[ Socialistisk Arbejderavis nr. 320 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 32 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 320

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Nu er det nok!

320

1

jun 12

 

Det er for meget af det ”gode”: skattelettelser til de rige, nedskæringer på dagpenge, afskaffelse af efterløn, forringelser af flexjob, lønnedgang, længere arbejdstid og afskaffelse af helligdagene. Nu har vi vist betalt regningen for krisen mere end en gang!

 

Jesper Juul Mikkelsen: Et modent SUF: ”Vi må på gaden og ændre tingene”

320

2

jun 12

 

I Folkets park på Nørrebro mødtes Socialistisk Arbejderavis med Steffen Østergård Sørensen, som er uddannet smed og aktiv i SUF og Enhedslisten, til en snak om SUF og det som sker i organisationen i øjeblikket.

 

Det mener vi: Helle Thorning er ude på løntrykkeri

320

3

jun 12

 

Så direkte taler arbejdsmarkedsprofessor Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet i forbindelse med regeringens planer om at vi skal arbejde mellem 15-19 timer mere om året svarende til 20.000 fuldtidsstillinger. Det kommer oveni en situation hvor regeringspartierne indenfor det seneste år har skåret på efterløn, fleksjob, førtidspension og sygedagpenge.

 

Efter Ø-årsmødet: ”Vi er nødt til at gå ind i bevægelser, som opstår ud af arbejderklassen selv”

320

3

jun 12

 

Bo Nielsen er medlem af Enhedslisten Amager Øst, hvor han sidder i bestyrelsen. Vi spurgte ham om hans oplevelser af Enhedslistens årsmøde.

 

København den 13. maj: Out of the camps

320

4

jun 12

 

Mere end 2.000 deltog i initiativet Out of the Camps for at vise solidaritet, kollektiv bevidsthed og forståelse for det påtrængende behov for en retfærdig og human flygtninge- og asylpolitik i Danmark.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Sultestrejke for menneskeværd

320

4

jun 12

 

Den landsdækkende sultestrejke blandt asylansøgere som begyndte i starten af maj, rundt om på landets asylcentre, afsløre at den nye regering ikke har betydet en reel opblødning på asylpolitikken.

 

Anders Bæk Simonsen: Et liv uden for lejrene

320

5

jun 12

 

Vi har talt med 24-årige Liv, der er aktivist og bruger af det brugerstyrede kulturhus Trampolinhuset, der står bag kampagnen ”Out of the Camps”. Liv fortæller her nærmere om kampagnen og den flotte manifestation, der blev afholdt søndag den 13. maj.

 

Lars Henrik Carlskov: Derfor fortsætter de den fejlslagne krisepolitik

320

6

jun 12

 

Hvorfor fortsætter regeringer, centralbanker og internationale institutioner den nedskæringspolitik, der ser ud til ikke at virke? Svaret skal findes i den globale kapitalismes systemiske modsætninger.

 

Lars Henrik Carlskov: Tidslinje over den økonomiske krise

320

6

jun 12

 

Den internationale krise. De danske bankpakker.

 

Jørn Andersen: Valg i Europa

320

6

jun 12

 

Det græske valg har rystet magthaverne i Europa. Sarkozy er væk og Merkel er svækket. Det er de vigtigste resultater af maj måneds valg i Europa. Men valgene stiller lige så mange spørgsmål som de giver svar.

 

Hans Erik Madsen: Håb og grænser for en ’arbejderregering’

320

7

jun 12

 

Den politiske krise i græsk politik vokser dag for dag. 70 % af befolkningen stemte på partier, der er imod EU’s spare- og ’hjælpepakker’. Banen er kridtet op til at SYRIZA efter valget den 17. juni kan danne den første ’arbejderregering’ i moderne græsk historie.

 

Stefan Godau: Tyskland: En ny kurs for Die Linke er nødvendig

320

7

jun 12

 

Efter valgnederlagene maj i Slesvig-Holsten og Nordrhein-Westfalen er krisen i Die Linke brudt ud i lys lue. Begge steder nåede partiet kun op på omkring de 2,5 procent, som er et stykke under den tyske spærregrænse på 5 procent.

 

Christine Kyndi: Hvor mange gange kan fagtoppen lade os betale for krisen?

320

8

jun 12

 

Når fagforeningerne ikke varetager deres medlemmers interesser, men går med til angreb på angreb er det måske ikke så overraskende at medlemstallet synker, og stadig flere vælger at blive organiseret i de billigere gule ”fagforeninger”, hvis de overhovedet lader sig organisere.

 

De gule angriber koordineret

320

8

jun 12

 

Samme dag som trepartsforhandlingerne begyndte, startede Kristelig ”Fagbevægelse” og Det ”Faglige” Hus en række reklamer i aviser, radio og på nettet.

 

Hans Jørgen Vad: Hvorfor blev det en spare-regering?

320

9

jun 12

 

Mange på venstrefløjen – især fra den yngste generation – havde temmelig overdrevne forhåbninger om, hvad en ny S/SF-regering ville udrette.

 

Kasper Pauli Pedersen: Trepartsforhandlingerne

320

9

jun 12

 

Allerede inden trepartsforhandlingerne blev skudt i gang, var der blæst til angreb mod arbejderklassens tilkæmpede rettigheder.

 

Anders Bæk Simonsen: Folkeforsamling 4. juni: Vil vi et ”ekskluderende fællesskab”?

320

9

jun 12

 

Socialistisk Arbejderavis satte Claus Jansson, initiativtager og medarrangør af “Folkets Parlament”, i stævne til en snak om hvad meningen nu var med det her initiativ.

 

Robert Lange: Fascisme i Europa

320

10

jun 12

 

Kapitalisme i krise, kan betyde radikalisering af masserne. I gunstige tilfælde giver det arbejderklassen indsigt i, at en bedre fremtid ligger i omstyrtelse af kapitalismen.

 

Hver anden græske politibetjent stemmer på nazi-parti

320

10

jun 12

 

Det fascistiske Gyldent Daggry fik 6,9 % af stemmerne ved valget i Grækenland den 6. maj – det var en stor og foruroligende stigning i forhold til det sidste valg hvor de fik 0,23 % af stemmerne.

 

Anders Bæk Simonsen: Canada: Kæmpe studenterbevægelse i Quebec

320

11

jun 12

 

Lørdag den 26. maj blev en halv million mennesker civilt ulydige, da de gik på gaden i Montreal imod højere brugerbetaling på universiteterne og den forhadte Lov 78.

 

Casper Jensen: 12. maj: – Det globale forår

320

11

jun 12

 

Den økonomiske krise i Europa har skabt masseprotester. Lørdag den 12. juni 2012 blev dermed markeret i forbindelse med årsdagen for 15. maj bevægelsen i Spanien og ”Det Globale Forår”.

 

Jørn Andersen: Hvad mener vi med: Staten

320

12

jun 12

 

Er statsmagten pr. definition den herskende klasses stat eller er det bare en administrativ struktur, der tilpasser sig efter skiftende flertal i befolkningen?

 

Finanspagten: Irland stemmer for alle os andre

320

12

jun 12

 

Den eneste europæiske befolkning der bliver spurgt om hvorvidt, de ønsker at indtræde i finanspagten, er den irske.

 

Grækenland: Modstandens ansigter

320

12

jun 12

 

I 14 år arbejdede Konstantina Daskapolou som journalist. Hun har arbejdet på utallige udgaver af avisen Eleftherotypia (”Pressefrihed”).

 

Stefan Godau: Anmeldelse: Vi er de 99%

320

13

jun 12

 

Nu er den udkommet på dansk: bogen, der beskriver Occupy-bevægelsens opståen, især i New York, med prominente bidragsydere som Naomi Klein og den anarkistiske tænker Mark Graeber.

 

Stefan Godau: Anmeldelse af "Den kommende opstand": Brugsanvisning for revolutionære eller gammel vin på nye flasker?

320

13

jun 12

 

I 2007 har den franskbaserede gruppe "den usynlige komite" udgivet det forholdsvis korte skrift "den kommende opstand", som ligger frit på Internettet til download. Den er nu udkommet som brochure på dansk.

 

Jagten på fossile brændsler

320

14

jun 12

 

I 2010 fik olieselskabet Total og Nordsøfonden lov til at starte prøveboringer efter skifergas i Danmark. Den tilladelse vil de i gang med at bruge nu.

 

Den danske regering vil bruge 100 millioner på dræberfly

320

15

jun 12

 

På direkte opfordring af fra præsident Obama har den danske regering nu sagt ja til at genoptage støtte til ASG projektet der skal udvikle 5 ubemandede dronefly til NATO.

 

Lene Junker: Det er vores regering der går i krig!

320

15

jun 12

 

Nej Til Krig holdt sin årlige landskonference den 12. maj.

 

Anders Bæk Simonsen: Arbejdsløshed er mennesker der spildes

320

16

jun 12

 

Overskriften bør tages meget bogstaveligt. Flere undersøgelser viser en snæver sammenhæng imellem arbejdsløshed og ens sundhedstilstand.

 

Jørn Andersen: Efter trepartsforhandlingerne: Muligheder og udfordringer for Enhedslisten

320

 

jun 12

 

Enhedslisten glæder sig naturligvis over sammenbruddet i trepartsforhandlingerne.

 

Jørn Andersen: Protester stopper trepartsforhandlingerne

320

 

jun 12

 

Regeringens plan om at få fagtoppen til at acceptere længere arbejdstid ved at afskaffe helligdage eller feriedage er brudt sammen. Protester fra hundredvis af arbejdspladser og fra tillidsmandsmøder har de seneste uger sat fagtoppen under pres.

 

Der blev fundet 32 artikler

< Nr. 319 –– Nr. 321 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 21. juni 2024 kl. 15:46