[ Socialistisk Arbejderavis nr. 14 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 13 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 14

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Sparekniven mod flygtninge: Der er råd

14

1

nov 85

 

Organiser mod racisme

14

1

nov 85

 

Racisme er ikke noget nyt i Danmark eller i den kapitali­stiske verden. Racismen op­stod som massefænomen sam­tidig med, at slaveriet og impe­rialismen voksede. Racismen blev central for borgerskabets ideologi, for at retfærdiggøre umenneskelig udbytning af sort arbejdskraft.

 

Hans Erik Madsen: Efter stilladsstrejken: Stilladsen faldt sammen

14

2

nov 85

 

150 stilladsarbejdere i provinsen gik i arbejde efter 5 ugers strejke. Stilladsarbejdernes krav om lige løn for lige arbejde og realitetsforhandlinger med Entreprenørforeningen ud fra 92,5 % af priserne i de københavnske stilladsarbejderes akkord blev ikke indfriet.

 

Hans Jørgen Vad: Stilladsarbejderne har gjort det før: Sejr i ‘78

14

2

nov 85

 

Den stærke tradition for solidaritet og kamp blandt stilladsarbejderne skal især ses på baggrund af to forhold.

 

Hans Erik Madsen: Århus: Lager og Pak

14

2

nov 85

 

Umiddelbart efter påske­strejkerne blev den social­demokratiske bestyrelse i Lager- og Pakhusarbej­dernes fagforening væltet, og venstrefløjen i fagfore­ningen tog over. Stilladskonflikten blev den første afgørende prøve på, hvad dette skift ville betyde for arbejdere, der gik i kamp, og hvordan den nye besty­relse ville tackle det fag­retslige system, de i ord ta­ger klart afstand fra.

 

Ole Mølholm Jensen: Hellere en sejr til stilladsarbejderne end: En rød borgmester

14

3

nov 85

 

Den 19. november er der kommunalvalg. At dømme efter den mængde energi og materiale, som flere partier pumper ind i valgkampen, er det en utrolig vigtig begivenhed. Arbejderpartier som SF, DKP og VS har haft større medlemsaktivitet end længe set.

 

Hans Jakob Funch: Fyringer i Fredericia: Med SiD’s velsignelse

14

3

nov 85

 

På I. C. Møller i Fredericia er der i år blevet fyret tre arbejdere, en truckfører, en kranfører og en arbejder i elektronikafdelingen. Alle har været fagligt aktive omkring en strejke i maj.

 

Pia Larsen: Den permanente revolution

14

4

nov 85

 

De russiske arbejdere har indtil i dag gennemført verdenshistoriens eneste socialistiske arbejderrevolution. Desværre forblev revolutionen isoleret, og i dag har stalinisme og statskapitalisme totalt fjernet sporene fra 1917.

 

Pia Larsen: ANC: Sort medansvar eller revolution

14

4

nov 85

 

“Der kommer et tidspunkt. hvor det er irrelevant at diskutere, om apartheid er en god eller dårlig ide, for det vil forsvinde.” Sådan sagde den amerikanske udenrigsminister George Shultz forleden i et interview om Sydafrika. Under overskriften “Løslad Mandela” advarede Shultz det sydafrikanske regime mod at være for stejl.

 

Jason Meyler: V.I. Lenin: “Hvad må der gøres?”: Håndbog i revolution

14

6

nov 85

 

»Giv os en organisation af revolutionære og vi skal løfte Rusland af hængslerne«. Det var hovedtanken i bogen »Hvad må der gøres«, skrevet af Lenin i 1902.

 

Charlie Lywood: Kapitalismen i krise: Krise og krig

14

7

nov 85

 

Der er generel enighed om, at kapitalismen både herhjemme, i øst og vest har været i krise siden 1973/74. Uenighederne opstår, når man skal forklare krisens årsager.

 

Anne Kaltoft: Greenpeace: Økologernes flagskib

14

8

nov 85

 

Den franske efterretningstjenestes agenters fiasko i forbindelse med sænkningen af Rainbow Warrior har endnu engang bragt Greenpeace i mediernes søgelys.

 

Lotte Mylendorff: Kan flygtninge spares væk?

14

8

nov 85

 

»Det er blevet lettere at være dansker,« sagde Schlüter i sin åbningstale i Folketinget. Det er nu svært at få øje på lettelserne, hvis man ikke lige tilhører den klasse, som Schlüter laver sin politik for – nemlig borgerskabet.

 

Der blev fundet 13 artikler

< Nr. 13 –– Nr. 15 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 21. juni 2024 kl. 16:44