[ Socialistisk Arbejderavis nr. 282 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 21 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 282

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Deres krise – Vi skal ikke betale

282

1

okt 08

 

Bush-regeringen vil bruge over 2.000 dollars fra hver eneste amerikaner til at pumpe ind i det kriseramte finansmarked. Også i Danmark og resten af Europa skal der pumpes milliarder ud til “redningspakker”. Det er penge, de vil tage fra vores løn og vores velfærd.

 

Nyliberalismens krise

282

2

okt 08

 

Nyliberalismen har det i disse dage svært. Man skal være på CEPOS' lønningsliste eller blot godt og grundig tåbelig, hvis man stadig tror, at markedet, overladt til sig selv, er løsningen på alle problemer.

 

Alexander Lassithiotakis: Kommentar: Radikale ekstremister med skarpladte våben

282

2

okt 08

 

Skal man tro det almindelige borgerlige mediebillede, er vores samfund og demokrati truet på livet. Men hvor er det lige at truslen kommer fra?

 

Dennis Strøm Petersen: Århus: Smilets by eller nazi-hovedstad?

282

3

okt 08

 

Århus siges at være smilets by. Men gennem lang tid har der i byen været problemer med nazistiske grupperinger og deres overfald, chikanerier og hærværk.

 

Budgetforlig: Gør som i Randers

282

4

okt 08

 

Inspireret af den norske fagbevægelse har man i Randers fået et budgetforlig med fagligt fodaftryk. Aftalen om næste års budget er en kæmpesejr for fagbevægelsen. Ingen skolelukninger, ingen krasse nedskæringer, men gratis busser til de gamle og et historisk højt anlægsbudget.

 

Budgetforlig: Nedskæringerne fortsætter i Århus

282

4

okt 08

 

Man kunne ønske sig at Århus kommune levede op til gældende lovgivning for serviceniveau for ældre og handicappede. Budgetforliget i Århus forbedrer ikke servicen på ældreområdet og sikrer ikke at Århus Kommune kan leve op til servicelovens krav om tilbud om bolig til voksne med handicap.

 

Budgetforlig: Enhedslisten i Odense sagde nej

282

4

okt 08

 

Enhedslisten sagde nej til at indgå i budgetforligt mellem byrådets øvrige partier.

 

Klaus B. Jensen: Budgetforlig København: Man skulle næsten tro, det var løgn!

282

4

okt 08

 

Man skulle næsten tro, det var løgn, men den er skam god nok. Københavns socialdemokratiske overborgmester Ritt Bjerregaard har indgået budgetforlig med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

 

Pernille Cauchi: Dansk asylpolitik: Statslig ydmygelse

282

5

okt 08

 

Den danske asylpolitik bygger på ydmygelse og umyndiggørelse af verdens mest udsatte. Mennesker søger asyl, fordi de flygter fra totur, krig, fængslinger og forfølgelse. Mange tilhører marginaliserede grupper (f.eks. etniske eller religiøse) eller har været aktive i politisk opposition til diktatoriske regimer.

 

Jakob Nerup: Økonomi for Antikapitalister: Finanslov for spekulanter

282

5

okt 08

 

Forhandlingerne om finansloven er langt fra afsluttet og udkommet er meget uvist. Dels skal der skabes politisk flertal og dels kan den voldsomme finanskrise sætte nye rammer, som gør hidtidige forslag uaktuelle. Trods disse usikkerhedsfaktorer tegner der sig alligevel et billede af en finanslov, som atter en gang skal bruges til at tage fra de små og give til de store.

 

Jakob L. Krogh: Nationaliser bankerne

282

6

okt 08

 

De sidste mange år har danske banker haft kæmpe overskud. I 2004 havde de danske banker et samlet overskud på 25,8 mia kr. Af dette var over halvdelen, 13,1 milliard gebyrer betalt af almindelige kunder.

 

Cecilie Risager Pedersen: Social ulighed og sundhed

282

6

okt 08

 

Ny rapport fra FN’s sundhedsorganisation WHO slår fast at uligheden øges på verdensplan. Det gælder forskellen mellem rige og fattige lande. Og det forskellen mellem rige og fattige internt i landende – også i den rige del af verden.

 

Jørn Andersen: Den værste krise siden 30‘erne: Systemfejl

282

7

okt 08

 

Når etiketten „den værste krise siden 30‘erne“ kommer fra så centrale spillere som Den Internationale Valutafond (IMF), USA’s tidligere nationalbank-direktør, Alan Greenspan, og redaktøren for Financial Times, så er der for alvor noget galt.

 

Simon Assaf: Irak: Romantiske billeder og realitet

282

8

okt 08

 

Medierne er fulde af rapporter omkring USA´s såkaldte succes i Irak, men bag overskriften ligger der et land på randen af kaos, skriver Simon Assaf. Er Irak endelig kommet ovenpå? George Bush vil bestemt have os til at tænke sådant. Ved første øjekast ser hans argumenter overbevisende ud.

 

Simon Assaf: Nato vil skjule massakrer i Afghanistan

282

9

okt 08

 

70 mennesker omkom i et angreb, som ødelagde endnu en afghansk landsby. Over 500 civile er blevet dræbt af Nato-styrker i år.

 

Lene Junker: Et rids over Somalias nyere historie

282

10

okt 08

 

Somalia ligger på Afrikas Horn, midt mellem Asien, Mellemøsten og Afrika. Somalias placering ved kysten mellem det Røde Hav og det Indiske Ocean har givet landet en vigtig strategisk placering.

 

Mike Gonzalez: Højrefløjens vold har rystet Bolivia

282

11

okt 08

 

I begyndelsen og midten af september gik Bolivias højrefløj til angreb for med brutal vold og racistisk retorik at forsøge at destabilisere Evo Morales’ regering og forhindre radikale reformer. Siden da er der blevet indgået en form for våbenhvile, men situationen er stadig ustabil. Mike Gonzalez, der for tiden bor i Venezuela, fortæller her om begivenhederne i Bolivia og baggrunden for dem.

 

Henrik Herløv Lund: Uddannelsespolitik på katastrofekurs

282

12

okt 08

 

Ikke kun universiteterne, men hele uddannelsessystemet er i krise på grund af regeringens nyliberale politik, skriver økonom Henrik Herløv Lund.

 

Jørn Andersen: Fra Kyoto til København: Skal fiaskoen gentages?

282

14

okt 08

 

Thi kendes for ret: 10 års klimapolitik siden Kyoto-aftalen i 1997 har været en total fiasko.

 

Jørn Andersen: Klimadebat på ESF i Malmö

282

14

okt 08

 

På Europas Sociale Forum i Malmö i september var klimakampen et af de centrale temaer.

 

Krig, ulighed og økonomisk krise – fælles kamp for en bedre verden: Marxisme 2008

282

15

okt 08

 

Internationale Socialisters Ungdom afholder fra den 15. – 16. november Marxisme 2008. To dage sprængfyldt med politiske oplæg, teori og debat.

 

Der blev fundet 21 artikler

< Nr. 281 –– Nr. 283 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 28. januar 2023 kl. 04:49