[ Socialistisk Arbejderavis nr. 308 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 29 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 308

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Løkke er færdig – Hvor er venstrefløjen?

308

1

apr 11

 

10 år med VKO nærmer sig sin afslutning. Løkkes regering er ”dead man walking”. I over et år har ”rød blok” haft næsten konstant – og stigende – flertal i meningsmålingerne.

 

Anne Alexander: Hvordan vi udbygger den ægyptiske revolution

308

2

apr 11

 

Revolutionære socialister i Ægypten er centrale i at skabe nye organisationer som skal afspejle revolutionens krav, Anne Alexander har talt med nogle af aktivisterne.

 

Lars Henrik Carlskov: Giv ferie til nogle andre!

308

3

apr 11

 

I intet af regeringens mange ministerier trives de højtsvævende og banebrydende visioner bedre end i det, som meget passende er blevet døbt ”Videnskabsministeriet”.

 

Blokader på KUA

308

3

apr 11

 

4 timers undervisning om ugen er alt hvad mange studerende på humaniora på KU får. Den manglende undervisning er et produkt af mange års uafbrudte nedskæringer.

 

Lene Junker: Falck-chefer får 300 millioner kroner

308

3

apr 11

 

Falcks koncernchef og økonomidirektør får 300 millioner kroner til deling, efter at Lundbeck-Fonden i december 2010 har opkøbt 36 pct. af aktierne i Falck for 2,8 milliarder kroner. Pengene får de for at skrive under på, at de vil blive på chef-posterne.

 

Christine Kyndi: Massedemonstration i London

308

4

apr 11

 

Den 26. marts demonstrerede ½ million i London mod de massive nedskæringer på 700 milliarder kroner de næste 5 år, som David Camerons regering vedtog i efteråret. Demonstrationen var den største fagforeningsorganiserede demonstration i England nogensinde.

 

Det mener vi: Venstrefløjen er død – længe leve venstrefløjen

308

4

apr 11

 

En ny venstrefløj blev født efter 1968 med generalstrejken i Frankrig, oprøret i Tjekkoslovakiet, studenterprotesterne og Vietnam-krigen.

 

Jens Andersen: Jeg vil gerne have en rigtig venstrefløj

308

4

apr 11

 

Jens Andersen har talt med Anna Wolf Kristensen, der er ny i IS. Hun går i 1. G på Mulernes Legatskole i Odense.

 

Claus Frølund: Atomkraft – luk alle reaktorer ned nu!

308

5

apr 11

 

Den 26. april 1986 eksploderede den fjerde atomreaktor i Tjernobyl i det tidligere Sovjetunionen. Eksplosionen førte mere end 400 gange så meget radioaktivt materiale ud i atmosfæren, som Hiroshima bomben i Japan. Hundredtusinder af mennesker måtte evakueres, mange mennesker døde eller fik varige mén og millioner af mennesker lever stadig i dette risikofulde område.

 

Mette Marie Theil Nielsen: Diskrimination og undertrykkelse – En del af det kapitalistiske system

308

5

apr 11

 

Måden, hvorpå vi behandler vores fysisk og psykisk handikappede, er pinlig og uværdig. Der er ingen, der har valgt at være født med et handicap, der er ingen der har valgt at blive ramt af psykiske lidelser, og der er ingen, der har valgt at bo på gaden.

 

Osama Hamza: Oprøret i Bahrain, kvalt og mørkelagt

308

6

apr 11

 

I begyndelsen var Al-Khalifa-styret i Bahrain i gang med den sidste fase i sin kampagne for at kvæle det oprør som startede d.14. februar, og dermed sikre det over 250 år gamle monarkis overlevelse.

 

Christine Kyndi: FN og den gode krig

308

6

apr 11

 

Mange folk – også på venstrefløjen – betragter FN som en organisation fri for beskidte storpolitiske interesser. Hvis FN godkender en krig, bliver dét til en begrundelse for, at krigen er ”god” og ”retfærdig”.

 

Jørn Andersen: Udfordring for Enhedslistens venstrefløj

308

7

apr 11

 

Enhedslistens knæfald for krigspropagandaen har været et chok for mange. Det stiller ikke kun spørgsmål ved EL som anti-imperialistisk parti. Det rejser også mere grundlæggende spørgsmål om, hvilken anti-kapitalistisk venstrefløj, vi har brug for – ikke mindst med udsigten til en kommende S-SF-R-regering.

 

Jonathan Simmel: Benzin på et brændende bål

308

8

apr 11

 

Når vi diskuterer krigen i Libyen, må vi også forholde os til de rent faktiske omstændigheder, der var ved krigens begyndelse. Det er korrekt, at Gadaffi var ved at knuse et oprør, det er ligeledes korrekt, at Gadaffi begik overgreb mod sin egen befolkning. Hvad der dog ikke er korrekt, er at der var tale om folkemord eller etnisk udrensning, som flere venstrefløjskræfter prøver at italesætte.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Valgkamp eller klassekamp

308

8

apr 11

 

2. april var der indkaldt til demonstration mod VKO-regeringen i København. Mange ville sikkert havde forventet, at oppositionspartierne ville være lykkelige for, at folk fra gulvet tog initiativ til sådan en demonstration.

 

Helge Bo Jensen + Rune Lund + Carsten Andersen + Hans Jørgen Vad + Mikael Hertoft + Vibeke Syppli Enrum: Kommentarer til Enhedslistens støtte til krigen mod Libyen

308

9

apr 11

 

Vi har bedt en række Enhedsliste-medlemmer, der er uenige med partiets støtte til Libyen-krigen, om at fortælle, hvorfor de er uenige.

 

Peter Iversen: Europagten: Elitens pagt mod arbejderklassen

308

10

apr 11

 

Nedskæringer, lønnedgang og pensionsforringelser. Det er, hvad Europagten kan tilbyde den europæiske arbejderklassen. At Merkel, Sarkozy, Løkke og deres venner fra det europæiske erhvervsliv støtter er forudsigeligt, men at også SF støtter er skræmmende.

 

Rosa Johnson: Dokumentarfilm: The War You Don’t See – Propaganda i vor tid

308

10

apr 11

 

John Pilger, verdensberømt dybdeborende journalist og dokumentarproducent har igen produceret en fantastisk film ’The War You Don’t See’ – ’Krigen du ikke ser’ – denne gang afslører han den grimme sandhed om vores medier.

 

Libyen: Civile og oprørere dræbt af præcisionsbomber

308

11

apr 11

 

Det danske forsvar har frigivet billeder af præcisionsbombninger. Ud fra billederne fremstår krigen som et computerspil og bombningerne som en klinisk manøvre, der stopper Gadaffis styrker. Men fejlbombningerne forties.

 

Lars Henrik Carlskov: Socialisme, krig og pacifisme

308

11

apr 11

 

Enhedslistens beslutning om at stemme for bombningen af Libyen rejser spørgsmålet om, hvordan vi som socialister forholder os til krig. Den revolutionære marxistiske tradition, som vi i Internationale Socialister betragter os selv som en del af, har udviklet en nyttig metode til at afgøre om en given krig fortjener vores støtte eller ej.

 

Hans Jørgen Vad: Socialisme i det 21. århundrede

308

12

apr 11

 

Med krisen kom der ny fokus på socialismens aktualitet. Ikke bare som alternativ til nyliberalismen, men til kapitalismen som sådan. Med det arabiske forår kom der også fokus på revolution som en mulighed – noget som næsten var forsvundet ud af ordbogen.

 

Humanitær imperialisme – først i Libyen, nu i Elfenbenskysten

308

13

apr 11

 

Argumenterne om at bombe Libyen for at beskytte civile i Benghazi, kan bliver misbrugt af stormmagterne. Ikke bare i Libyen, men også til at legitimere militære interventioner andre steder.

 

Anders Bæk Simonsen: Staten og revolutionen

308

13

apr 11

 

Dette klassiske værk er Lenins svar til strømninger i datidens socialistiske bevægelse, der, ligesom nu, hellere vil vise ”ansvarlighed” over for magthaverne i stedet for arbejderklassen.

 

S. V. Jensen: Neoliberalistisk assimilering

308

15

apr 11

 

”…der må gælde en naturlig forventning til mennesker, der søger til Danmark og vil være danske statsborgere, om at de også ønsker at være danske.” Uddrag af Søren Pinds debatind­læg bragt i Ekstra Bladet 11. marts 2011.

 

Jakob L. Krogh: Libyen-krigen er imperialistisk

308

16

apr 11

 

Før oprøret i Libyen begyndte, producerede Libyen 1,8 millioner tønder olie om dagen. Olien er den vigtigste grund til, at Frankrig, England og USA m.fl. bomber Libyen.

 

Jakob L. Krogh: Blokader på Frøbel Seminariet og muligheder flere protester

308

 

apr 11

 

Socialistisk Arbejderavis har snakket med Mathias M Christensen og Anja M Petersen. De var med til at organisere blokade, fredag den 15. april på Frøbel Seminariet. De er begge bachelorstuderende på seminariet.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Christiania er i fare

308

 

apr 11

 

Fra onsdag den d. 27 april har Christiania holdt lukket for at tænke over, hvordan de vil reagere på regeringens pres på Christiania.

 

Richard Seymour: Baggrunden for Libyen-krigen: Imperialisme og revolution i Mellemøsten

308

 

apr 11

 

Vesten har en lang og blodig historie i Mellemøsten. Richard Seymour afdækker, hvordan de seneste revolutioner har fremtvunget en ny strategi fra imperialistiske magter i deres forsøg på at styre regionen.

 

Christine Kyndi: CSC-konflikten – kort gennemgang

308

 

apr 11

 

I juni 2009 startede forhandlingerne om ny overenskomst for de af de ansatte i CSC Danmark, der er organiseret i PROSA – det er 700 eller 1/3 af firmaets ansatte. Forhandlingerne brød sammen, men blev genoptaget i januar i år.

 

Der blev fundet 29 artikler

< Nr. 307 –– Nr. 309 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 28. januar 2023 kl. 04:54