[ Socialistisk Arbejderavis nr. 326 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 35 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 326

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Overenskomst, dagpenge, SU…: Solidaritet eller frit fald

326

1

jan 13

 

– Ingen kan vinde alene!

 

Stefan Petersen: Når den leverpostejsspisende pedel skal bære klassekampen alene

326

2

jan 13

 

Rigtige arbejdere gider ikke længere høre på brok fra dovne mennesker på overførselsindkomst, og hvis solidariteten skal reddes, så kræver det at venstrefløjspolitikere tør satse på de mere ressourcestærke i samfundet. For at bevare velfærden. Men er det så enkelt?

 

Sine Sunesen – En dygtig lakaj

326

2

jan 13

 

Denne månedens profil i “overklasseløget” har affødt en del diskussion på redaktionen. Er man en del af overklassen, hvis man som millionlønnet direktør i KL angriber offentlige arbejdere og selv plejer omgang med magthaverne ved at have medlemsskab i VL-gruppe og fine bestyrelserposter?

 

Det mener vi: Solidaritet eller frit fald – vores fælles kald

326

3

jan 13

 

Lørdag den 26. januar er en dato der er værd at notere sig af to gode grunde. For det første indkalder netværket omkring ”Solidaritet eller frit fald” til stormøde for 130 aktivister i København, og de er klar på at tage kampen for de lediges vilkår op. Netværket har et potentiale til at udvikle sig til en mere generel protest over de massive velfærdsangreb, som følger af krisepolitikken.

 

Lars Henrik Carlskov: Frank Aaens store plan

326

3

jan 13

 

Enhedslistens Frank Aaen har udtænkt en storstilet og uhørt snedig plan, der med garanti vil jage en skræk i livet på bourgeoisiet.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Nej til angreb på Mali!

326

4

jan 13

 

Den officielle udlægning af Frankrigs angreb på Mali er et velkendt omkvæd: “islamiske terrorister” og “jihadister”, en trussel mod den internationale sikkerhed og for den lokale befolkning.

 

Paula Taina-Nielsen: Rejseberetning fra Palæstina: På grænsen til det forjættede land

326

4

jan 13

 

I det nordlige Palæstina ligger byen Anin. En meget lille by, hvis hovedbeskæftigelse er fåreavl. Israel satte en stopper for denne indtægtskilde, da de byggede muren rundt om byen i de bjerge, hvor fårene græsser.

 

Røde Kors: Europa er ny nødzone

326

4

jan 13

 

Krisen kaster massere af mennesker ud i fattigdom. Nye tal viser, at 120 millioner i EU lever under fattigdomsgrænsen (som er under 60 % af medianindkomsten i EU).

 

Anders Bæk Simonsen: EU: “Vi er involveret i en krig med kineserne om de dyrebare mineraler”: Vesten vil presse Kina væk fra Grønlands undergrund

326

5

jan 13

 

Der foregår en imperialistisk rivalisering mellem verdens store magter om de sjældne jordarter og mineraler på hele kloden. I den sammenhæng er Grønlands undergrund blevet brandaktuel.

 

Stefan Petersen: Solidaritet eller frit fald: Kampen mod de sociale forringelser skærpes

326

6

jan 13

 

Det startede med en fælles koordineret aktion ved et par jobcentre rundt omkring i landet, for derefter at udvikle sig til et decideret landsdækkende netværk af aktivister. Solidaritet eller Frit Fald er en realitet, og er en organiseret fælles kamp imod de mange sociale forringelser, som skånselsløst har ramt tusindevis af danskere.

 

Benny Allermand + Jesper Juul Mikkelsen: Metroen undergraver rettigheder

326

7

jan 13

 

Metrobyggeriet i København er en stor arbejdsplads betalt af offentlige skattekroner. Metrobyggeriet består af i alt 21 byggeplader fordelt ud over København. Det italienske firma Trino, som er hovedentreprenør, har fra starten haft en fjendtlig indstilling over for fagforeningerne og tillidsmænd.

 

8.400 ledige vil stå uden indkomst

326

7

jan 13

 

I første halvår af 2013 viser Beskæftigelsesministeriets nye beregninger, at mellem 17.000-23.000 langtidsledige vil miste retten til dagpengene.

 

Lene Junker: Frederiksberg Kommunelærerforening: Vi skal gøre det der virker – Vi har gjort det før!

326

8

jan 13

 

Socialistisk Arbejderavis har talt med Ane Søegaard, formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, om Folkeskolereformen og lærernes arbejdstid i forbindelse med overenskomsten 2013 (OK13).

 

Lene Junker: OK 2013: “Det er vigtigt at frustration vendes til handling”

326

8

jan 13

Om

Socialistisk Arbejderavis har snakket med Rasmus Keis Neerbek, lærer på Ganløse Skole i Egedal Kommune og aktiv i Enhedslistens Lærernetværk, om opbygning af modstand mod angrebet på lærerne og andre faggrupper i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

 

Diverse: Athen Calling – København svarede

326

9

jan 13

Om

Græske antifascister og en lang række progressive partier og organisationer havde indkaldt til demonstration i Athen d. 19. januar for at styrke kampen mod den voksende fascisme.

 

Jan Hoby: Chicago skolelærerstrejke: Kampe kan vindes mod alle odds!

326

9

jan 13

 

Er der forskel på fagforeninger i USA og Danmark? Svaret ligger lige til højrebenet. Men er der også forskel på offentlige ansattes fagforeninger? Her er svaret ikke bare ligeud af landevejen.

 

Kom med på politisk studietur til Athen i uge 7

326

10

jan 13

 

Vi er en blandet gruppe af personer fra venstrefløjen, der tager til Athen fra d. 9.-17. februar – og du kan stadig nå at komme med!

 

Anders Bæk Simonsen: Arbejderråd: Kimformen til et fremtidigt samfund

326

10

jan 13

 

Fra de tidligste erfaringer med arbejderråd og frem til i dag, er der en række kendetegn, der går igen. Det sker selvom arbejderråd dukker frem i vidt forskellige fag og brancher, under vidt forskellige styreformer – og under vidt forskellige himmelstrøg. Denne artikel vil gøre ophold ved nogle af de tidligste og desværre også mest gennemførte eksempler på arbejderråd.

 

Årets liberale ILDSJÆL

326

11

jan 13

 

Den 21. december blev Amin Skovs restaurant Vejlegården tilsyneladende udsat for et brandattentat, og han selv tævet bevidstløs og efterladt i de brændende lokaler.

 

IS/U: Mærsk-chef vil have mere

326

11

jan 13

 

Mærsks chef, Nils Smedegaard Andersen, stiller sig op i rækken af arbejdsgivere, der vil sænke lønniveauet for at styrke profitten. Han mener, at de lavt- og uuddannede får en alt for høj løn, og truer med, at det betyder, at arbejdspladserne vil forsvinde fra Danmark.

 

IS/U: Udtalelse til IS/U’s landsmøde 2. og 3. februar 2013: Arbejdsløshedskampen: Solidaritet for at kunne slå igen

326

11

jan 13

 

Under den dybe krise er regeringen gået forrest i et massivt angreb på det sikkerhedsnet, det har taget generationer at bygge op.

 

Charlie Lywood + Lene Junker: Mediernes snæversyn på indvandrerdrenges læsefærdigheder

326

12

jan 13

 

Dagbladet Politiken og P4 København lancerede i november 2012 en kampagne om “de tosprogede” drenges dårlige læsefærdigheder, ved at bruge gamle tal fra PISA København 2009.

 

Hans Erik Madsen: Anmeldelse af ny bog: Revolution – Masser af modstand: Danmark formet af revolutioner i udlandet

326

13

jan 13

 

Udenlandske revolutioner har gang på gang skræmt danske magthavere. Så meget, at de ad fredelig vej har gennemført de udenlandske revolutionæres krav. Det er hovedpointen i en ny spændende bog af Bertel Nygaard: Revolution – Masser af modstand, som er udkommet på Aarhus Universitetsforlag i slutningen af 2012.

 

2013 står på flere reformer

326

13

jan 13

 

Vi skal forbedre vores konkurrenceevne!

 

IS/U Landsmøde

326

14

jan 13

 

IS/U holder landsmøde den 2.og 3. februar, Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, København.

 

Jørn Andersen: Hvad mener vi med: Udbytning

326

15

jan 13

 

”men det, jeg laver, er mer’ værd end det, jeg får”
(”Sangen om merværdi” af Jesper Jensen)

 

IS/U: Ideer kan ikke vinde uden organisation: En stærk, selvstændig revolutionær organisation er nødvendig

326

16

jan 13

 

Udtalelse til IS/U’s landsmøde, 2.-3. februar 2013


De seneste par års udvikling har på flere planer understreget behovet for en langt stærkere, selvstændigt organiseret revolutionær venstrefløj.

 

Asociale og klimapolitisk uansvarlige prisstigninger på kollektiv transport

326

15

jan 13

 

Det blev dobbelt så dyrt at rejse kollektivt i de ti år under VK-regeringen, og i hovedstadsområdet steg priserne på den kollektive transport dobbelt så meget som de generelle forbrugerpriser i samfundet.

 

Bøger fra Modstand.org

326

6

jan 13

 

Arguments for Revolution – Den egyptiske revolution – Aldrig mere facisme

 

Mille Stockner: Spirende aktiviteter blandt lærere og pædagoger

326

 

jan 13

 

Modstanden mod skolereform og overenskomst-angreb begynder at tage form.

 

Sonja Andersen Lange: SU-protestmøde i København: Vred smiley til SU-reformen

326

 

jan 13

 

Morten Østergaard mødtes onsdag d. 20. med de studerende på det humanistiske fakultet på Københavns Universitet til en debat om den forestående SU-reform. Det store auditorium var fyldt til randen med vrede studerende og Morten Østergaard måtte ty til politikersvar for at komme helskindet igennem.

 

Jesper Juul Mikkelsen: SU reformen: Regeringen kan stoppes

326

 

jan 13

 

Regeringen med Morten Østergaard i spidsen, vil skære 2 milliarder i SU’en og forære pengene til erhvervslivet i form af skattelettelser. Regeringen har allerede forringet forholdene for efterlønnere, arbejdsløse og syge. Nu er turen kommet til os, de studerende.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Stor-lockout: KL og regeringen vil konflikt – så giv dem konflikt

326

 

jan 13

 

KL (Kommunernes Landsforening) har i dag varslet lockout, som skal træde i kraft 1. april. Mere end 50.000 lærere vil blive ramt.

 

Lene Junker: Lockout mod over 60.000 lærere

326

 

jan 13

 

Torsdag den 28. februar kom næste træk i regeringen og Kommunernes Landsforenings (KL’s) masterplan for at smadre den fælles velfærd.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Debat på venstrefløjen: Mistillidsvotum til regeringen? – nej tak

326

 

jan 13

Om

Der blev fundet 35 artikler

< Nr. 325 –– Nr. 327 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 28. januar 2023 kl. 05:39