[ Socialistisk Arbejderavis nr. 1 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 14 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 1

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Hvordan vendes vrede til kamp?

1

1

okt 84

 

Hver oktober måned har under Schlüterregeringen udviklet sig til at være »demonstrationstid«. Der udvikles år efter år store optog, og der siges mange vrede ord. Men Schlüter sidder der desværre endnu. Hvorfor?

 

Koordineret aktion: 10 års erfaring

1

2

okt 84

 

På brede dele af venstrefløjen har perspektivet om at kunne opbygge en koordineret aktion til gennemtvingelse af overenskomstkravene i mange år stået centralt. I lige så mange år er det mislykkedes, når det er kommet til de afgørende styrkeprøver. Selv om mulighederne i en række tilfælde har været tilstede.

 

Hans Jørgen Vad: Trampen rundt på stedet

1

2

okt 84

 

Som så mange gange før er der igen taget initiativ til en landsdækkende tillidsmandskonference i Brøndby-hallen. Også i en række provinsbyer er der planlagt lokale tillidsmandskonferencer.

 

Jason Meyler: Opsvinget flader ud

1

2

okt 84

 

Det ser ud til, at regeringens optimisme om økonomien begynder at stå overfor en række alvorlige problemer. Opsvinget har varet i knap 18 måneder, og allerede nu er der en række borgerlige eksperter der peger på, at opsvinget er ved at flade ud.

 

IS mener: Fra ord til handling

1

3

okt 84

 

Opsplittethed og isolation er det, som mest præger den modstand, der i dag trods alt er mod Schlüter og arbejdsgivernes fremfærd.

 

Bodil Nielsen: Stilladskonflikterne ’84: Opsplitning eller samling

1

3

okt 84

 

Stilladsarbejderne i Århus var fra d. 2.-23. august ude i konflikt på krav om aflønning efter den priskurant, man aflønner efter i København og Nordsjælland.

 

Ole Mølholm Jensen: Politiken: Nederlag eller kompromis?

1

3

okt 84

 

Den elleve dage lange strejke på Politiken sluttede i slutningen af august, da den fyrede typograf blev genansat. Men selv om der er indgået en grænseaftale mellem journalisterne og de grafiske arbejdere omkring ombrydning af tekstmateriale, er det egentlige stridsspørgsmål om betjening af den ny teknik ikke løst.

 

Jason Meyler: Minearbejderstrejken: Syv måneder mod Thatcher

1

4

okt 84

 

Den syv måneder lange britiske minearbejderstrejke er blevet til en af de vigtigste arbejderkampe i flere årtier. En sejr for Thatchers regering vil give det grønne lys til et hidtil uset angreb på arbejderklassen i England. En sejr for minearbejderne vil til gengæld betyde et massivt nederlag for Thatcher og ændre kampmulighederne for alle arbejdere i England.

 

Jørgen Lund: Revolutioner og partiet

1

6

okt 84

 

“Arbejderklassens befrielse må være dens eget værk”, skrev Karl Marx. Det er kun arbejderklassen, som kan erobre magten over produktionen og kæmpe socialismen igennem som svar på kapitalismens krise og udbytning.

 

Ole Mølholm Jensen: Marxismens betydning: Centrisme – ikke blot et skældsord

1

7

okt 84

 

Centrisme, som betegnelse for en politisk strømning i arbejderklassen mellem reform og revolution og til betegnelse af arbejderpartier, der er revolutionære i ord, men opportunistiske i handling, opstod i perioden under og efter 1. verdenskrig især i Tyskland.

 

IS: Her står vi

1

7

okt 84

 

Internationale Socialisters første politiske grundlag – “de 4 principper”

 

Tom Christiansen: Ingen fred uden arbejdermagt

1

8

okt 84

 

Knapt et år efter de store fredsarrangementer med træf i Silkeborg, store demonstrationer og en 5-minutter-i-12-fredsstrejke er der nu igen i dette efterår lagt op til en del aktiviteter.

 

Ravnstrup-fredslejre: Kvinder i kamp

1

8

okt 84

 

»Det er også vores jord,« sagde 300 kvinder, da de trængte ind på militært område i Ravnstrup ved Viborg sidst i august. Udgangspunktet for aktionen er en kvinde-fredslejr samme sted. Den er vendt mod opførelsen af en NATO-kommandobunker.

 

Smøgpause for fred

1

8

okt 84

 

Nu falder klokken snart i slag for freden. Den nærmer sig tolv. Derfor skal der strejkes for freden i Danmark fra kl. 5 minutter i 12 til 12 den 24. oktober.

 

Der blev fundet 14 artikler

Nr. 2 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 00:58