[ Socialistisk Arbejderavis nr. 263 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 25 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 263

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Bush, Blair og Fogh løj os i krig: Nu lyver de tropperne hjem

263

1

dec 06

 

Bush, Fogh og Blair har tabt krigen i Irak. De diskuterer nu en “exit-strategi”. Men det betyder ikke, at de har opgivet. Krigen kan fortsætte længe endnu – hvis ikke vi stopper dem.

 

Klaus B. Jensen: Mangfoldigheden under angreb: Først Christiania – nu Ungdomshuset

263

1

dec 06

 

Efter fleres års juridisk tovtrækkeri har retten talt. Ungeren skal ryddes.
Men Ungdomshuset er ikke, som det bliver fremstillet i medierne – det er et fire etagers politisk og kulturelt forsamlingshus. Ungdomshuset er en modkultur mod det eksisterende samfund.

 

Det mener vi: Hvad skal afløse Fogh?

263

2

dec 06

 

Fogh står i problemer til halsen. Uanset om meningsmålingerne handler om ulighed, Irak eller flertallet i Folketinget, så er han i mindretal.

 

Poul Erik Kristensen: Foghs kvalitetsreform: Kvalitet som discountvare

263

2

dec 06

 

Kvinderne flygter fra Fogh. Det viser en meningsmåling i dagbladet BT d. 29. november. Kvinderne tror nemlig ikke på, at han er i stand til at sikre velfærden.

 

Danny Morck Jensen: Interview med talsmand for Ungdomshuset (som bragt i avisen): Politikerne har ansvaret for „Ungeren“

263

3

dec 06

 

Ungdomshuset står til at blive ryddet i den nærmeste fremtid. Socialistisk Arbejderavis har snakket med en af husets talsmænd.
Læs interviewet i fuld længde.

 

Danny Morck Jensen: Interview med talsmand for Ungdomshuset (fuld længde): Politikerne har ansvaret for „Ungeren“

263

3

dec 06

 

Ungdomshuset står til at blive ryddet i den nærmeste fremtid. Socialistisk Arbejderavis har snakket med en af husets talsmænd.

 

Jakob L. Krogh: Fodbold: Racisme på tribunerne

263

4

dec 06

 

Tre udlændinge overfaldet af 30 racistiske tilhængere fra Århus fodboldklubben AGF. Episoden, der fandt sted lørdag den 11. november efter en udekamp på Sjælland, er endnu et eksempel på, at højre-ekstreme grupper har infiltret hooligan-miljøerne.

 

Anne A. Lange: Fagligt Ansvar med visioner for en samlet velfærdsbevægelse: Velfærdskampen fortsætter

263

4

dec 06

 

Torsdag d. 7. dec. holder initiativtagerne bag 17. maj, 2. september-konferencen og aktiviteterne omkring folketingets åbning d. 3. oktober et møde for at lægge en fælles strategi for udviklingen af et velfærdssamfund i en social og solidarisk retning.

 

Martin B. Johansen: Avler Fogh socialister?

263

4

dec 06

 

Da Anders Fogh kom til magten i 2001 var det med løftet om at føre kulturkamp mod de venstre-orienterede – nu skulle liberalistiske dyder på banen. Resultatet efter fem år er et massivt skift til mere venstre-orienterede holdninger.

 

Klaus B. Jensen: Valget i Holland: Stor fremgang for Socialisterne

263

5

dec 06

 

Efter flere års borgerligt styre i Holland står venstrefløjen nu over for en stor udfordring. Venstrefløjen løb nemlig af med sejren ved valget i Holland den 23. november.

 

Alex Callinicos: Krigen i Irak: Besættelse avler vold

263

5

dec 06

 

Opinionen overalt vender sig i udpræget grad mod krigen i Irak. Alligevel viser hverken George Bush eller Tony Blair noget som helst tegn på at ville bøje sig for den voksende folkelige modstand. De ændrer blot deres argumenter.

 

L Bergmann: NATO-topmødet

263

5

dec 06

 

NATO-topmødet i Riga efterlader både et skræmmende fremtidsscenarium for forsvarsalliancens udvikling samt et billede af en alliance som viser tegn på intern splittelse.

 

Jørn Andersen: Irak efter besættelsen

263

6

dec 06

 

USA-koalitionens krig i Irak er ved at lide nederlag – og under alle omstændigheder har den været en fiasko, hvis man troede på de officielle formål: Skabe demokrati, bekæmpe terrorisme osv.

 

Kampen om Libanon: Interview med libanesisk socialist: Hizbollahs sejr åbner nye muligheder for socialister

263

6

dec 06

 

Jeres udsendte mødte Simon Assaf i Beirut, to dage før mordet på Gemayel, til en snak om Libanon efter Israels nederlag, Hizbollah og perspektiver for fremtiden.

 

Jørn Andersen: Kampen om Libanon: På vej mod borgerkrig?

263

7

dec 06

 

Skal man tro medierne er Libanon på randen af borgerkrig efter mordet på den højreorienterede minister Pierre Gemayel 21. november.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Kampen om Libanon: Interview med Ibrahim Mousawi: Vi kæmper ikke fordi vi kan lide krig, vi kæmper for at stoppe krigen

263

7

dec 06

 

Ibrahim Mousawi er chefredaktør for Hizbollahs ugevis, "Alinitiqad". Jeres udsendte mødte ham til en snak om modstanden i Libanon og anti-krigs-bevægelsen i Europa.

 

Mike Gonzalez: Cuba efter Castro

263

8

dec 06

 

Det er i disse dage 50 år siden, Fidel Castro startede den cubanske revolution. Startskuddet faldt den 25. november 1956, da Castro sammen med 80 frihedskæmpede om bord på den lille motorbåd Granma satte kursen mod Cuba. Godt to år senere kunne deres guerillabevægelse marchere sejrende ind i Havana.

 

Jakob Nerup: Økonomi for antikapitalister: Topskat for de grådige

263

9

dec 06

 

I flere år har en fjernelse af topskatten stået øverst på dagsordenen blandt de rige. Ja, Dansk Industri har ligefrem igangsat en kampagne for at få den fjernet og erstattet af et loft på max 50%.

 

Jakob Nerup: Anmeldelse af Jan Guillou: ”Madame Terror”: Pia Kjærsgård vil hade den

263

9

dec 06

 

Ingredienserne i Jan Guillou’s nye bog, “Madame Terror”, er de samme som i de foregående bøger om den svenske topagent Carl Hamilton. Men faktisk er det en helt ny slags bog, Guillou har skrevet. Den politiske kontekst og det politiske drama er selve bogens omdrejningspunkt.

 

Martin B. Johansen: Velkommen til ”Det Ny Clarté” – et nyt tidsskrift for venstrefløjen

263

9

dec 06

 

Den danske venstrefløj har fået et nyt tidsskrift, ”Det Ny Clarté”. Det er et tidsskrift, der med sine egne ord ”vil udfordre og varetage en seriøs debat på venstrefløjen.”

 

Støtteindsamling til Socialistisk Arbejderavis

263

10

dec 06

 

Jesper Juul Mikkelsen: Danskernes syn på straf

263

11

dec 06

 

Det store flertal af politikerne på Christiansborg gentager igen og igen, at vi skal have meget strengere straffe i Danmark. De ledende politikere har i de seneste 10 år været meget fokuseret på at gennemføre stramninger i strafudmålingen.

 

Anne A. Lange: Gymnasieelever i protest

263

11

dec 06

 

Trods dårligt vejr og en undervisningsminister, der står fast på, at der ikke er noget at komme efter for den danske ungdom, valgte ca. 7.000 gymnasieelever og -lærere alligevel at deltage i DGS’ nationale protestdag og møde op på Akseltorv i København for at demonstrere mod regeringens nedskæringer.

 

Pernille Høiris Pedersen: Boganmeldelse: Onkel Toms Børn

263

11

dec 06

 

“Onkel Toms børn” har slum og ghetto som skueplads, angst og undertrykkelse som medspillere. Uden at ryste på hånden, og uden glorificering eller patos, beretter Wright om de sortes kår i sydstaterne i 1930‘ernes USA under racisme, adskillelse og undertrykkelse.

 

Ungeren bli'r

263

12

dec 06

 

Stop rydningen af Ungdomshuset – Demonstration den 14. december

 

Der blev fundet 25 artikler

< Nr. 262 –– Nr. 264 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 21. juni 2024 kl. 17:18