[ Socialistisk Arbejderavis nr. 20 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 19 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 20

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Auken siger: De har mistet pusten

20

1

jun 86

 

Det siges, at de borgerlige skændes indbyrdes.
Det siges, at der skal være valg til efteråret.
Det siges, at der kommer en ny regering.

 

Gerner Kristensen: Wapping: Aktion eller ...

20

2

jun 86

 

I England fortsætter kampen mod bladkongen Rupert Murdochs elektrikerbefængte avistrykkeri i Wapping. Her produceres aviserne The Sun og The Times af 500 skruebrækkere fra elektrikerforbundet. Murdoch fyrede i januar 6.000 grafiske arbejdere på den konto.

 

Ågot Berger: Norge: Grotid blev dyrtid

20

2

jun 86

 

Det norske forår blev præget af storlockout, strejke i olieindustrien og krise i økonomien på grund af de faldende oliepriser. Den konservative Willoch-regering faldt på et omfattende nedskæringsprogram.

 

Karin Marcussen: Tamiler: Luk alle ind

20

3

jun 86

 

Så er der atter blæst om flygtningeproblematikken. Den borgerlige presse kører den nye tamilske flygtningestrøm op til et stort problem. “Der er for mange,” siges der. Men for mange i forhold til hvad?

 

Michael Mogensen: Stillads: Der skal mere til

20

3

jun 86

 

Siden først i maj har stilladsarbejdere i provinsen maj gennemført en arbejd-langsomt aktion.

 

SD/SF: Hurra for den lille forskel

20

3

jun 86

 

I LO-bladet sidste måned slår Socialdemokratiets politiske ordfører Svend Auken på valgtrommen: “De borgerlige har tabt pusten i en sådan grad, at regeringen er i opløsning. Vi må bruge ekstra kræfter på at få offentligheden gjort klart, at Socialdemokratiet står med et solidt alternativ til fordel for hele vores samfund.”

 

Pia Larsen: På kanten: Når vi sejler op ad åen ...

20

4

jun 86

 

Mexico er atter i mediernes søgelys. I juni måned vil millioner verden over sidde og bide negle foran skærmen, og lange vidtløftige reportager vil hver dag bringe nyt fra grønsværen og omklædningsrummene.

 

Charlie Lywood: Kapitalismen i krise: Socialisme er svaret

20

4

jun 86

 

"Tingene kan ikke fortsætte sådan. Ingen med et klart hoved eller et følsomt hjerte kan sove trygt. Vi famler i mørke." Sådan udtrykte den daværende vesttyske udenrigsminister, hvordan stemningen var blandt vore herskere i 1975. Kapitalismens verdenskrise var en realitet, og de anede ikke deres levende råd.

 

Caspar Diklev: Odense Sygehus: Florence er død

20

5

jun 86

 

Lange ventelister på operationer, senge på gangene, personalereduktioner og senest statens nedskæringsdiktater på sundhedsområdet. CASPAR DIKLEV ser konkret på konflikten på Odense Sygehus, som er en udløber af disse forhold.

 

Harald Lillevang: Offentligt ansatte: De bruger også strejkevåbnet

20

5

jun 86

 

Det er den borgerlige regerings asociale "økonomiske genopretning", som personalet på sygehuse og mange andre offentligt ansatte har fået at føle på deres løn- og arbejdsforhold.

 

Tom Christiansen: Tjernobyl: Mareridt uden grænser

20

6

jun 86

 

Tjernobyl-ulykken kunne ikke ske. Alligevel er der i dag og i den nærmeste fremtid titusinder, der lider under konsekvenserne af ulykken. Eksperternes talmagi over sandsynligheden for et sådant uheld er afsløret som bluff. Nu prøver eksperterne at bilde os ind, at det i hvert fald ikke kan ske i Vesten.

 

Pia Larsen: Jens Lohmann: “Mexico”: Mexico – et land i dyb krise

20

8

jun 86

 

NITTEN MILLIONER mennesker og 85 millioner rotter anslåes der at være i verdens største by, Mexico City.

 

Ågot Berger: Jens Nauntofte: “Kadaffi – Libyens Godfather”: Hva’ Ka’daffi?

20

8

jun 86

 

NAUNTOFTES BOG ER aktuel, informativ og piller eventuelle illusioner væk om at Libyen er en progressiv stat, som står i centrum for kampen mod imperialismen. Derudover er bogen koncentreret om Kadaffi og hans udenrigspolitiske rolle.

 

Jørgen Lund: Arbejderråd og revolution

20

9

jun 86

 

Arbejderrådene i den russiske revolution i 1917 opstod, fordi de dominerende fagforeninger og partier havde vist sig ude af stand til at gennemføre den nødvendige sammenkobling af økonomisk og politisk kamp. Dermed opstod kimen til en ny type stat, som var styret af arbejderne selv.

 

Chris Harman: Oliekaos og krise

20

10

jun 86

 

Gennem tiderne har borgerlige økonomer og politikere fortalt os, at de høje oliepriser bar skylden for den økonomiske krise. Nu falder oliepriserne igen. Alligevel skal vi ikke regne med, at krisen er slut. Prisfaldet er blevet brugt som påskud til både jule- og påskepakker.

 

Peter Wedel: RS sagde nej!

20

10

jun 86

 

Den 24.-25. maj holdt IS landsmøde i København. Det overordnede emne var et muligt arbejderflertal i folketinget, efter næste valg.

 

Kr 12.000: Indsamlingen fortsætter

20

10

jun 86

 

IS har nu nået godt halvdelen af vores indsamlingsmål til SOCIALISTISK ARBEJDERAVIS, og har samlet i alt 7200 kr. ind. Dertil kommer at abonnementskampagnen nu har givet mere end 40 nye abonnenter.

 

Marxism 86

20

11

jun 86

 

En af de største samlinger af revolutionære i Europa finder sted i London i industriferien. Sidste år deltog over 3.500 i Marxism. Der var 20 deltagere fra Danmark, som kørte i bus gennem Holland, og sejlede over kanalen. Vi håber på at kunne gentage succesen i år.

 

Karin Ladefoged: Sydafrika brænder

20

12

jun 86

 

Den største generalstrejke nogensinde lammede Sydafrika den 1. maj, da halvanden millioner arbejdere gik i strejke for betalt fridag 1. maj.

 

Der blev fundet 19 artikler

< Nr. 19 –– Nr. 21 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 26. marts 2023 kl. 14:14