Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 266 – 14. marts 2007 – side 2

Det mener vi

En bevægelse større end Jagtvej 69

“Det er en absurd tankegang at bede kommunen være ansvarlig for en voldelig, antiautoritær kultur“. “Voldelige ballademagere skal ikke præmieres“.

Så er det sagt. Overborgmester Ritt ønsker ikke at finde et nyt Ungdomshus.

Overborgmesteren skubber ansvaret fra sig ved at stemple alle, der siden husets rydning har været på gaderne, som voldelige ballademagere.

Men Ritt er gået forkert i byen. Det var en minoritet blandt de mange demonstranter der kastede med brosten og lavede bål i gaderne de dage. Langt hovedparten af dem der har deltaget og stadigvæk deltager i kampen for Ungeren gør det med fredelige midler, hvilket den seneste tids demonstrationer også vidner om.

På trods af politiets skræmmekampagner og opfordringer i medierne om, at folk ikke skulle møde op til arrangementer for ungdomshuset, så trodsede mellem 3000-5000 mennesker alligevel faren for nærkontakt med gas og knipler og en knap så eksotisk tur i Vester Fængsel. Hvis Ritt havde været med på gaden, og ikke kun havde fulgt med på TV2 News fra sit borgmesterkontor, ja så havde hun også set at deltagelsesspekteret er bredt, og mange af deltagerne har end ikke været brugere af huset. For langt hovedparten af demonstranterne handler dette ikke blot om at de har mistet et Ungdomshus.

Det handler om meget mere

Rydningen af Ungdomshuset fik bægeret til at flyde over og blev genstand for folks frustrationer. Frustrationer over at vi har en regering der fører en nyliberal politik, hvor de rige bliver rigere og vi andre betaler med nedskæringer på velfærd og uddannelser. Frustration over regeringens racistiske støtteparti, Dansk Folkeparti, og deres hetz af etniske minoriteter i vores samfund. Nu er det nok! Vi er træt af Foghs værdi– og normalisering kamp, og gider heller ikke hans støtte til Bush i Mellemøsten.

At politiet fraråder folk fra at udøve deres demokratiske ret til at gå på gaden og vise deres utilfredshed, når de anholder og slår tilfældige mennesker og ikke overholder helt basale retskriterier – ja, så det er bare ekstra brænde på bålet!

Samtlige medier og hele det politiske etablissement har været “rystede“ og har taget dyb afstand fra “de ekstreme og voldelige demonstranter“. Men hvor var deres pacifisme og “ikke-vold“ da de sendte politiets antiterrorkorps mod et besat hus med unge mennesker? Eller da de sendte 2.000 betjente på gaden for at tæske demonstranter og give dem gas? Gadekampen var en ulige kamp som nogle demonstranter valgte i frustration, eller fordi de fejlagtigt troede, at vi kunne vinde en gadekamp mod politiet.

Men gadekampene førte til ingenting, ud over at det kunne have splittet bevægelsen internt og samtidig skaffede Ritt og de borgerlige alle de argumenter de skulle bruge for at sikre Ungerens død. Ungdomshusets brugere har i årevis fået den kolde skulder, når de har prøvet at råbe politikerne op. Vi bliver allesammen vrede over politiets provokationer og politikernes arrogance. Men vi kan ikke vinde på deres bane. Vi kan kun vinde ved at opbygge en mangfoldig bevægelse, som for alvor sætter politikerne under pres.

Politikerne skal ikke have lov at gemme sig bag volden. Det er deres ansvar at situationen omkring Ungdomshuset har udviklet sig som den har. Det skal vi holde dem fast på. Men den bevægelse vi har set udspringe af Ungerens ruiner, bærer i sig en protest der rækker langt ud over kravet om et nyt ungdomshus.

København har set en bevægelse, der kan blive meget større end Jagtvej 69.

Se også:
SAA 266: Fra København til Bagdad: Nu er det nok
SAA 266: Kampen om Ungeren
SAA 266: Ungdomshuset: Kampen dag for dag
SAA 266: Socialister og voldelig kamp
SAA 266: Interview med anholdt: “Vi forlænger bare anholdelsen, så du kommer til at sidde her i 3 dage ... hahaha”
SAA 266: Interview med Lau Malling: “Jeg blev hånet og svinet til”
SAA 266: Interview med Benny Gundersen: “Det var utroligt krænkende”
SAA 266: Tegneserie: Überdanmark
SAA 266: Læserbrev: Jeg ønsker at brænde, bare ikke biler!

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 266

Flere numre fra 2007

Se flere artikler om emnet:
Ungdomshuset (Kbh.)

Siden er vist 3138 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside