Topbanner

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Tema: Arbejdsretten

Arbejdsretten
Jakob Nerup: Angreb på fagligt aktive
Socialistisk Arbejderavis nr. 293, dec 09 – side 4
Note: En millionbod truer københavnske fagforeningsledere. Den Kommunale Arbejdsgiverforening (KL) har indklaget Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS) for arbejdsretten med påstand om, at de støtter strejker. KL anklager Jan Hoby, socialist og næstformand i LFS, for at støtte strejkerne og forældreblokaderne op til kommunalvalget 17. november.
 
Dave Renton: Tribunals and tribulations
International Socialism Journal nr. 124, okt 09 – side 185
Note: In January 2009 a health worker and Unison activist, Karen Reissmann, brought a claim of unfair dismissal to the Employment Tribunal. She complained that she had been dismissed for publicly criticising cuts at her trust.
 
Arbejdsretten: Arbejdsgivernes forlængede arm
Socialistisk Arbejderavis nr. 129, feb 96 – side 4
Note: Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har indledt en klapjagt på alle fagforeninger, der ytrer sympati med skraldemændene i Århus.
 
Martin B. Johansen: Urafstemningsreglerne: Skabt for at undgå kamp
Socialistisk Arbejderavis nr. 27, feb 87 – side 6
Note: For langt de fleste arbejdere er resultatet af de nye overenskomster temmelig magert. Men en gave har vi da fået: Et lærestykke i hvordan forbundspamperne har opbygget et system af afstemnings- og forhandlingsregler for at bevare kontrollen over medlemmerne.
 
Gerner Kristensen: ArbejdsGIVERretten
Socialistisk Arbejderavis nr. 10, jun 85 – side 4
Note: Arbejdsretten har igennem et utal af begrænsninger og sanktionsmuligheder to vigtige funktioner idag. Dels at sørge for selvjustits i folks hoveder så de ikke går ud i strejke, støtter andre arbejdere i kamp osv. Dels bruges det fagretslige system aktivt af fagbureaukratiet til at angribe og svække den selvstændige aktivitet, som udvikler sig på gulvet.
 
Arbejdsrettens historie: Fagtoppen er arbejdsgivernes politibetjent
Socialistisk Arbejderavis nr. 10, jun 85 – side 4
Note: Det fagretslige system er bygget op for at bekæmpe arbejdskampe. Strejker og strejkebekæmpelse går lige så langt tilbage, som der findes ejendomsløse arbejdere.
 

Der blev fundet 6 artikler

 

 

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside