[ Socialistisk Arbejderavis nr. 270 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 25 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 270

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Foghs milliard-bluff

270

1

jun 07

 

Fogh forsøger med kommuneaftalen, treparts-aftalen og kvalitetsreformen at fremstå som velfærdens frelsende engel. Men i realiteten er det et stort bluff-nummer – de mange milliarder kommer ikke brugere og ansatte til gode.

 

Det mener vi: Join the band

270

2

jun 07

 

En ny generation af unge gør oprør mod systemets normalisering, krigsliderlighed og markedsafhængighed. De råber kapitalismen radikalt midt imod og forlanger forandring nu. De har fundet sammen i kampen for et ungdomshus i en mangfoldig og konkret modstand mod normaliseringen.

 

Poul Erik Kristensen: Uligheden vokser: Uligheden vokser

270

2

jun 07

 

Fra 2001 til 2004 er antallet af fattige i Danmark steget med 45.000. I alt var der 260.000 fattige danskere i 2004, viser en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

 

Lene Junker: Interview med Asmaa Abdol-Hamid: “Det var så godt at få lov til at sige min ærlige mening direkte til Pia Kærsgård i TV...

270

3

jun 07

 

... nu skal vi i offensiven for mangfoldigheden, for velfærden og for freden“

 

Pernille Høiris Pedersen: Indvandrerfamilier i stor social nød

270

3

jun 07

 

Pr. 1. april trådte regeringens seneste initiativ for at forringe indvandrerfamiliers levevilkår i kraft.

 

Jan Hoby: Den militante kant: Hundens egen hale

270

4

jun 07

 

Hans Jensen, formand for LO, udråbte Trepartsaftalen mellem regeringen, de offentlige arbejdsgivere, LO og AC som en „historisk aftale“. Men det eneste historiske i aftalen er, at alt kan kaldes „historisk“. „Historisk“ i Hans Jensens mund er blot et bevis på, at Hans Jensen også taler nysprog.

 

Jakob Nerup: Nedturen fortsætter i det offentlige: Foghs milliard-bluff

270

4

jun 07

 

Det lyder af meget. 6,4 milliarder til de offentlig ansatte er der aftalt i trepartsaftalen mellem regeringen, kommunerne og LO+AC.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Christiania: Den normale disciplinering

270

5

jun 07

 

Regeringens normaliserings-korstog har hærget Nørrebro, og nu er turen kommet til Christiania. Det er jo ikke noget nyt, at Christiania er presset, men de tre års politibesættelse af Christiania har sat sine spor. Den hårde kurs fra politiet har betydet færre gæster og hårde tider på staden.

 

Poul Erik Kristensen: Stor opbakning til plejepersonale i Holstebro

270

5

jun 07

 

1000 kr. mere om måneden. Det er det krav, som små 1000 social- og sundhedsassistenter i Holstebro har strejket for i mere end i uge.

 

Martin B. Johansen: Marxisme – ideer der kan forandre verden

270

6

jun 07

 

Marxismen bliver ofte afvist som forældet. Martin Johansen forklarer her, hvordan vi kan bruge marxismen til at forstå den verden, vi lever i, og hvordan vi kan forandre den.

 

Lene Junker: Irak: Oliearbejdere i faglig kamp

270

7

jun 07

 

De irakiske oliearbejdere har vundet en delsejr over for den USA støttede Maliki-regering. Oliearbejderne, som er medlem af den 26.000 store Irakiske Føderation af Olie Fagforeninger, IFOU, trodsede militære trusler og en arrestordre mod deres ledere.

 

Jakob Nerup: Kommentar: Voldens vildveje i Rostock

270

7

jun 07

 

Deltog man ikke selv i Rostock til demonstrationen mod G8, så må man være efterladt med det indtryk, at volden dominerede. Magthavernes taktik lykkedes. Med ransagninger og et enormt militariseret politiopbud havde de sat en scene, hvor de signalerede, at alle deltagere pr. definition var potentielle voldelige.

 

Joseph Choonara: Venezuela: Kup TV mister sendetilladelse

270

7

jun 07

 

Den venezuelanske stat har nægtet at forny sendetilladelsen for TV stationen RCTV. Men dette er dog ikke noget, man bør fælde mange tårer over.

 

Jørn Andersen: Mellemøsten: Imperialisme på retræte betyder kaos og blodbad

270

8

jun 07

 

Midt i daglige rapporter fra Mellemøsten om kaos, „borgerkrig“, sult og flygtninge kan det være svært at se de større linier. Men meget har forandret sig det sidste år. USA’s plan for „et nyt Mellemøsten-kort“ – en afgørende del af „Projekt for det nye amerikanske århundrede“ – er i en fremskreden grad af sammenbrud.

 

Jakob Nerup: Økonomi for Antikapitalister: Fri konkurrence?

270

9

jun 07

 

„Effektiv konkurrence sikrer, at ressourcerne i samfundet bliver ledt derhen, hvor de gør mest gavn og fremmer vækst og innovation. Det øger velstanden for både den enkelte borger og for samfundet.“

 

Martin B. Johansen: Anmeldelse: Arbejdernes historie i Danmark

270

10

jun 07

 

„Det er sejrherrerne, der skriver historien,“ lyder et berømt slagord. Der henvises normalt til, hvem der skriver historien efter en krig, men det passer også på, hvem der skriver historien om klassekampen. I størsteparten af historieskrivningen skrives arbejderne og deres kampe helt eller delvist ud af historien.

 

L Bergmann: Dokumentarfilm: „Abstaining from reality“

270

10

jun 07

 

Den 9 minutter lange dokumentarfilm „Abstaining from reality“ sætter fokus på Bush-administrationens AIDS-program PEPFAR (The President’s Emergency Plan for AIDS Relief) og de konsekvenser, som programmet har forårsaget for unge i Afrika. PEPFAR er et femårigt program som startede i 2003, og hvis formål er at bekæmpe AIDS/HIV i verdens fattigste lande.

 

Jørgen Lund: Essays af Hernik List: Sidste nat i Kødbyen

270

11

jun 07

 

Livet er for kort til at læse Euroman eller Berlingske, så jeg var helt uforberedt på forfatteren Henrik Lists nyeste bog „Sidste nat i Kødbyen.“ Forventede, at det var lidt lummert kiggeri ind igennem vinduerne til menneskekød på sexarbejde, reportage fra virkeligheden som undskyldning for udpenslet saftig sex på siderne.

 

Kulino: Tegneserie: Überdanmark

270

11

jun 07

 

Mikkel Birk Jespersen: Michael Moore angriber det amerikanske sundhedssystem: Sicko

270

11

jun 07

 

I sin seneste film Sicko, der havde premiere ved filmfestivalen i Cannes, tager Michael Moore det privatiserede amerikanske sundhedssystem under behandling. Og som det også har været tilfældet med de tidligere film, har Moore formået at skabe debat.

 

Afghanistan: Karzai – en marionet-dukke

270

12

jun 07

 

Den afghanske befolkning burde få muligheden for at regere sig selv – mener den politiske forsker Matin Baraki, der netop har besøgt landet, i et interview til det tyske magasin Marx21.

 

Venstrefløjens udfordringer – 17.-19. august: ISU sommertræf for antikapitalister

270

14

jun 07

 

Sommertræffet foregår i Odense 17.-19. august.

 

Andy Durgan: Den spanske borgerkrig: Barcelona maj 1937 – revolutionens vendepunkt

270

15

jun 07

 

I maj 1937 udbrød der blodige gadekampe i Barcelona. Kl. 3 om eftermiddagen d. 3. maj 1937 væltede politi og civilgarder ud fra tre lastvogne og forsøgte at trænge ind på telefoncentralen i Barcelona. Dette var begyndelsen til ’Majopstanden’, som ofte er blevet beskrevet som ’en borgerkrig i borgerkrigen’.

 

Jakob L. Krogh: En sejr i Rostock

270

16

jun 07

 

700 danskere demonstrerede den 2. juni i Rostock imod G8. Det var den største mobilisering på den danske venstrefløj i over 40 år til et arrangement i udlandet. Enhedslisten og SUF var de centrale kræfter i mobiliseringen.

 

L Bergmann: G8-topmøde: Tomme løfter fyldt med varmt luft

270

16

jun 07

 

På G8-mødet i Skotland i 2005 lovede G8-medlemmerne hinanden følgende: At fordoble deres bistand til de afrikanske lande inden 2010, 100 pct. gældslettelse til 18 afrikanske lande, gratis HIV/AIDS medicin til alle i Afrika i 2010 og forbedrede handelsforhold for de afrikanske lande.

 

Der blev fundet 25 artikler

< Nr. 269 –– Nr. 271 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 24. juli 2024 kl. 11:31