[ Socialistisk Arbejderavis nr. 330 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 27 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 330

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Du betaler krisen

330

1

jul 13

 

Men over hele verden siger vi Nej

 

Jan Hoby: Tillidsaftale: Når hunden fodres med sig egen hale!

330

2

jul 13

 

Tillidsaftalen (minitrepartsaftalen) blev indgået mellem regeringen, KL, regioner og FTF, OAO og AC den 20. juni – og FOA og Danmarks Lærerforening (DLF) har klogt har valgt at stå udenfor.

 

Benny Allermand: Metroaftale legaliserer overenskomstbrud

330

2

jul 13

 

Enhedslistens bestyrelse i København har sammen med SF og Socialdemokratiet tilsluttet sig en aftale om at godkende, at Metroselskabet (CMT) har fået udvidet arbejdstiden.

 

Boykot DHL-stafetten!

330

2

jul 13

 

Den internationale transport-virksomhed DHL afholder hvert år en stafet i København. 3F’s transportgruppe opfordrer til at boykotte stafetten i solidaritet med tyrkiske DHL-arbejdere.

 

Interview med formanden for Dansk Jernbaneforbund: “DSBs ledelsesstil bygger på frygt”

330

3

jul 13

 

Den 28. juni kunne man i medierne læse, at et fagligt møde for togførerne i DSB havde udviklet sig så voldsomt, at politiet blev indblandet.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Venstrefløjens udfordringer

330

4

jul 13

 

Socialistisk Arbejderavis har interviewet Tau Guldmann som er aktiv i Socialistisk Ungdomsfront (SUF), Antiracistisk Netværk og Antikapitalistiske Elever og Studerende.

 

Jonathan Simmel: “Jo mindre der bliver bliver agiteret for et brud med det eksisterende samfund, jo sværere bliver det at være revolutionær”

330

4

jul 13

 

Socialistisk Arbejderavis har interviewet Jonathan Simmel, folketingskandidat for Enhedslisten, medlem af Socialistisk Arbejderparti (SAP) og aktiv i Dansk El-forbund.

 

Jørn Andersen: Hvilken venstrefløj har vi brug for?

330

5

jul 13

 

Manglen på en kollektiv, udenomsparlamentarisk praksis er nøglen til at forstå problemerne i Enhedslisten, mener Jørn Andersen.

 

Bo Nielsen: Behov for en bred antifascistisk bevægelse

330

6

jul 13

 

Den 26. maj viste to ting. For det første det positive, at nazisterne er svage. For det andet, at vi ikke i tilstrækkeligt omfang formår at mobilisere bredere udenfor ‘miljøet’.

 

Alerta – udrykningsklar antifascisme

330

6

jul 13

 

Antifascistisk Aktion (AFA) har lanceret et nyt aktionskoncept, “Alerta”. Alerta er et forsøg på at skabe et antifascistisk netværk, der kan mobiliseres med kort varsel. Kommunikationen vil primært foregå over sms’er og sociale medier.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Grækenland: Hvis vi vælter vores regering, vil solidariteten eksplodere

330

7

jul 13

Om

Socialistisk Arbejderavis har mødt Yiannis Sifakakis som er en del af ledelsen af den græske aktivistiske og revolutionære koalition ANTARSYA.

 

Dave Sewell: Protester tiltvinger sig indrømmelser i Brasilien – men vreden fortsætter

330

8

jul 13

 

Masseprotester tvang Brasiliens regering til store indrømmelser. Mere end en million mennesker deltog i en sejrs demonstration torsdagen efter kommunerne havde nedsat prisen på busbilleter – det spørgsmål som startede protesterne.

 

Pernille Cauchi: Tyrkiet i oprør: “Når vi står sammen og gør modstand, er vi stærke!”

330

8

jul 13

 

Tusindvis af mennesker har igennem den seneste måned næsten dagligt protesteret på Taksim-pladsen i Istanbul imod regeringens handlinger og politiets brutalitet.

 

Jørn Andersen: Egypten mellem håb og elendighed

330

9

jul 13

 

I starten af maj begyndte en gruppe revolutionære aktivister at samle underskrifter på en kort erklæring på hverdags-arabisk om mistillid til Mohamed Morsi, Egyptens første demokratisk valgte præsident, med krav om nyvalg. Deres mål var 15 millioner underskrifter på ét års-dagen for Morsis indsættelse 30. juni.

 

Sameh Naguib: Den anden revolution vælter Egyptens præsident

330

9

jul 13

Om

Sameh Naguib fra Revolutionære Socialister i Egypten rapporter fra Cairo, hvor fjernelsen af præsident Mohamed Morsi blev fejret onsdag aften.

 

Jens Andersen: Det syriske oprør: Mod Assad-regimet og imperialistiske interesser

330

9

jul 13

 

Det syriske oprør er stadig et folkeligt oprør for demokrati, men internationale magthaveres imperialistiske interesser fremmer den islamistiske del af oprøret.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Venstrereformismens fremgang og begrænsninger

330

10

jul 13

 

Enhedslisten står til stor fremgang med 12 % i meningsmålingerne. Ikke siden DKPs valgsejr efter 2. verdenskrig har venstrefløjen stået så stærkt parlamentarisk. Den fornyede søgning mod den yderste venstrefløj ser vi også i andre europæiske lande.

 

Søren Bruun Jensen: Arbejdsløshedskaravanen – et produkt af nye tider

330

11

jul 13

 

Arbejdsløshedskaravanen er et initiativ der reelt kun har eksisteret i 4 måneder. Vi skabte karavanen fordi vi mente at arbejdsløse ufrivilligt blev ofre for bankernes uansvarlige handlinger inden krisens start i 2008.

 

Lars Henrik Carlskov: Messerschmidt: Tåregas mindre skægt end forventet

330

11

jul 13

 

Morten Messerschmidt har fået en smagsprøve på sit partis egen medicin.

 

Lars Henrik Carlskov: 29 millioner er småpenge for en farao

330

11

jul 13

 

Vor altid sparsommelige dronning har bestilt gravmæle til spotpris.

 

Alexander Lassithiotakis + Jesper Juul Mikkelsen: Dansen om guldkalven – og det musiske menneske i skammekrogen

330

12

jul 13

Om

Læs den udvidede udgave

 

Jakob Nerup: Lægekonflikten: Hvem skal vi holde med?

330

13

jul 13

 

Nu skal de praktiserende læger og Danske Regioner forhandle igen. Holder vi med lægerne mod den nyliberale stat eller med skatteborgernes penge mod de grådige småkapitalister?

 

Hans Erik Madsen: Skolereform og læreroverenskomst: Markedsøkonomiens tyveri af børns leg og fritid og tyranni af lærerne

330

14

jul 13

 

Den ny skolereform og lærernes ny overenskomst bygger på samme mål og ideologi: mere magt til ledelserne, øget målstyring ud fra test, øget arbejdsbelastning af lærere og mindre barndom, fritid og leg til eleverne – alt sammen ud fra samme rationale: at skabe en effektiv skole for erhvervsliv og markedets behov.

 

Freddie Nielsen: Er kooperativer en løsning?

330

15

jul 13

 

Blandt de ting, der diskuteres som mulig løsning på kapitalismens krise, er kooperativer – det med at de egentlige producenter slår sig sammen og producerer og handler inden for forskellige fællesskaber.

 

Mette Hermansen: Sexisme? Hvaffor en sexisme?

330

16

jul 13

 

Bitter, snerpet, sur kælling og ude af trit med virkeligheden er nogle af de ord, der kan bruges til at beskrive kvinder, som prøver at sætte sexisme og kvindeundertrykkelse anno 2013 på dagsordenen.

 

Demonstration ved Folketingets åbning 1. oktober

330

16

jul 13

 

Det er nu besluttet, at der blive en demonstration for alle, der har en høne at plukke med regeringens asociale politik ved Folketingets åbning under parolen: Ja til velfærd – Nej til forringelser.

 

Alexander Lassithiotakis + Jesper Juul Mikkelsen: Interview med Kim Menzer fra Burnin Red Ivanhoe: Dansen om guldkalven og det musiske menneske i skammekrogen

330

 

jul 13

 

Kim Menzer om Burnin Red Ivanhoe, det kreative menneske og nyliberalismen.

 

Der blev fundet 27 artikler

< Nr. 329 –– Nr. 331 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 01:03