[ Socialistisk Arbejderavis nr. 25 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 17 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 25

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

De slår verden ihjel

25

1

dec 86

 

Windscale, Seveso, Bhopal, Tjernobyl og Rhinen. Steder på landskortet, der er trådt ud af anonymiteten de sidste år. Ikke fordi der har været afholdt olympiske lege eller skudt præsidenter, men fordi tusindvis af mennesker og dyr er blevet dræbt af miljøkatastrofer.

 

Joan Soelberg: Polen i dag: Støtte til Solidarnosc

25

2

dec 86

 

Den 13. december er det 5 år siden, at militæret i Polen smadrede den største og mest demokratiske fagforening i verden.

 

Jason Meyler: Nordirland: Tropperne skal ud

25

2

dec 86

 

Sidste måneds landsmøde i det irske nationalistparti Sinn Fein viste, at modstanden mod den nordirske stat og de britiske besættelsestropper ikke er knust.

 

IS mener: Lønnen skal forhøjes ikke fordeles

25

3

dec 86

 

For få år siden var modstand mod indkomstpolitik en selvfølge for de fleste på venstrefløjen. Venstrefløjspartier som VS nægtede at holde 1. maj med nogen, der bare hviskede de forhadte ord.

 

Freddie Nielsen: Faglig kamp mod farlige stoffer

25

3

dec 86

 

Lige siden begyndelsen af 30’erne, har man vidst, at asbestfibre kunne give asbestose. Og allerede i 40’erne og 50’erne kom der beviser på, at det kunne give lungekræft.

 

Pia Larsen: På kanten: Visner firkløveret i vinter?

25

4

dec 86

 

Regeringspartierne har det ikke så godt. Deres økonomiske politik har lidt skibbrud, og miljødebatten truer med at sprænge sammenholdet indadtil.

 

Dorthe Nielsen: Spørgsmål vi ofte møder: Vil revolutionen frigøre kvinder?

25

4

dec 86

 

Almindeligvis siges det blandt feminister, at en socialistisk revolution ikke automatisk vil frigøre kvinderne.

 

Pia Larsen: Miljø – en død sild

25

5

dec 86

 

“Først, når skidtet falder ned på direktørens hat, så får vi en miljødebat”, hed det i en slumstormersang fra 60’erne. Idag er det sket.

 

Ågot Berger: Socialdemokratiet: Et rødt/grønt alternativ?

25

5

dec 86

 

Socialdemokraterne er gået i offensiven i miljøspørgsmålet, anført af miljø-ordføreren Ritt Bjerregård. Lad os nu se, hvor længe det holder overfor Venstres ‘holden hånd’ over landbruget.

 

Poul Erik Kristensen: Hvem løber med overenskomsten?

25

6

dec 86

 

Mange gode venner får i løbet af de kommende tre-fire måneder rig lejlighed til at nyde hinandens selskab. Tiden for arbejdsfrokoster, sjus-drikkeri og hyggesnak er indledt. Overenskomst 87 nærmer sig med raske fjed.

 

Lotte Mylendorff: Decentrale forhandlinger ‘81: Isoleret og tabt

25

7

dec 86

 

Når fagtoppen og arbejdsgiverforeningen i år er landet på den decentrale forhandlingsform, er det af frygt for en gentagelse af en samlet strejkebevægelse som ved OK-85, og et ønske om en opsplittet, resultatløs kamp som i 81.

 

Kim Møller: Astrid Henning-Jensen: “Barndommens Gade”: Ensomhedens gade

25

8

dec 86

 

TOVE DITLEVSEN er blevet højaktuel. Anne Linnet har lavet en plade med hendes tekster, og Astrid Henning-Jensen har instrueret filmen “Barndommens gade”.

 

Anders Schou: Michael Falck: “Det andet land”

25

8

dec 86

 

NÅR MAN I årevis har haft et varmt og småreligiøst forhold til den gamle Malurt LP, Kold Krig, er det en noget mat og skuffende fornemmelse at lytte til den nye LP med det afdøde bands forsanger Michael Falck.

 

Hans Jakob Funch: 1920-25: Lyngsie: Datidens Hardy og den første arbejderregering

25

9

dec 86

 

Opsvinget i klassekampen efter 1. verdenskrig blev hurtigt vendt til et frontangreb på arbejderklassen og de faglige organisationer. Perioden med en socialdemokratisk regering under storstrejken i 1925 var ingen undtagelse. Man havde også dengang en formand for arbejdsmændene, der var mester i de store armsving.

 

Caspar Diklev: Kapitalistiske krampetrækninger

25

10

dec 86

 

Et af de seneste bud på løsningen af Danmarks økonomiske trængsler var kartoffelkuren. Selv uden dette indgreb er der dårlige udsigter for en genrejsning af dansk økonomi.

 

Anne Kaltoft: Hvorfor sælger vi Socialistisk Arbejderavis?

25

11

dec 86

 

Hvorfor står ISere på gaden den ene uge efter den anden med røde næser og blå lår, mens de tålmodigt modtager det ene “NEJ, jeg vil ikke købe jeres avis” efter det andet?

 

Hans Jørgen Vad: Overenskomstkampen er i gang: 39 for meget, 35 bare OK 87

25

12

dec 86

 

Første uge i december er udråbt til aktionsuge for 35-timers arbejdsuge. Ideen om selv at reducere arbejdstiden har været diskuteret på mange arbejdspladser, og selv om intet tyder på en bevægelse, der tåler sammenligning med påskestrejkerne i 85, er diskussionerne og aktiviteterne et positivt skridt fremad.

 

Der blev fundet 17 artikler

< Nr. 24 –– Nr. 26 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 3. marts 2024 kl. 04:52