[ Socialistisk Arbejderavis nr. 294 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 25 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 294

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Stop global opvarmning

294

1

jan 10

 

100.000 klima-jobs -- Gratis kollektiv trafik -- Vedvarende energi

 

Jørn Andersen: Hvad skete der egentlig på klima-topmødet?

294

2

jan 10

 

Det er vist gået op for de fleste, at der ikke kom nogen aftale ud af klimatopmødet i København. Til gengæld er der vild forvirring om, hvad der egentlig skete.

 

Carlos García-Robles: Censur af civilsamfundets organisationer ved COP15: De uønskede

294

3

jan 10

 

Marioliva González, en mexikansk repræsentant fra Friends of the Earth, ventede ude foran Bella Center, hvor den danske vinterkulde var lige så hård ved hende som ved de andre deltagere i COP15.

 

Det mener vi: Muslim-hetzen skal stoppes

294

3

jan 10

 

Selskabet til udbredelse af løgnagtig hadepropaganda mod muslimer, Trykkefrihedsselskabet, erobrede mediernes dagsorden fra begyndelsen af det nye år med en række uhyrlige påstande om, at incest og massevoldtægt er en del af islam.

 

Hans Erik Madsen: OK-2010: Forsvar reallønnen – lad de rige betale krisen

294

4

jan 10

 

Overenskomstforhandlingerne for de 600.000 privatansatte er netop skudt i gang. Arbejdsgiverne går efter en nulløsning, og fagbevægelsens top har allerede kastet håndklædet i ringen og erkendt ’mådehold og ansvarlighed’. Men både arbejdsgiverne og fagtoppen ved godt, at jokeren i overenskomstspillet som altid er arbejderklassen! Hvad vil de 600.000 privatansatte acceptere?

 

Hans Erik Madsen: OK-2010: Vi kan ikke stole på fagtoppen

294

4

jan 10

 

De faglige ledere er allerede i fuld gang med at sælge ud af medlemmernes krav inden overenskomstforhandlingerne er gået i gang. De synger med arbejdsgiverne og de fleste eksperter med i koret om, at der ikke er råd til lønforbedringer – endsige til at opretholde reallønnen.

 

Overenskomst – og storkonflikthistorie

294

4

jan 10

 

Udpluk fra forskningsnotat.

 

Robert Lange: Østrig: Universiteter besat

294

5

jan 10

 

Gennem de sidste måneder er en bølge af studenterprotestbevægelser skyllet over det centrale Europa, med centrum på universitet i Wien. Her har tusinder af studerende, ansatte, undervisere og lægfolk holdt universitet besat siden oktober. Blokaden har været støttet af fagforeninger, og bevægelsen har reelt været en folkeligt rodfæstet protest.

 

Jesper Høi Kanne: ’Go Veggie’ – men det vil ikke redde planeten

294

5

jan 10

 

På venstrefløjen og i klimabevægelsen kan man under tiden møde argumenter om, at vi alle bør være vegetarer for at redde klimaet og „leve rigtigt“.

 

Lene Junker: Afghanistan: Resultatet af 161 års imperialisme

294

6

jan 10

 

Forestil dig et øde landområde med ørken og bjerge. De mennesker, som bor der, er blandt de mest fattige i verden. Forestil dig, at feudalherrer fra deres sikre borge har hersket over dem i århundreder.

 

Mette Hermansen: Hvorfor må vi gerne slå afghanere ihjel?

294

7

jan 10

 

Krig og racisme hænger uløseligt sammen. Fra Vestens kolonisering af Sydamerika, Afrika og Asien til besættelsen af Irak og Afghanistan er legitimeringen gået gennem en fornedring og dæmonisering af de pågældende landes folk og skikke. Men er det også tilfældet for de unge danske mænd, vi i dag sender til Afghanistan, angiveligt for at indføre frihed og demokrati?

 

Sara Andersen: Kloden først – mennesker først

294

8

jan 10

 

Lørdag d.12. december 2009 samledes omkring 100.000 mennesker på Christiansborg for at deltage i den største klimademonstration i Danmark nogensinde. 100.000 mennesker samledes for sammen at gå fra Christiansborg slotsplads og ud til Bellacentret, hvor verdens magthavere var samlet til COP15.

 

Knud Vilby: Et åbent brev om Danmarks friheds- og retstilstand

294

9

jan 10

 

Vi må diskutere masseanholdelserne, politiets nye dømmende magt, og de overdrevne reaktioner på fredelig, ikke-voldelig civil ulydighed i Wonderful Copenhagen.

 

Morten Rasmussen: Oppositionen igen på gaden i Iran

294

9

jan 10

 

Den store oppositionsbevægelse, der voksede ud af sommerens store protestester mod præsidentvalget i Iran, er igen på gaden. Dette til trods for den massive og brutale undertrykkelse, bevægelsen oplevede i sommer, hvor politi og militser masseanholdte, tævede og skød demonstranter.

 

Christine Kyndi: Hvorfor skriver og sælger vi Socialistisk Arbejderavis?

294

10

jan 10

 

De herskende ideer er den herskende klasses ideer, sagde Karl Marx. Vi opdrages livet igennem på forskellig vis til at acceptere et samfund, der bygger på ulighed – det er en del af klassekampen og sker bl.a. gennem avisernes fremstilling af virkeligheden.

 

Jakob L. Krogh: Climate Justice Action: Direkte aktioner er en god start

294

11

jan 10

 

Netværkene Climate Justice Now (CJN) og Climate Justice Action (CJA) stod for „reclaim power“-aktionen 16. dec. under klimatopmødet. Aktionens formål var at gennemføre et folkemøde på Bella Centers grund.

 

Alexander Lassithiotakis + Jakob L. Krogh: Introduktion til socialisme: Arbejderklassen er central

294

11

jan 10

 

Når socialister insisterer på, at arbejderklassen er den helt centrale kilde til social forandring, bliver vi tit kaldt gammeldags.

 

Jakob Nerup: Folkeafstemning på Island: Venstrefløjen mod folket

294

12

jan 10

 

Den islandske regering er tvunget til at respektere demokratiet. Præsidenten har nedlagt veto mod regeringen og udskrevet folkeafstemning d. 20 februar. Årsagen er enkel. Hver fjerde islænding har skrevet under på et krav om, at der holdes en folkeafstemning om regeringens betaling af 28 milliarder kroner til engelske og hollandske spekulanter.

 

Dennis Strøm Petersen: Kræv 100.000 klimajobs

294

13

jan 10

 

De tre vigtigste tiltag i kampen mod klimaforandringer er omlægning til vedvarende energi, bedre isolerede bygninger og meget mere kollektiv trafik.

 

Alexander Lassithiotakis: Klimaforum: Vi må skabe vores eget rum, dagsorden og løsninger

294

13

jan 10

 

Socialistisk Arbejderavis har talt med Kristine Holten-Andersen, talskvinde for Klimaforum, og aktiv i Socialt Forum-bevægelsen

 

Astrid Nielsen: ALBA-folkemøde

294

14

jan 10

 

På en frysende decemberaften varmede deltagerne til Alba-folkemødet Valbyhallen op med jubel, slagråb, trampen og svingende flag. Omkring 4000 glade mennesker var mødt op for at høre Latinamerikanske socialister komme med deres bud på en bæredygtig fremtid. På scenen var Hugo Chavez sammen med Bolivias præsident, Evo Morales, Cubas vicepræsident, Estaban Lazo og Nicaraguas udenrigsminister Samuel Santos Lopez.

 

Martin B. Johansen: Anmeldelse: Stuerent? Dansk Folkeparti, populisme, antimuslimsk retorik og offermytologi: Hvad stiller vi op med Dansk Folkeparti?

294

15

jan 10

 

Der hersker på venstrefløjen stor usikkerhed om, hvordan man egentlig skal forholde sig til DF. Usikkerheden går lige fra magtliderlige lokalpolitikere i SF, der gerne indgår alliancer med DF for at sikre sig indflydelse, over folk, der giver DF mere eller mindre ret i dele af indvandrerhetzen, til folk, der opfatter DF som starten på en fascistisk udvikling i Danmark.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Kurt Westergaard og det fortsatte rets- og højreskred

294

15

jan 10

 

Det formodede angreb på Kurt Westergaard blev udnyttet, som man kunne forvente.

 

Jørn Andersen: Efter klimatopmødet: En global bevægelse er født

294

16

jan 10

 

Kontrasten mellem statsledernes og lobbyisternes officielle minus-resultat-topmøde og „civilsamfundets“, græsrøddernes aktiviteter kunne næsten ikke være større.

 

Strejker kan stoppe fyringerne på hospitalerne

294

 

jan 10

 

Regionerne skal samlet set spare 986 millioner. Derfor bliver der i disse dage delt 1.000 fyresedler ud på de danske hospitaler. Alene på Hvidovre Hospital skal der fyres 225.

 

Der blev fundet 25 artikler

< Nr. 293 –– Nr. 295 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 28. januar 2023 kl. 03:40