Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 274 – 29. november 2007 – side 2

Det mener vi

Fogh blev genvalgt – men han kan væltes!

Fogh er blevet valgt igen. En bitter pille for os der ønsker et samfund med solidariske løsninger frem for markedslogik, krig og racisme. Men valget var en fremgang for venstrefløjen i forhold til sidste valg, og selv om VKO flertallet fortsætter, så er Foghs taburet usikker. Specielt fordi vi i den kommende tid vil se en voksende bevægelse for bedre løn og velfærd, når de offentlige ansatte skal slås om deres overenskomster til foråret.

Venstrefløjen har altså grund til at se lyst på fremtiden, kridte skoene og gå ud og bygge bevægelsen op. Hvis vi gør bevægelsen stor og stærk, vil den ikke kun kunne vælte Fogh, men også tvinge socialdemokraterne til at øre ægte venstreorienteret politik når de kommer til magten.

Du kan læse om de offentlige ansattes kamp på midtersiderne – ikke mindst den der foregår i Europa, hvor tusinde af arbejdere og studerende er i kamp mod den liberalistiske politiks hærgen.

Men valget stiller også spørgsmålet om hvordan venstrefløjen kan blive endnu stærkere i fremtiden. Ikke mindst fordi Enhedslisten gik tilbage, på trods af at vi står i en situation hvor politikken polariseres, og mange rykker til venstre. Vi må diskutere åbent hvordan vi opbygger en ny venstrefløj der kan matche de muligheder og udfordringer vi står over for.

Læs artiklen om valget der starter på forsiden, og interview med Johanne Schmidt Nielsen på side 4, samt kronik af Kristine Holten-Andersen på side 5. På side 7 kan du få yderligere perspektiv for opbygningen ved at læse om erfaringer og udfordringer for venstrefløjen i Europa. Desuden vil der være fokus på venstrefløjen i form af temasider, debat og interviews i de kommende numre af Socialistisk Arbejderavis.

Desuden kan du i denne avis læse om den russiske revolution og dens nederlag på side 10-11, samt få inspiration til julegaverne, godnat-læsning eller en tur i biografen på vores udvidede kultursider på side 12-13.

Fra redaktionens side håber vi hermed at dette nummer af Socialistisk Arbejderavis, kan lette lidt på fortvivlelsen over Foghs genvalg, så vi sammen kan opbygge den bevægelse og venstrefløj der skal til, for at Fogh kan blive væltet. God læselyst!

Se også:
SAA 274: Foghs genvalg
SAA 274: Interview med Johanne Schmidt-Nielsen, MF for Enhedslisten: Enhedslisten og valget
SAA 274: Efter valget
SAA 274: Den europæiske venstrefløj: Pubertets-problemer
SAA 274: Strejker og protester lammer Frankrig
SAA 274: Klassekamp over Europa

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 274

Flere numre fra 2007

Siden er vist 2837 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside