[ Socialistisk Arbejderavis nr. 288 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 25 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 288

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Fyringer, bankpakker, lønnedgang – og kæmpeoverskud: Krise eller oprør?

288

1

apr 09

 

Vestas er en af erhvervslivets medie-darlings. Nu er vindmøllekoncernen ved at fyre 1.900 arbejdere, samtidig med at kvartalsregnskabet har givet et dobbelt så stort overskud som sidste års. Det er Vestas helt sikkert glad for – men er de fyrede?

 

Kasper Buus Lundbye: Marxisme på CBS

288

2

apr 09

 

Det kapitalistiske system er med den verdensomspændte finansielle krise løbet så meget af sporet, at der nu selv på CBS (Copenhagen Business School) diskuteres økonomi ud fra Marx’ skrifter.

 

Interview: Massakre mod tamiler

288

2

apr 09

 

Mens Sri Lankas militær er ved at smadre de sidste rester af modstandsbevægelsen De Tamilske Tigre (LTTE) er titusinder af civile ofre for etnisk udrensning. Hundredtusinder af tamiler lever i flygtningelejre under kummerlige forhold.

 

Det mener vi: Lær af Frankrig

288

3

apr 09

 

Hvorfor er det, at mens fyresedlerne bliver delt ud i bundter og arbejdsløsheden forventes at nå 200.000 inden årets udgang, så er der kun meget få, der protesterer?

 

Bliv organiseret socialist

288

3

apr 09

 

Vi har brug for en venstrefløj, som har mere fokus på at opbygge modstand fra neden end på folketingspolitik.

 

Sverige: Venstrefløjen afventende – nazister lurer i kulissen

288

4

apr 09

 

Finanskrisen slår hårdt igennem i Sverige med stærkt stigende arbejdsløshed. Interview med Åsa Hjalmers fra Internationella Socialister om krisens udvikling og venstrefløjens svar

 

USA: Snart 14 millioner arbejdsløse

288

4

apr 09

 

For 4. måned i træk er den sæsonkorrigerede arbejdsløshed i USA steget med over en halv million. Alene i marts steg den med næsten 700.000.

 

Jakob Nerup: Enhedslistens årsmøde: Store udfordringer – det kniber med svarene

288

5

apr 09

 

Hvad skal Enhedslisten gøre for at fylde det store tomrum efter SF’s højredrejning? Hvordan vil Enhedslisten organisere modstanden mod krisens konsekvenser for arbejderklassen? Hvilken politisk rolle skal Enhedslisten spille i klimakampen? Svarene på disse store spørgsmål kan være forskellen på succes eller fiasko for venstrefløjen i de næste valg og kampe.

 

Colin Barker: Serie: Fra bevægelse til revolution (4): Der er behov for organisering for at forandre verden

288

6

apr 09

 

I den sidste del af vores serie viser Colin Barker, hvordan folkelige institutioner må udvides i en revolutionær situation for at vinde magten.I de situationer, hvor bevægelser indeholder et virkeligt revolutionært potentiale, skaber de folkelige institutioner, der tiltrækker omfattende støtte.

 

Mette Hermansen: Reclaim your Education: Tre dage uden markedslogik

288

6

apr 09

 

Væk med karaktergivning og copyrights på viden, ind med gruppeeksamen og flere midler til grundforskning. Folkekøkken, workshops og en ged indsat som rektor. Meget kan nå at ske på tre dage, når vi selv bestemmer.

 

Mette Hermansen: Reclaim your Education: Fra vidensproduktion til profit

288

7

apr 09

 

Mens den økonomiske krise burde føre til en erkendelse af markedsfanatismens fallit, fortsætter politikerne med at lægge en nyliberal skabelon ned over den offentlige sektor. Dette kan tydeligt mærkes på universiteterne, hvor viden bliver gjort til vare, og hvor fri forskning tilhører fordums tid.

 

Alen Stefanovski: Interview med Gaza-læge: Stort møde om Palæstina og Gaza-krigen på Odense Universitet

288

8

apr 09

 

Den 22. april blev der afholdt et flot besøgt møde med titlen: „Har Palæstina en fremtid?“ Mødet var indkaldt af Muslimsk Studenter Union, Pigernes aktivitetsforening, Pal-Odense og Nej Til Krig og foregik på Syddansk Universitet, SDU.

 

Lene Junker: Nyt krigerisk forsvarsforlig på vej

288

8

apr 09

 

For kort tid siden udsendte forsvarskommissionen sin rapport, der udstikker hovedlinjerne for dansk forsvars- og sikkerhedspolitik de næste 5 år. Alle partier har deltaget i forsvarskommissionen, og alle, på nær Enhedslisten, støtter rapportens konklusion.

 

Lene Junker: Hvad sker der for SF?

288

9

apr 09

 

Mange fredsfolk, antimilitarister og krigsmodstandere har haft deres politiske ståsted i SF gennem de sidste 50 år.

 

Lene Junker: USA’s forsvarsbudget vokser i 2010

288

9

apr 09

 

USA’s forsvarsminister, Robert Gates, fremlagde for nylig sit budgetforslag for Kongressen. Budgettet er en del af den nye amerikanske sikkerhedspolitik, som Præsident Obamas regering er i gang med at udfolde.

 

Jesper Juul Mikkelsen + Jørn Andersen: Sandheden om 9-11

288

9

apr 09

 

Vi husker det alle: De to tårne står som rygende fakler, tårnene styrter i grus, USA er under angreb. 11. september 2001 er blevet et symbol på „krigen imod terror“.

 

Martin B. Johansen: Dansk Folkeparti: Mere end fremmedhad

288

10

apr 09

 

Hvis nogen håbede, at regeringen ville udnytte Lars Løkke Rasmussens indtræden som statsminister til at lægge afstand til Dansk Folkeparti, så blev de skuffede. Lars Løkke fortsætter samarbejdet med et racistisk og nationalistisk parti, som de fleste politikere i andre europæiske lande ville gøre alt for at bekæmpe.

 

Sara Andersen + Jesper Juul Mikkelsen: Filmen “Vilde hjerter”: På knallerttur efter meningsfuldheden

288

11

apr 09

 

En helt almindelig kedelig mandag aften i april tog vi i biografen for at se filmen „Vilde hjerter“. 107 min. senere forlod vi biografen igen med et smil om læben og en øm fornemmelse i mavemusklerne, som når man lige har grinet rigtig meget sammen med nogle gode venner.

 

WWW – Fundet på nettet

288

11

apr 09

 

Lenin’s Tomb – Socialist Worker – Karl Marx’ Kapitalen

 

Jan Hoby: København, den røde og markedsgjorte kommune

288

12

apr 09

 

En stille, liberalistisk revolution. Sådan kan man med megen god ret karakterisere den lange bølge af reformer af de offentlige forvaltnings-, styrings- og ledelsesstrukturer, som VK-regeringen har gennemført med frit-valg-reform, kommunalreform, regnskabs- og budgetreform, topledelsesreform, ændringer af kommune- og regionsaftalerne, kvalitetsreform med videre.

 

Jørn Andersen: Atomkraft: – Et farligt svar på klimatruslen

288

13

apr 09

 

Atomkraftlobbyen vejrer morgenluft efter 20-30 års krise. Med henvisning til klimatruslen snakkes der nu igen om atomkraft som en mulig energikilde. Selv blandt klima-aktive er nogen villige til at overveje muligheden.
Men det er både farligt og dyrt – og et meget dårligt svar på klimatruslen, mener Jørn Andersen.

 

Sandheden om svineinfluenzaen

288

14

apr 09

 

Overskrifterne de seneste dage har været alarmerende – et nyt udbrud af svineinfluenza truer med at brede sig verden over.

 

Tag til Marxism i London

288

14

apr 09

 

5-dages seminar med 200 møder samt musik, udstillinger, film og meget mere.

 

Alaa al-Aswany: Derfor lytter den muslimske verden ikke til Obama

288

16

apr 09

 

Præsident Obama forsøger helt klart at række ud til den muslimske verden. Jeg så hans indsættelsestale på tv og blev slået af ordene: „Vi er en nation af kristne og muslimer, jøder og hinduer samt ikke-troende.“ Han gav sit første tv-transmitterede interview fra Det Hvide Hus til Al Arabiya, en arabisk-sproget tv-kanal.

 

Larmedemonstration foran integrationsministeriet: “Når love er urimelige, må de laves om ...”

288

 

apr 09

 

Den 20. maj deltog et par hundrede mennesker i en larmedemonstration foran det såkaldte “integrationsministerium” i Holbergsgade i København med krav om asyl for de 282 udviste irakere.
Mange af deltagerne var fra Bedsteforældre for Asyl, og vi benyttede lejligheden til at spørge Ingeborg Gimbel fra Bedsteforældre for Asyl, hvorfor hun stod her.

 

Der blev fundet 25 artikler

< Nr. 287 –– Nr. 289 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 00:40