[ Socialistisk Arbejderavis nr. 260 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 26 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 260

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Støt pædagogers og forældres strejker og blokader: Fogh slagter velfærden

260

1

sep 06

 

Der strejkes, protesteres og blokeres. Velfærdskampen er i fuld gang over hele landet. Mest markant er det gået for sig i Århus og Silkeborg hvor pædagogerne har nedlagt deres arbejde og i Århus har forældrene lavet blokader foran deres børns institutioner.

 

Det mener vi:: Nej tak til 1757 dage mere med Fogh!

260

2

sep 06

 

I disse dage er der protester over hele landet. Samtidig fejrede Anders Fogh d. 20. september sin rekord som den Venstre statsminister der har siddet længst tid på tronen. 1757 dage er det blevet til for landmandssønnen fra Hvidding.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Hvilken vej frem for velfærdskampen?

260

2

sep 06

 

17. maj var et vendepunkt der viste os at arbejdere og studerende er parate til at forsvare velfærden. Det var den største massedemonstration siden påske-strejkerne i 1985. Vi befinder os altså i en periode, hvor vi har alle muligheder for at venstrefløjen kan komme i offensiven.

 

Mikkel Birk Jespersen: Pædagoger, studerende, socialrådgivere, forældre landet over: – Vi accepterer ingen nedskæringer

260

3

sep 06

 

Århus:
Den 12. september demonstrerede 15.000 mennesker i den største demonstration i Århus i flere årtier. Og samme dag nedlagde pædagoger arbejdet på flere fritidshjem – en strejke, der siden har bredt sig til resten af institutionsområdet.

 

Pædagoger, studerende, socialrådgivere, forældre landet over: Silkeborg – Aalborg – Randers

260

3

sep 06

 

Pædagoger, studerende, socialrådgivere, forældre landet over: Odsherred – Helsingør

260

3

sep 06

 

3. oktober: Nej til Krig støtter protesterne

260

3

sep 06

 

Det er ikke kun fagforeninger og uddannelses-organisationer, der bakker op om initiativet „Velfærd til alle“. Også Nej til Krig er med i protesterne landet over.

 

Anne A. Lange: Demonstration mod lukningen af Ungdomshuset: „Der skal være plads til alternativer.“

260

4

sep 06

 

Lørdag d. 23. september demonstrerede over 3500 imod lukningen af Ungdomshuset og overdragelsen af bygningen til den religiøse sekt Faderhuset.

 

7. oktober i København: Krigsmodstandere samles

260

4

sep 06

 

Johan Kirkmand, far til Bjarke Kirkmand, som blev dræbt i Irak sidste år, indbyder til møde for modstandere af krigen i Irak for at diskutere en fælles strategi.

 

PET-rapport:: Irak-krigen øger muligheden for terror i Danmark

260

4

sep 06

 

I en ny rapport slår PET fast, at den danske deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan øger risikoen for terrorangreb i Danmark.

 

Jakob L. Krogh: Aller-koncernen fører krig mod fagforeninger

260

4

sep 06

 

Aller-koncernen, der bl.a. udgiver. „Familie Journalen“, „Se og Hør“, „Billed-Bladet“, „Ude og Hjemme“, ugebladet „Søndag“, „Kig Ind“ samt „Femina“, fører krig imod fagforeninger og fagligt aktive.

 

Martin B. Johansen: Afghanistan: „En forbandet håbløs krig“

260

5

sep 06

 

„Sikke en forbandet, håbløs krig.“ Denne udtalelse om krigen i Afghanistan kommer ikke fra en civil afghaner, men fra den højtstående britiske officer, Leo Docherty, som for nylig tog sin afsked i protest mod den militære indsats i den sydlige Helmand-provins.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Oprøret i Mexico fortsætter

260

5

sep 06

 

Over en million delegerede deltog lørdag den 16. september i en National Demokratisk Forsamling på den centrale plads, Zocalo, i Mexico City. På Mexicos uafhængighedsdag udnævnte forsamlingen præsidentkandidaten Amlo ikke bare til leder af oppositionen, men til Mexicos legitime præsident.

 

Giles Ji Ungpakorn: Thailand: Militærkup for at „beskytte demokrati“

260

5

sep 06

 

Ved et kup har militæret i Thailand afsat den kontro-versielle men folkevalgte Taksin-regering. Som ved tidligere kup i landet hævder militæret at have taget magten for at „beskytte demokratiet“.

 

Jakob Nerup: Ulighed i Danmark

260

6

sep 06

 

„Vi står midt i et opgør med årtiers socialdemokratisk inspireret lighedsmageri. Det er slut nu. Uligheden er der. Og uligheden må gerne blive større, for den skaber dynamik i samfundet.“ Sådan sagde Foghs socialminister, Eva Kjer Hansen for et år siden. Og hun fortalte sandheden om både rigets tilstand og regeringens politik.

 

Ulighed i Danmark: Der er nogen der hygger sig

260

7

sep 06

 

Det er ikke kun TDCs Henning Dyremose, der hygger sig med en lønstigning på 35 pct. til 11,3 millioner kr. og over 80 millioner kr. i aktier og optioner.

 

Phil Marfleet: Mellemøsten: Hvornår kommer revolutionen?

260

8

sep 06

 

Hvornår kommer revolutionen?“ Det spørgsmål stillede journalisten Robert Fisk for nylig i forbindelse med nogle overvejelser over konsekvenserne af den uro, som Israels krig mod Hizbollah ville få for den arabiske verden.

 

Simon Assaf: Mellemøstens modstandskamp

260

8

sep 06

 

I 1950’erne og 1960’erne var der en lignende bølge af radikalisering i den arabiske verden, hvor kampen mod kolonialisme og imperialisme indvarslede en ny æra i regionen.

 

Jakob Nerup: Økonomi for Antikapitalister: Den kommunale limpind

260

9

sep 06

 

Budgetkampen raser i kommunerne. Venstrefløjen har med rette sat hælene i og stillet sig på protesternes side. I landets hovedstad er situationen en helt anden. Her er venstrefløjen med i den store fælles budgetaftale i både København og på Frederiksberg.

 

L Bergmann: Interview: Ja tak til mere graffiti i gadebilledet?

260

9

sep 06

 

Socialistisk Arbejderavis har mødt graffitimaleren Theis One til en samtale om hans kunst, lovlige graffitimure og om det at være en del af en kultur, som af mange anses som vandaliserende hærværk.

 

Ny bog på vej: Johan Kirkmand: ”Dræbt i krig”

260

9

sep 06

 

Udkommer 3. oktober på forlaget Documentas

 

Faglige ledere fra Irak besøger Danmark 9-15 oktober

260

10

sep 06

 

Nej til krig har sammen med SF´s formand, Villy Søvndal og Frank Aaen fra Enhedslisten inviteret to faglige ledere fra Irak til Danmark. De kommer fra GUOE (General Union of Oil Employees) der organiserer 20.000 ansatte i Basra-området.

 

Pressemeddelelse fra LFS og BUPL-København: Budgetforlig i København uden visioner for daginstitutionerne

260

11

sep 06

 

De pædagogiske fagforeninger i København, BUPL-hovedstaden og LFS, deler ikke forligspartiernes begejstring over det vedtagne budget 2007.

 

Debat: IS og Enhedslisten i Rød-Grønne Linier

260

11

sep 06

 

Rune Lund: Enhedslisten har ordet: Vi skal være 10.000

260

11

sep 06

 

Vi er blevet mange flere. Men vi skal være endnu flere. Årsag: Sammen kan vi gøre en masse ting, og jo flere vi er, desto bedre er det. Rimeligt simpelt, faktisk. Sådan er det i mange andre sammenhænge, og sådan er det selvfølgelig også i Enhedslisten.

 

Global modstand – strategier for venstrefløjen: Marxisme 2006

260

12

sep 06

 

3. – 5. nov 2006 i København

 

Der blev fundet 26 artikler

< Nr. 259 –– Nr. 261 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 21. juni 2024 kl. 15:12