[ Socialistisk Arbejderavis nr. 262 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 20 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 262

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Nu er det din tur Anders!

262

1

nov 06

 

En presset Blair har proklameret at han trækker sig til sommer Bush er under voldsomt pres efter nederlaget ved midtvejsvalget.

 

Det mener vi: Vælt Fogh? Nu skal venstrefløjen i offensiven

262

2

nov 06

 

Den danske statsminister kan umuligt sove godt om natten. Han er presset, meget presset.

 

Mikkel Birk Jespersen: Racisme, islam og venstrefløjen

262

2

nov 06

 

“Hvis I ikke stiller op for mig, når jeg og andre muslimer bliver udsat for angreb, hvorfor skulle jeg så, i en anden situation, stille op for jer?” Sådan spurgte Abdul Wahid Pedersen retorisk til et møde på Marxisme 2006.

 

Jakob L. Krogh: Interview med Dennis Kristensen: ”Vi skal være der når folk har brug for os”

262

3

nov 06

 

”Jeg tror alligevel at vores største udfordring er, at vi aldrig har været vant til at skulle give et svar på, hvorfor folk skal melde sig ind i fagforeningen“

 

Poul Erik Kristensen: De riges finanslov

262

3

nov 06

 

Dansk Folkeparti jubler. Pia Kjærsgaard har brugt årets forhandlinger om finansloven for 2007 til at forsøge at styrke deres sociale profil.

 

Jakob L. Krogh: Gymnasierne i oprør: – Vi vil have vores penge, Bertel

262

4

nov 06

 

Elever og lærere på gymnasierne er utilfredse med regeringens løftebrud. De var blevet lovet, at gymnasiereformen ikke skulle medføre flere besparelser. Men der skal spares mellem 150 og 350 millioner kroner på gymnasiene i 2007. Det har fået elever og lærere på barrikaderne.

 

Marie Kampman Eriksen: Kommentar: Gymnasieelever protesterer mod besparelser på uddannelserne

262

4

nov 06

 

Fredag den 10. november blev der for alvor sat gang i tingene på Odsherreds Gymnasium, der ligger mellem Holbæk og Nykøbing Sj.

 

Lene Junker: Irak-krig: Fogh sårbar efter amerikansk valg

262

5

nov 06

 

I et sidste desparat forsøg på at vinde midtvejsvalget i USA 2006 indrømmede Bush, at det nok var nødvendigt at justere kursen i Irak. Dette tvang Anders Fogh til også at ”justere kursen”. Irak-krigen er nu endelig kommet højt på den politiske dagsorden i Danmark.

 

Todd Chretien: Mexico: Befolkningen i Oaxacan trodser regeringens vold

262

5

nov 06

 

Ifølge arrangørerne demonstrerede mere end en million mennesker den 5. november i den sydlige mexicanske stat Oaxaca imod den voldelige fremfærd, der blev beordret af præsident Vicente Fox for at understrege deres krav om tilbagetrækning af guvenør Ulises Ruiz Ortiz.

 

Martin B. Johansen: Stop besættelsen af Irak – Træk tropperne hjem: “Krig gør os alle til monstre”

262

6

nov 06

 

“Krig gør os alle til monstre.” Sådan opsummerer en amerikansk soldat sine oplevelser i Irak. “De irakiske oprørere ved, at de ikke kan slå os i nærkamp. Derfor bruger de vejsidebomber. Bomberne skræmmer livet af soldaterne. De høje brag og rystelserne gør selv de mest krigshærdede veteraner rundt på gulvet.”

 

Jørn Andersen: Tal om Irak-krigen: Bush, Blair og Fogh i problemer

262

7

nov 06

 

De seneste uger har vi set et skift til en langt mere kritisk medie-dækning af problemerne i Irak. Alligevel er mange overraskede over hvor slemt det står til. Vi bringer her nogle tal, som du kan bruge, når du diskuterer Irak-krigen.

 

Martin B. Johansen: Vietnam: Krigen USA tabte

262

8

nov 06

 

Mange taler nu om, at krigen i Irak må bringes til ophør. Men netop eksemplet med Vietnam-krigen viser, at vejen til fred kan gå hen og blive lang og blodig, selv efter at de herskende i USA er begyndt at erkende nederlaget.

 

Jakob Nerup: Økonomi for Antikapitalister: Magt og milliarder

262

9

nov 06

 

I den offentlige debat fungerer demokratiet. Vi har en stemme hver og i princippet har Mærsk ikke mere magt end denne klummeskriver, når det gælder samfundets beslutninger. Og dog ved vi alle, at det ikke fungerer sådan i virkelighedens verden.

 

Peter Iversen: Ny pjece fra modstand.org: Tiden er inde til fagligt oprør

262

9

nov 06

 

Efterårets strejke- og protestbevægelser viser, at befolkningen har fået nok af nedskæringer på velfærden. Fogh og hans regering får nu modstand som aldrig før. Dette burde give store muligheder for den faglige venstrefløj. Men ak, den faglige venstrefløj har næsten sat sig selv ud på sidelinien.

 

Støt Ungdomshuset

262

10

nov 06

 

Den 14. december skal Ungdomshuset på Jagtvej 69, Nørrebro, være ryddet.

 

Racistisk brandattentat

262

10

nov 06

 

For 6. gang i 2006 har Islamisk Kulturcenter på Vibevej i Københavns Nordvestkvarter været udsat for et brandattentat. Selv poilitiet er nu tvunget til at opfatte det som racistisk motiveret. Spørgsmålet er så hvad de gør i praksis.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Marxisme 2006

262

11

nov 06

 

I weekenden 3. – 5. november dannede Blågådens Medborgerhus rammen om Marxisme 2006. Marxisme samlede ledende kammerater fra hele spekteret af den danske venstrefløj. Socialistisk Arbejderavis har talt med to af deltagerne på Marxisme og spurgt dem, hvad de fik ud af den politiske weekend.

 

Jørn Andersen: Dahr Jamail i Danmark: Demokraterne er det andet krigsparti

262

11

nov 06

 

Der blev mest snakket Irak, da den amerikansk-irakiske journalist Dahr Jamail besøgte København i starten af november. Men der faldt også drøje hug til medierne og deres „dækning“ af Irak-krigen.

 

Støtteindsamling til Socialistisk Arbejderavis

262

11

nov 06

 

Støt den årlige indsamling til Socialistisk Arbejderavis

 

Ilan Pappe: Efter krigen i Libanon: Israel i knæ

262

12

nov 06

 

Den ledende israelske anti-zionist Ilan Pappé ser i denne artikel på Israels historiske nederlag efter angrebet på Libanon – samt på hvordan det har haft indflydelse på samfundet.

 

Der blev fundet 20 artikler

< Nr. 261 –– Nr. 263 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 28. januar 2023 kl. 05:05