[ Socialistisk Arbejderavis nr. 261 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 27 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 261

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Strejker og blokader nytter: Fogh i mindretal

261

1

okt 06

 

Et nyt kapitel i klassekampen er åbnet.

 

Det mener vi: Arbejderklassen i offensiven – en ny æra begyndt

261

2

okt 06

 

Strejker, demonstrationer og blokader virker! I 15 kommuner er det lykkedes de såkaldte „socialististe ballademagere“ enten at få besparelserne ryddet af bordet eller få de lokale politikere til at genoverveje besparelserne. Fogh er mere presset end nogensinde før. Dansk Folkeparti går markant tilbage i meningsmålingerne. Socialdemokratiet og oppositionen står for første gang i lang tid til at have flertal, hvis der var valg i dag.

 

Poul Erik Kristensen: Fogh-regeringen har mistet grebet

261

2

okt 06

 

Fogh er presset som aldrig før som statsminister. Regeringen har mistet flertallet i meningsmålingerne. Oprøret ulmer – også blandt de borgerlige. Samtidig har Socialdemokraterne valgt side: Vi vil stort set det samme som Fogh.

 

Per Kring: Pædagogmedhjælpernes talsmand i Århus: „Vi er ikke slået. Kampen er kun lige begyndt“

261

3

okt 06

 

Talsmand for pædagogmedhjælpernes aktionsgruppe i Århus, Per Kring, beretter her om sine oplevelser i de 3 uger der „rystede“ Århus, Danmark og Fogh.

 

L Bergmann: Strejker og blokader virker

261

3

okt 06

 

I over tre uger blev Fogh-regeringen og deres støtteparti Dansk Folkeparti vidne til massive blokader og strejker over hele landet. Men havde disse protester overhovedet nogen effekt? Ja, det havde de rent faktisk!

 

Hans Erik Madsen: Et nyt kapitel i klassekampen er åbnet

261

4

okt 06

 

Dybden og perspektivet i den protest- og strejkebevægelse, som har rullet hen over landet de sidste 3-4 uger, kan næppe overvurderes. Bevægelsen har udfordret ikke mindst Fogh-regeringens nyliberale dagsorden. Men de sidste ugers protest- og strejke-bevægelse rejser samtidig spørgsmålet: Hvordan kan venstrefløjen blive en organisk og dynamisk kraft i „oprøret“ fremover.

 

global modstand – strategier for venstrefløjen: Marxisme 2006

261

5

okt 06

 

Program for Marxisme 2006 – 3.-5. november i København

 

Kirkmand-initiativ mod Irak-krig: Giv Fogh mere modstand

261

6

okt 06

 

„I Danmark har vi ikke været i stand til at holde debatten i gang. Krigsmodstanderne har ingen synlig støtte – folk støtter i deres stille sind.
Vi mangler koordinering, stærk opposition og aktiv indsats fra mange samfundsgrupper.“
Sådan indledte Johan Kirkmand et møde lørdag den 7. oktober – 5-års dagen for angrebet på Afghanistan – på Medborgerhuset Blågården på Nørrebro.

 

Jørn Andersen: The Lancet: 655.000 irakere døde som følge af krigen

261

6

okt 06

 

Tidsskriftet The Lancet offentliggjorde 11. oktober en ny undersøgelse over antallet af dræbte irakere siden Irak-krigens start. De når frem til, at dødeligheden er steget fra 5,5 pr. 1.000 indbyggere før krigen til 13,3 pr. 1.000 i juli 2006. Den samlede overdødelighed er beregnet til 654.965 fra krigens start til juli 2006.

 

Poul Erik Kristensen: Racistisk terrorbombe i Århus

261

7

okt 06

 

TV og aviser har den senere tid været fyldt med beretninger om muslimers reaktioner på Dansk Folkepartis Ungdoms tåbelige tegninger. Men der har kun været meget, meget lille omtale af et bombe-attentat mod den somaliske forening i Århus.

 

Brandattent mod Islamisk Kulturcenter i København

261

7

okt 06

 

Den 16. oktober fandt et brand-attentat sted mod Islamisk Kulturcenter på Vibevej i København.

 

Martin B. Johansen: DFU‘s Mohammed-krise: Lallende, øl-drikkende pubertetsforstyrrede drenge og piger, der ikke kender til almindelig respekt

261

7

okt 06

 

En video af halvfulde medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) i færd med at gøre grin med Muhammed ville normalt ikke fremkalde de store reaktioner. Men i den nuværende situation, hvor støvet efter karikatur-krisen, også kaldet „Muhammed-krisen“, endnu ikke har lagt sig, er den slags spængstof.

 

Reportage fra 3. oktober: – Det er bare de sædvanlige socialister og ballademagere

261

8

okt 06

 

Den 3. oktober var der i København, Århus, Aalborg, Silkeborg, Odense og flere andre steder massive protester mod besparelser på de kommunale budgetter. Under parolen „Velfærd til alle“ var op mod 100.000 mennesker på gaden.

 

Jan Hoby: Den militante kant: Fogh er presset – Generalstrejke havde væltet ham

261

9

okt 06

 

For første gang i sin regeringstid er Fogh rystet – men det var ikke den såkaldte opposition med Socialdemokratiet i spidsen eller venstrefløjen, som rystede Fogh. Det var heller ikke fagtoppen i LO eller FTF, der rystede Fogh. Men derimod titusindvis af pædagoger, medhjælpere, dagplejere og forældre!

 

Peter Kjær: Ungarn 1956: Da arbejdermagt rystede Østeuropa

261

10

okt 06

 

For 40 år siden, d. 23. oktober 1956, startede Ungarns arbejdere en af det tyvende århundredes største revolutionære opstande. Nogen påstår, at det var et oprør mod socialismen. Men i virkeligheden indeholdt oprøret alle elementerne fra en ægte socialistisk revolution, og det var rettet mod et regime, der var det absolutte modsatte af socialisme.

 

Jakob Nerup: Økonomi for Antikapitalister: Overophedning

261

11

okt 06

 

Medier og såkaldte økonomiske vismænd taler ofte om faren for, at den danske økonomi overophedes, at der fx er for meget pres på byggebranchen. Oversat til dansk betyder det: at byggebranchen får flere opgaver, end de har mandskab og udstyr til, og dermed kan byggearbejderne presse lønnen i vejret, og prisen på opgaven skrues op.

 

Noel Douglas: Film: Cesky Sen: Don’t Go, Don’t Rush, Don’t Spend

261

11

okt 06

 

Cesky Sen (den tjekkiske drøm) er en film, der dokumenterer det største forbrugsfupnummer, Den Tjekkiske Republik nogen sinde har set.

 

Ny bog på gaden: Johan Kirkmand: „Dræbt i krig“

261

11

okt 06

 

Den 1. oktober 2005 om formiddagen blev min søn, Premierløjtnant Bjarke Olsen Kirkmand, dræbt af en vejsidebombe ved Al Harta i Sydirak. Han blev 21 år gammel.
Bjarke var delingsfører i et panserkompagni, der ankom som hold 6 den 12. august samme år til Basraområdet.

 

Brasilien: 6,5 mio. stemte for venstreorienteret alternativ

261

12

okt 06

 

Oktober måneds valg udtrykte vælgernes vrede imod præsident Lulas politik – og resulterede i en stærk stemme til den radikale venstrefløjskandidat Heloisa Helena.

 

Joseph Choonara: Brasilien: Fra håb til fortvivlelse på fire år

261

12

okt 06

 

Lula blev første gang valgt til præsident i Brasilien i 2002. Han rejste håbet hos millioner af almindelige brasilianere om, at forandringer var på vej.

 

Martin B. Johansen: Mellemøsten: Bush fanget i Irak-krigens kviksand

261

13

okt 06

 

Den amerikanske præsident, George Bush, virkede usædvanlig arrogant og afstumpet, da han for nylig blev bedt om at kommentere, at op mod 655.000 irakere er blevet dræbt siden invasionen i 2003

 

Alexander Lassithiotakis: Interne kampe i Palæstina

261

13

okt 06

 

I starten af oktober kom det til flere voldsomme kampe mellem fatah-tilhængere og Hamas-militser. Palæstina er i økonomisk kaos, og den Hamas-ledede regering er i alvorlige problemer.

 

Kursusprogram for Enhedslisten København

261

14

okt 06

 

Første arrangement løb af stablen den 11. september hvor mødelokalet blev fyldt med Enhedsliste-folk der diskuterede kulturen og venstrefløjens rolle. Inspirationen kom bl.a. fra Leni Riefenstahl og Jens Kjær Christensen.

 

Jørn Andersen: Interview med Mungeth Nasser og Ibrahim Wahid fra GUOE: Irakiske sikkerhedsstyrker er „døde soldater“

261

15

okt 06

 

Inden Mungeth Nasser og Ibrahim Wahid tog tilbage til Basra fik vi en snak om situationen i Iraks sydlige provinser.

 

Lene Junker: Klart budskab fra irakiske faglige ledere under deres besøg i Danmark: Træk de danske tropper hjem fra Irak!

261

15

okt 06

 

„Det største problem i Irak er de udenlandske tropper“. Sådan lyder det entydigt fra Mungeth A. Nasser og Ibrahim Abdul Whahid på alle de møder, de har deltaget i og i de interviews de har givet under deres besøg i Danmark 8.-15. oktober.

 

Jaleh Tavakoli: Enhedslisten har ordet: Kvoter på integration

261

15

okt 06

 

Er kvoter på integrationen i orden? Ja og nej.

 

3.-5. november i København: Marxisme 2006

261

16

okt 06

 

På Marxisme 2006 kan du blandt møde Per Schultz Jørgensen (Socialpolitisk Forening), Abdul Wahid Pedersen (Muslimer i Dialog), Dennis Kristensen (FOA), Rune Lund (MF Enhedslisten), Jaleh Tavakoli (Enhedslisten) – og lørdag aften spiller Carlas og Kartellet.

 

Der blev fundet 27 artikler

< Nr. 260 –– Nr. 262 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 30. september 2023 kl. 01:27