[ Socialistisk Arbejderavis nr. 43 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 18 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 43

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Gorba: Så er det nok!

43

1

okt 88

 

Søndag den 26. september kunne Pravda bekendtgøre, at Gorbatjov slet ikke synes, at det er sjovt med Glasnost længere.

 

Leder: Fornuftens kollision

43

2

okt 88

 

Kodeordet på venstrefløjen er “samling”. Alle har nogen, som de gerne vil samles med. Det opløsningsramte VS har længe villet i kanen med DKP og SAP. SAP har hele tiden været vilde med ideen, selv om fremtrædende hovedbestyrelsesmedlemmer nu stiller spørgsmålstegn ved, om SF er en bedre makker at samles med.

 

Ulla Justesen: Gymnasiekampen: Besæt skolerne

43

2

okt 88

 

Siden midt i september har gymnasieelever protesteret mod Bertil Haarders forslag om forringelser på deres uddannelse. Men også elever fra Teknisk Skole, de pædagogiske seminarier og folkeskoleelever er sluttet op om protesterne.

 

Ulla Justesen: Gjellerupskolen: Elever vandt

43

2

okt 88

 

Gjellerupskolen vandt kampen mod Århus Byråds beslutning om at lukke skolen. Aktive forældre formåede i første omgang at samle tilslutning til en underskriftsindsamling, der krævede spørgsmålet om skolelukningen sat til afstemning skoledistriktet.

 

Freddie Nielsen: Racisternes offensiv

43

3

okt 88

 

Sammenslutningen af velbjærgede nationalister og racister – Den Danske Forening (DDF) – er gået i offensiven. Alene i september har de forsøgt at holde tre møder i København, men de blev alle forhindret af demonstrationer.

 

Tom Christiansen: Socialdemokratiet: Kongres-signalet

43

3

okt 88

 

Socialdemokratiet har holdt kongres midt i en bølge fra højre med krav om nedskæringer og brugerbetaling for offentlige ydelser. Det var en glimrende anledning til at markere en modstand mod den borgerlige regering.

 

Hans Jørgen Vad: Berlin: Protest mod verdensbank

43

3

okt 88

 

Demonstrationen ved Verdensbank-mødet i Berlin giver revolutionære et pift af optimisme. Med 35.000 deltagere ifølge politiets oplysninger (og 55.000 ifølge arrangørerne) er det en temmelig bemærkelsesværdig sag.

 

Anders Schou: På kanten: De tjener på lortet

43

4

okt 88

 

“Den dag prisen stiger på lort, fødes de fattige uden røvhuller,” har en klog mand engang sagt. Hvis han har ret, bør Danmarks fattige begynde at tjekke deres nyfødte afkom.

 

John Molyneux: Spørgsmål vi ofte møder: Kan studenter vindes for marxismen?

43

4

okt 88

 

Et blik på Internationale Socialisters aktiviteter på universiteterne vil vise, at dette er en tid på året, hvor revolutionære viser arbejdet blandt studenter særlig opmærksomhed.

 

Poul Erik Kristensen: Finanslovssamarbejde: Spil for galleriet

43

5

okt 88

 

Mange mennesker mener, at politik er noget af det sværeste i denne verden. Og vi skal være de første til at erkende at Folketingets politiske niveau kan forekomme yderst besynderligt.

 

Joan Hansen: Det amerikanske præsidentvalg

43

6

okt 88

 

Siste show + Pæne mænd uden politik

 

Joan Hansen: USA: Strejker mangler støtte

43

7

okt 88

 

Det er en udbredt opfattelse på venstrefløjen, at den amerikanske arbejderklasse er enormt tilbagestående, den faglige organisering er lav, fagbureaukratiet endnu tættere forbundet med systemet end herhjemme, at de kritikløst høster frugterne af USAs imperialistiske dominans og jubler over Reagan-administrationens politik.

 

Anders Schou: Dødkedelig bog om: De store mænd i Metal

43

8

okt 88

 

En af Metaltoppens faste åndelige trækkerdrenge, Preben Bengtsson, har begået et nyt værk. Bogen hedder “Spydspidsen” og er udgivet af Dansk Metalarbejderforbund i anledning af hundredeårsjubilæet.

 

Kampen om seerne

43

8

okt 88

 

1. oktober fik Danmark sin anden landsdækkende TV-kanal. Den har kostet mange penge og mange års politisk kamp at få op og stå. Alle partier i folketinget gik ind for en kanal nummer to, men der var delte meninger om både form og indhold.

 

Jørgen Lund: 4. Internationales fallit: Skred gennem 50 år

43

9

okt 88

 

I år er det 50 år siden, at 4. Internationale blev dannet. De var fra starten meget små og politisk svage. Efter Trotskijs død ændrede de deres opfattelse af stalinismen. De stalinistiske lande blev alle til arbejderstater, og dermed blev stalinismen en progressiv, historisk kraft.

 

Karin Sundtoft: Fagbureaukratiet: Vi er ikke i samme båd

43

10

okt 88

 

Traditionen tro har LO-toppen allerede startet et udsalg af vore løn- og arbejdsforhold. Løntilbageholdenhed, konkurrencehensyn og ansvarlighed over for den elendige økonomi har endnu engang fundet sin vej til fagtoppens såkaldte brandtaler.

 

Ole Mølholm Jensen: Klassesamarbejde i Polen: Walesa parat til kompromis’er

43

12

okt 88

 

Den 20. september trådte den polske re­gering under ledelse af Zbigniew Messners tilbage. Bagved beslutningen ligger dybe uenigheder i den her­skende klasse i Polen.

 

Joan Hansen: Blodbad i Burma: Militæret hærger

43

12

okt 88

 

Situationen nærmer sig kogepunktet i Burma. På mindre end en måned skiftede det “Socialistiske Programparti” tre reger­ingsledere ud på grund af voksende demonstrationer og strejker mod det totalitære styre.

 

Der blev fundet 18 artikler

< Nr. 42 –– Nr. 44 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 21. juni 2024 kl. 16:51