Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 266 – 14. marts 2007 – side 9

Interview med Lau Malling

“Jeg blev hånet og svinet til”

L Bergmann

Lau Malling

Lau Malling

Navn: Lau Malling, 20 år og blikkenslagerlærling, bor på Nørrebro.
Tilknytning til Ungdomshuset: Har været der til et par koncerter.

Har du deltaget i nogle af demonstrationerne efter rydningen af Ungdomshuset?

Ja, det har jeg. Selvom jeg ikke har brugt Ungdomshuset så meget, så synes jeg, at det er værd at demonstrere og kæmpe for. Det er en frihedsbastion. Når nu Christiania er ved at blive såkaldt normaliseret, jamen så er Ungdomshuset nærmest det eneste, der er tilbage.

Hvordan og hvorfor blev du anholdt?

Det var latterligt. Det var lørdag morgen klokken 8, hvor mig og min kammerat kom ude fra Christianshavn med metroen. Vi kommer op på Forum metrostation, hvor der er sat ild til en af de beholdere, der er gratisaviser i. Jeg står og taler i telefon, og vi står og venter på, at hende jeg taler i telefon med ,skal komme og mødes med os. Lige pludselig kommer der en metrosteward op og siger, at vi skal lade være med at stå og lave bål. Vi fortæller hende, at vi ikke står og laver noget bål. Hun begynder så at ringe, og så vi begynder så at gå vores vej. Vi når ned til Julius Thomsensgade hvor vi skilles, fordi , vi skal hver sin vej, og der kommer så fire politibiler væltende om hjørnet. De omringer og anholder. Jeg bliver hånet og på anden vis svinet til at de her betjente, som siger, at jeg er sigtet for brandstiftelse. De tager mig med på Bellahøj station.

Under afhøringen får jeg at vide at det ikke er metrodamen, men to urobetjente, der på vej hjem fra arbejde i en HT bus mener at have set os stå og smide ting på bålet. Men de frafaldt så anklagen om brandstiftelse, fordi de ikke have noget som helst, der understøttede påstanden.

Jeg blev så tilbageholdt i de 24 timer som de kan holde på mig, hvorefter at jeg blev løsladt igen. Der var ingen demonstration eller gadekamp, det var intet i gang. Det var så unødvendigt at jeg skulle hives med der.

Hvordan har du det med den måde, politiet generelt har behandlet folk på i de her dage?

Jeg synes på ingen måde, det er i orden, at de har rendt rundt i mit kvarter og behandlet folk på den måde, de har gjort. Jeg har set, hvordan folk er blevet behandlet, og jeg blev selv slået med en knippel mellem skulderbladene, bare fordi jeg ikke løb hurtigt nok.

Jeg stod nede i Griffenfeldtsgade, hvor politiet lukkede os inde. Der var ikke nogen, der gjorde noget eller kastede med noget eller råbte noget. Ingenting. Pludselig kommer der et par stykker ud fra en baggård og kaster et par flasker efter politiet, hvorefter at de løber ind i baggården igen. Politiet står med front imod os og kan sagtens se, at det ikke er os der kaster noget, men alligevel går de direkte over og slår løs på os.

Får det her dig til at holde op med at gå til demonstrationer?

Nej, ikke for mit vedkommende. For langt de fleste har politiets behandling af folk haft den modsatte virkning. Nu kan de godt se, at der er behov for at gå på gaden og gøre oprør også imod den behandling, som politiet har lagt for dagen, hvor de har tæsket løs på folk inde i baggårde og porte og alt muligt.

Tror du det vil lykkes at få et nyt ungdomshus i København?

Naturligvis, vi skal bare holde gejsten oppe. Men det ser da lidt sort ud med politikere, der skaber problemer uden at ville løse dem. Jeg ved ikke hvad der skal til lige nu, men flere fredelige og sjove happenings. Det tror jeg man får mere ud af lige nu end at brænde folks biler af.

Se også:
SAA 266: Det mener vi: En bevægelse større end Jagtvej 69
SAA 266: Kampen om Ungeren
SAA 266: Ungdomshuset: Kampen dag for dag
SAA 266: Socialister og voldelig kamp
SAA 266: Interview med anholdt: “Vi forlænger bare anholdelsen, så du kommer til at sidde her i 3 dage ... hahaha”
SAA 266: Interview med Benny Gundersen: “Det var utroligt krænkende”
SAA 266: Tegneserie: Überdanmark
SAA 266: Læserbrev: Jeg ønsker at brænde, bare ikke biler!

Flere artikler fra nr. 266

Flere numre fra 2007

Se flere artikler om emnet:
Ungdomshuset (Kbh.)

Se flere artikler af forfatter:
L Bergmann

Siden er vist 3086 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside