Hvordan er forholdene der?
Khoshnaw: Forholdene på Kærshovedgård var ikke så gode i starten med hensyn til kontakt mellem medarbejderne og beboerne, men det er blevet meget bedre. Kærshovedgård er et udrejsecenter, hvilket er som en slags fængsel; man skal overnatte her og bo fast her.
Man kan ikke bestemme at overnatte udenfor centeret uden en særlig tilladelse fra Udlændingestyrelsen. Det er hårde vilkår, men det har ikke noget med fængselsbetjentene at gøre; de vilkår, vi bor under kommer fra Udlændingeministeriet, de gør blot deres arbejde.
SAA: Hvilke rettigheder har du?
Khoshnaw: Ingen rettigheder, hvis jeg havde nogen rettigheder, så ville jeg ikke bo her. Så ville jeg hellere være sammen med min kone og min søn. Vi har et liv på Kærshovedgård, hvor vi ikke kan bestemme, hvad vi skal eller ikke skal, Udlændingestyrelsen bestemmer alt over for os. Så ingen rettigheder.
SAA: Hvad er dine tanker om fremtiden?
Khoshnaw: Min fremtid er usikker, for jeg ved ikke, hvad der kan ske for mig den næste times tid. Uvished er min fremtid.
Jeg ønsker, at Danmark på én eller anden måde vil give mig lov til at bo sammen med min familie og komme ud og have lov til at arbejde, da jeg flere gange er blevet tilbudt arbejde forskellig steder.
Se også:
SAA 360: Bekæmp udvisningerne
SAA 360: Nu igen: Medier og politikere amok i roma-hetz
SAA 360: Inger Støjberg: Statsansat løgner for de riges og racisternes regering
SAA 360: Det mener vi: Corbyns succes giver håb for et andet Europa
SAA 360: Hvilken retning for den antiracistiske bevægelse?
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe