[ Socialistisk Arbejderavis nr. 129 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 25 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 129

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Profit til private arbejdsgivere – Dårligere forhold for de ansatte: Privatisering – det rene tyveri

129

1

feb 96

 

Top-folk i Socialdemokratiet er hoppet med på Uffe Ellemanns og Anders Fogh Rasmussens vogn: private arbejdsgivere skal tjene profit på ældre og syges behov for hjælp og støtte.

 

Den Danske Bank: A.P. Møllers tag-selv butik

129

2

feb 96

 

Arrogance og nedladenhed præger Den Danske Banks forskelsbehandling af bankens kunder. Almindelige lønmodtagere må finde sig i at få private budgetter og vaner endevendt, hvis de vil låne et par tusind kroner. Og samtidig betale dyrt i renter og gebyrer.

 

Ekstra gevinst til skattespekulanter

129

2

feb 96

 

Selskabstømmere og skattesvindlere ser ud til at få dobbelt gevinst: For det første de par milliarder kroner, som de allerede har svindlet sig til.

 

Lukker øjnene for diskrimination

129

2

feb 96

 

Arbejdsministeriets lovforslag mod racediskrimination på arbejdsmarkedet er uden virkning. I Sverige har en lignende lov været gældende i to år, og endnu har det ikke været muligt at rejse en eneste sag over for domstolene.

 

Shell i Nigeria: Profit for enhver pris

129

2

feb 96

 

Da 9 menneskerettigheds- og miljøaktivister blev henrettet af det nigerianske militærdiktatur i november sidste år, gjorde olieselskabet Shell meget ud af, at de ikke ville blande sig i Nigerias indre forhold.

 

Bogudsalg: Billige, men gode bøger

129

2

feb 96

 

Nu er det igen tid for det årlige bogudsalg, som starter 21. februar. Socialistisk Arbejderavis har nogle forslag til gode, nedsatte bøger.

 

Charlie Lywood: Socialdemokrater til angreb på velfærden

129

2

feb 96

 

Socialister både i og uden for Socialdemokratiet har en stor opgave i at modgå de ideer, som Hilden og hackerne er kommet frem med i debatoplægget “Velfærdssamfundets anden etape”.

 

Socialistisk Arbejderavis mener: Socialdemokratiet – Reaktionær fornyelse

129

3

feb 96

 

Den socialdemokratiske miljøminister Svend Auken har en god forklaring på, hvorfor debatten om privatiseringer blusser op: “De herskende tanker er de herskendes tanker, som en klog mand engang sagde.” Den kloge mand var Karl Marx.

 

Privatisering er tyveri

129

3

feb 96

 

Privatisering betyder ikke bedre service for færre penge. Det handler derimod om, at private firmaer vil have sugerøret i statskassen. Prisen for deres profit er dårligere service og dårlige arbejdsforhold for de ansatte.

 

Marxisme 96 – Ideer der kan forandre verden

129

3

feb 96

 

Seminar for socialister – Påsken 4.-7. april – Nørrebro, København

 

Arbejdsretten: Arbejdsgivernes forlængede arm

129

4

feb 96

 

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har indledt en klapjagt på alle fagforeninger, der ytrer sympati med skraldemændene i Århus.

 

Fælles kamp mod nazisme: Nazibøller væk fra gaderne

129

4

feb 96

 

Nazisterne har holdt lav profil siden de blev banket ud af Roskilde. Men de fortsætter deres terrorvirksomhed – senest i Helsinge, Lystrup, Skive og Folehaven i Valby. Den Danske Forening holder stadig møder, og førerbunkeren i Greve organiserer vold og terror.

 

Freddie Nielsen: Slaget ved “Den lille Hornblæser” 1940: Nazi-drømme blev knust

129

4

feb 96

 

Da folk i Roskilde i august sidste år jog nazisterne på flugt ud af byen, var det ikke første gang, at nazister i Danmark blev fordrevet på den måde. 17. november 1940 jagtede og gennembankede titusinder af vrede københavnere nazister, som forsøgte at demonstrere.

 

Leon Trotskij om enhedsfront: En teori for handling

129

5

feb 96

 

Hvis den fremvoksende nazisme i Danmark og andre steder i Europa skal stoppes, kræver det at arbejderpartier, faglige organisationer og antinazistiske grupper arbejder sammen om dét ene fælles mål.

 

Martin B. Johansen: Marxisme i hverdagen: Et lærestykke i klassekamp

129

5

feb 96

 

Enhver, som har troet på, at klassekamp er et begreb fra fortiden, burde tage ved lære af skraldekonflikten i Århus. Den er et klokkeklart eksempel på, hvordan den herskende klasse opererer systematisk ud fra en rendyrket klasse-tænkning.

 

Dorte Lange: Det revolutionære parti: Et anderledes parti

129

6

feb 96

 

Revolutionære socialister ønsker ikke at repræsentere en passiv arbejderklasse, men at føre en politisk kamp for, at arbejderklassen må befri sig selv.

 

Lønforhandlinger: Dansk Industri/Kommunerne

129

7

feb 96

 

Skraldekonflikten i Århus: Brug for støtte

129

7

feb 96

 

Der har svirret rygter om, at skraldemændene ikke ønskede hjælp af blokadevagter udefra. Det passer ikke.

 

Esbjerg: Vi glemmer aldrig Ri-Bus

129

7

feb 96

 

På etårsdagen for starten på Ri-Busstrejken afholdt en række fagforeninger en demonstration som en protest mod fritstilling og skruebrækkeri – en sag som har fået sin aktualitet igen med skraldekonflikten.

 

Udvidet sympatikonflikt: Nyhavn

129

7

feb 96

 

RBFs blokade i Nyhavn af restauranter og cafeer uden overenskomst fortsætter, og flere forbund har tilsluttet sig sympatikonflikten.

 

Kampen mod nazisme: Komité i Greve

129

7

feb 96

 

En række personer i Greveområdet og Antiracistisk Netværk har taget initiativ til at starte en anti-racistisk og anti-nazistisk komite i Greve.

 

Debatmøde ved 4-årsdagen for mordet på Henrik Christensen: Stop nazismen

129

7

feb 96

 

I anledning af fireårsdagen for mordet på Henrik Christensen d. 16. marts 1992 arrangerer Blågårdens Medborgerhus et debatmøde i samarbejde med Internationale Socialister og andre.

 

Konni Nørlem + Tom Christiansen: Vent ikke på voldgiften: Fortsæt støtten til skraldemændene

129

8

feb 96

 

De århusianske skraldemænd har stadig brug for støtte. Det er nødvendigt med fortsatte blokader af Renholdningsselskabet, hvis kampen skal vindes.

 

Unge arbejdsløse: Uddannes til løntrykkeri

129

8

feb 96

 

Regeringen og arbejdsgiverne vil straffe unge arbejdsløse. De bliver tvunget ud i uddannelse eller lavtlønnede lortejobs.

 

Bjarne Frandsen: TV: Værd at se

129

7

feb 96

 

Under den røde lygte – Ærens vej/Glory – Frihed til svindel – Skrappe Luke/Cool Hand Luke – Don Saturnino og Cocakrigen – Eventyret om de tre diamanter

 

Der blev fundet 25 artikler

< Nr. 128 –– Nr. 130 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 02:13