[ Socialistisk Arbejderavis nr. 279 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 19 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 279

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Kan strejkerne vindes?

279

1

jun 08

 

Strejkerne finder på mange måder sted under den mest gunstige klassekampsituation siden 1985. Et stort flertal i befolkningen støtter de strejkende. De bakker op om de offentligt ansattes lønkrav, og ønsker et stop for udhulningen af velfærden.

 

Det mener vi: Danmark under angreb

279

2

jun 08

 

Danmark er under angreb. I hvert fald hvis man skal tro mediebilledet efter bombeattentatet mod den danske ambassade i Pakistan. Endnu en gang oplever vi hvordan dagsordenen handler om terrorister der truer vores ytringsfrihed og demokrati. Om hvordan vi skal værne om vores fælles værdier, og om hvor vigtigt det er vi står fast sammen i kampen mod fundamentalisterne.

 

Poul Erik Kristensen: “Tørklædet er mit valg, min ret, min frihed”

279

2

jun 08

 

Det er en ubehagelig tendens, at mange i dagens Danmark vil diktere en ensartet dress code og hilseform. Det begyndte da Søren Espersen fra Dansk Folkeparti hånede SF’eren Kamal Qureshi for at møde op i ‘morgenkåbe’ til dronningens bal, skønt han faktisk kom i sin families enkle og stilfulde festdragt.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Kritisk pædagogisk netværk

279

3

jun 08

 

Tirsdag aften d. 3 juni samledes en broget forsamling af pædagogstuderende, fagligt valgte fra BUPL og LFS, pædagogisk personale fra københavnske institutioner og pædagogik-studerende fra RUC og Københavns universitet på et fritidshjem på Østerbro.

 

Jan Hoby: Den militante kant: Hellere én lille sejr end ingen!

279

3

jun 08

 

I skrivende stund er resultatet af BUPL og Sundhedskartellets strejke ikke er kendt. Men diskussionen om de forspildte historiske muligheder ved denne overenskomst er i fuld gang på venstrefløjen, i fagbevægelsen og blandt titusindvis af offentlige ansatte. Det er både historien om et forudsigeligt mord (fagtoppens accept af KL’s ramme på 12,8%), og så historien om al det uforudsigelige i enhver klassekamps-situation (alle arbejdsmarkedsforskere og politiske kommentatorers analyser har taget fejl).

 

Jakob L. Krogh: Mediernes ligegyldige kritik

279

4

jun 08

 

Fra strejkerne startede har medierne fokuseret på, hvornår regeringen ville lave et indgreb. Alle medierne tog for givet, at et indgreb ville betyde et nederlag for de strejkende.

 

FOA vinder – hvem taber?

279

4

jun 08

 

Det ser ud til at der på venstrefløjen er en slags venstresekterisk tilgang til FOA’s forlig på det kommunale område og til den mere generelle forståelse af hele overenskomstkampen.

 

Anne Alexander + John Rose: Israel – grundlagt på terrorisme

279

5

jun 08

 

60 år efter at palæstinenserne blev fordrevet undersøger Anne Alexander og John Rose den israelske stats oprindelse.

 

Lene Junker: Palæstina: Interview med Samer Rahman: „Jeg tror på en stat for alle, uanset religion og tro“

279

6

jun 08

 

Samer Rahman er palæstinenser og har været med til at arrangere den netop overståede Palæstina-konference for palæstinensere i hele Europa. Lene Junker har talt med Samer Rahman om konferencen og om perspektiverne for Palæstina.

 

Lene Junker: Giv freden en chance – træk tropperne hjem fra Afghanistan!

279

8

jun 08

 

Det var hovedbudskabet for den internationale Afghanistan-konference, som fredsbevægelsen i Tyskland holdt den 7-8 juni i Hannover.

 

Jørn Andersen: Største finanskrise siden 30erne

279

8

jun 08

 

Den Internationale Valutafond (IMF) kaldte i april den stigende økonomiske krise for „det største finans-chok siden den store depression“ i 1930erne.

 

L Bergmann: Banksy´s street-party

279

9

jun 08

 

Normalt er han en yderst upopulær herre hos de lokale myndigheder, og man får sjældent lov til at se på hans værker i mere end et par dage. Alligevel er han kendt over hele verden for sine værker og må uden sammenligning også betegnes som verdens mest kendte street-art kunstner.

 

Kristina Vinci: Anmeldelse: Naomi Alderman – Disobedience

279

9

jun 08

 

De fleste af os har vel efterhånden stiftet bekendtskab med metropolen London, men det er nok de færreste af os, der har besøgt forstaden Hendon. Det vil dog ikke længere være tilfældet for dem, som læser Naomi Aldermans Disobedience. Forfatteren tager sine læsere i hånden og fører dem væk fra det England, vi kender, og ind i et parallelsamfund, hvor mændene har slangekrøller og kalotter og kvinderne lange nederdele og parykker.

 

Jakob L. Krogh: Det nødvendige alternativ til de borgerlige medier

279

10

jun 08

 

Vi træffer vores beslutninger om politiske handlinger på grundlag af viden om politiske ideer og forhold. En viden vi har fra medierne og egne erfaringer. Det er overvejende elitens synspunkter der kommer til udtryk i medierne.

 

Jakob L. Krogh: Elitens medier

279

10

jun 08

 

De største medier bringer næsten ingen kritik af den danske elite og ingen diskussion af alternativer til at eliten styrer samfundet. Dette skyldes at avisernes ejere selv tilhører eliten, annoncørernes modstand mod kritisk journalistisk, og elitens bevidste manipulation.

 

Erik Maribo: Læserbrev: Regeringens skjulte dagsorden for sundhedssektoren

279

11

jun 08

 

Regeringen har en skjult dagsorden, hvor sundhedsvæsenet og befolkningen bliver taberne.

 

Sommerfest

279

11

jun 08

 

ISU holder sommerfest den 14. juni, med grill, spil, hygge og kolde drikke.

 

Jørgen Lund: 1968 – dengang og nu

279

12

jun 08

 

Maj måned 2008 var 40-årsdagene for det franske maj 68 oprør. Studenteruroligheder, der bredte sig til barrikadekampe i gaderne, til generalstrejke og fabriksbesættelser.

 

Marxism 2008

279

12

jun 08

 

Marxism er en fem dage lang politisk festival, arrangeret af ISU’s engelske søsterparti, Socialist Workers Party. På Marxism kan du opleve 200 forskellige debatarrangementer, film, koncerter, teater og udstillinger.

 

Der blev fundet 19 artikler

< Nr. 278 –– Nr. 280 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 01:23