Topbanner

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Tema: Velfærdsstaten

Velfærdsstaten
Jakob L. Krogh: Er det den private sektor der skaber værdierne?
Socialistisk Arbejderavis nr. 304, dec 10 
Note: ”Danmark har relativt set verdens største offentlige sektor og en af de mindste fremstillingssektorer i den vestlige verden. Vi er nødt til at skabe en bedre balance,” siger Niels B. Christiansen, adm. Direktør for Danfoss, i et interview 27. nov. i Jyllands Posten. Dermed giver han udtryk for en udbredt forestilling, som ledende politikere har adopteret fra det private erhvervsliv.
 
Jakob Nerup: Udkantsdanmark
Socialistisk Arbejderavis nr. 302, okt 10 
Note: Det begyndte med et sygehus i Holstebro. Regeringen ville lukke sygehuset, og det tog borgerne i Vestjylland ualmindeligt ilde op. Her to år efter har utilfredsheden spredt sig til hele det svært definerbare område, man kalder udkantsdanmark.
 
Iain Ferguson + Richard G Wilkinson: Interview: Reviving the spirit of equality
International Socialism Journal nr. 127, jul 10 – side 67
Note: Richard G Wilkinson is a prominent British researcher in social inequalities in health and the social determinants of health. His work shows that societies with more equal distribution of income have better health outcomes than ones in which the gap between the richest and poorest in society is greater. Iain Ferguson spoke to him for International Socialism about his most recent book (with Kate Pickett) The Spirit Level: Why Equality is Better for Everyone (Allen Lane, 2009).
 
Elisabeth Lockert Lange: Den offentlige sektor udhules
Socialistisk Arbejderavis nr. 276, feb 08 – side 6
Note: Henrik Herløv Lund giver dig her en både dybere og bredere forståelse af velfærdssamfundet anno 2008 og i årene både bagud og fremover.
 
Allan Baumann: Styrk venstrefløjen: Forsvar for den offentlige velfærd og en strategi for dens udvikling
Socialistisk Arbejderavis nr. 208, nov 02 – side 7
Note: Kommunerne har i forbindelse med budgetterne for 2003 besluttet store besparelser på den offentlige velfærd, som regel under dække af de snævre rammer, som regeringen har pålagt dem gennem aftalen om kommunernes økonomi for 2003.
 
Ida H. Jakobsen + Anders Schou + Mikkel Birk Jespersen + Charlie Lywood: Fire myter mod velfærd: Pensionsbombe, Ingen ulighed, Lønnen er for høj, Ineffektiv offentlig sektor
Socialistisk Arbejderavis nr. 176, okt 99 – side 6
Note: Der er ikke råd til velfærd, siger Lykketoft & Co. For at få deres angreb på velfærden til at glide ned har de lanceret en række myter: der er for mange ældre, lønningerne er for høje, den offentlige sektor er for ineffektiv osv. Og alle må betale, siger de – for i dagens Danmark er alle i samme båd. Ulighed og klasseskel hører en fjern fortid til.

Disse myter tager vi én for én fat om på denne side.
 
SF’s velfærdsprogram: Undergraver SF velfærden?
Socialistisk Arbejderavis nr. 153, feb 97 – side 4
Note: SF’s forretningsudvalg har udarbejdet et forslag til nyt velfærdsprogram, “Videre med Velfærdssamfundet“, som skal behandles på SF’s landsmøde i april måned.
 
Charlie Lywood: Er der råd til velfærd?
Socialistisk Arbejderavis nr. 114, apr 95 – side 10
Note: Næsten dagligt hører vi om “det stigende antal personer på overførselsindkomster”. Charlie Lywood har kigget nærmere på myter og realiteter.
 
Inge-Lise Bjørn: Anmeldelse: Jørgen Goul Andersen og Peter Munk Christiansen: "Skatter uden velfærd"
International Socialisme nr. 2, jun 92 – side 33
Note: BOGENS udgangspunkt er en analyse af den danske offentlige sektor sammenlignet med andre landes tilsvarende sektorer. Spørgsmålet er så, om Danmark skal være "konkurrencedygtig" med andre lande, hvad angår offentligt forbrug og service. Det er en reformistisk diskussion, som ikke fører til afgørende forbedringer for almindelige mennesker.
 

Der blev fundet 9 artikler

 

 

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside