Topbanner

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Tema: Alternativer til Fogh

Alternativer til Fogh
Lars Henrik Carlskov: S-SF til tjeneste for erhvervslivet
Socialistisk Arbejderavis nr. 306, feb 11 – side 6
Note: Udsigten til snart at kunne overtage regeringsmagten har fået S-SF til at indlede et kraftigt bejleri til erhvervslivet. Politikens økonomiske kommentator, Niels Lunde, kunne således for nylig afsløre, at de to partier i dybeste hemmelighed har holdt en række møder med erhvervslivets topchefer.
 
S-SF-alternativet: Nu er det nok: VKO 9 år
Socialistisk Arbejderavis nr. 303, nov 10 – side 9
Note: Efter 9 lange år med VKO’s krige, racisme og asociale politik håber mange på at en ny regering med S og SF i spidsen vil forbedre tingene og gøre op med de værste resultater af VKO’s politik.
 
Jakob Nerup: S-SF-alternativet: S+SF økonomiske løfter – unfair for arbejderklassen
Socialistisk Arbejderavis nr. 303, nov 10 – side 8
Note: Ude på de danske arbejdspladser og iblandt de mange arbejdsløse er der utryghed og frustration. Bliver vi fyret, fortsætter krisen og bliver der nye jobs? Den borgerlige regering har med al tydelighed vist at den hverken garanterer mod fyringer eller hjælper de arbejdsløse.
 
Peter Iversen: S-SF-alternativet: De unge bliver syndebukke
Socialistisk Arbejderavis nr. 303, nov 10 – side 8
Note: Regeringen kalder det for genopretning, når de endnu engang skærer ned på ungdomsuddannelserne. Der skal ifølge regeringens såkaldte genopretningsplan de næste 4 år skæres 2 pct. hvert år af de såkaldte taxameterbevillinger til uddannelsesinstitutionerne. Det er en del af regeringens såkaldte genopretningsplan.
 
Jørn Andersen: S-SF-alternativet: Skat: Intet opgør med VKO’s omfordeling til de rige
Socialistisk Arbejderavis nr. 303, nov 10 – side 9
Note: S-SF’s skattepolitik er nok mest kendt for den såkaldte millionær-skat. Den skal skam hilses velkommen, men i det samlede billede er det en rent kosmetisk forbedring.
 
Poul Erik Kristensen: S-SF-alternativet: Ghettoplaner: VKO=S+SF.... eller?
Socialistisk Arbejderavis nr. 303, nov 10 – side 9
Note: ”Læser man S og SF ghettoplan og regeringens ghettoplan uden at kende afsenderen, skulle man tro, at de var forbyttet”. Således sagde politisk kommentator ved TV2 og tidligere formand for Det Konservative Folkeparti, Hans Engell på et møde i Silkeborg d. 29. oktober.
 
Martin B. Johansen: Er Helle og Villy et alternativ?
Socialistisk Arbejderavis nr. 298, jun 10 – side 2
Note: Kan vi stole på, at en ny regering under ledelse af Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal vil føre en mere arbejdervenlig politik end de borgerlige? Martin Johansen ser på, hvad der skete i 1990’erne – sidste gang Socialdemokraterne havde regeringsmagten.
 
Lene Junker: S-SF: Forandringer og løsninger – men unfair
Socialistisk Arbejderavis nr. 298, jun 10 – side 3
Note: Fair Løsning – S-SF længe ventede fælles økonomiske udspil, blev offentliggjort i starten af maj og skal ses i sammenhæng med det fælles forslag til skattereform, som S-SF fremlagde i september 2009 – Fair forandring.
 
Det mener vi: Venstrefløjen må opbygge sin egen styrke
Socialistisk Arbejderavis nr. 298, jun 10 – side 3
Note: Et rent arbejderflertal af S, SF og Enhl. har for første gang i meget, meget lang tid flertal alene i meningsmålingerne.
Det giver drømme om en politik til gavn for arbejderklassen. Men når man vågner op til den politiske virkelighed, opdager man, at S og SF’s politik betyder mere arbejde, ikke drømme.
 
Lene Junker: Forventninger til en ny regering?
Socialistisk Arbejderavis nr. 297, apr 10 – side 5
Note: - Stil krav, men tag kampen nu og opbyg solidariteten
 
Alexander Lassithiotakis: Det mener vi: Er „rød blok“ alternativet til Fogh?
Socialistisk Arbejderavis nr. 278, apr 08 – side 2
Note: Socialdemokraterne lancerer nye teser, og SF vokser frem. Det er tydeligt, at rød blok rykker mod midten, og at de gør det samlet. Spørgsmålet er, om de kan blive det alternativ, der kan vælte Fogh af pinden?
 
Asbjørn Wahl: Om alliancepolitik og erfaringer i kampen mod nyliberalismen: Den norske metode
Socialistisk Arbejderavis nr. 266, mar 07 – side 4
Note: I vores serie om alternativer til Fogh kigger vi denne gang nærmere Norge. Ved valget i september 2005, fik Norge en socialdemokratisk regering med bred opbakning fra venstrefløjen og de folkelige bevægelser. Asbjørn Wahl, der er daglig leder af det norske velfærdsinitiativ “For velferdsstaten” skriver her om de norske erfaringer.
 
Per Clausen: Kommentar af Per Clausen: Folkeligt oprør kræver bevidst indsats
Socialistisk Arbejderavis nr. 266, mar 07 – side 5
Note: Det er ikke nødvendigvis nogen forudsætning for at vælte Fogh, at der er en bred folkelig bevægelse, som stiller politiske krav om en anden politik. Derimod er det en forudsætning for, at vi kan presse en kommende regering under Helle Thorning Schmidt til venstre, at der eksisterer en sådan bevægelse.
 
Jakob Nerup: Alternativer til Fogh – hvem og hvordan?
Socialistisk Arbejderavis nr. 265, feb 07 – side 15
Note: Hvordan slipper vi af med Fogh og hvem skal afløse ham. Helle Thorning-Schmidt er efterhånden den eneste modkandidat, spørgsmålet er dog om hun ikke blot vil forsætte hvor Fogh slap.
Socialistisk Arbejderavis vil i de kommende numre se på alternativerne til Fogh. I dette nummer har Jakob Nerup set nærmere på den aktuelle situation, og kommer med en række vigtige bud på hvilke krav vi skal stille til en ny regering.
 
Fagligt Ansvar: Hvad er det for et samfund vi vil have?
Socialistisk Arbejderavis nr. 226, mar 04 – side 11
Note: Fagligt Ansvar holder konference den 28. august hvor man vil udvikle FAGLIGE KRAV TIL EN ANDEN POLITIK – nemlig den politik, som skal sættes i stedet for den borgerlige regerings forsøg på at nedbryde solidaritet og velfærd.
 
Det mener vi: Alternativet spirer
Socialistisk Arbejderavis nr. 218, sep 03 – side 2
Note: Klapsalverne rungede på Christiansborg Slotsplads, hver eneste gang regeringen blev kritiseret.
 

Der blev fundet 16 artikler

 

 

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside