[ Socialistisk Arbejderavis nr. 304 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 40 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 304

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Træk Helle og Villy til venstre: Stå sammen mod racismen

304

1

dec 10

 

Alle gode kræfter imod racismen

 

Pernille Cauchi: Apartheid Danmark

304

2

dec 10

 

Hvis du fremover ønsker at bo sammen med din udenlandske ægtefælle i Danmark, skal du blot sørge for, at han/hun har en PhD eller kandidatuddannelse fra et af verdens bedste universiteter, kan forsørge sig selv og kan tale dansk, norsk, svensk, engelsk, tysk, fransk eller spansk. Og så skal du stille med økonomisk garanti på 100.000 kr., og du skal have haft fuldtidsbeskæftigelse i mindst to og et halvt år inden for de sidste tre år.

 

Morten Rasmussen: Kærlighed uden grænser

304

2

dec 10

 

Pointsystemet var åbenbart den dråbe der skulle til, for at få bægeret til at flyde over for rigtigt mange mennesker. Der kom hurtigt en ganske højlydt kritik fra baglandet i både S og SF, men desværre fastholdt toppen, at man skulle have et pointsystem i en eller anden form.

 

Jens Andersen: Anti-Racistisk Netværk i Odense vil have Kærlighed uden Grænser

304

2

dec 10

 

I Odense bliver budskabet om Grænseløs Kærlighed markeret ved at man mødes foran rådhuset til kage, varm kakao og musik. Her er markeringen arrangeret af ARNO (Anti-Racistisk Netværk i Odense) som er et tværpolitisk netværk der har eksisteret i snart 13 år.

 

Christine Kyndi: Kærlighed uden grænser i Århus

304

3

dec 10

 

Interview med Jon Boiesen fra Enhedslisten Århus og medarrangør af demonstrationen sammen med en række andre aktivister fra andre steder.

 

Hans Jørgen Vad: Villys destruktive kynisme

304

3

dec 10

 

Mange – ikke kun på venstrefløjen – var ved at få kaffen galt i halsen, da Villy Søvndal udråbte alle på venstrefløjen, som var imod det nye pointsystem for familiesammenføring, til ”kynikere”. Og det med rette! For det ramte jo alle, som ikke pr. refleks støttede det, som fremstod som rene DF-krav.

 

Hvad de dog siger

304

4

dec 10

 

Klimakollektivet: Klimatalspersoner: Et kæmpe nederlag for demokratiet

304

4

dec 10

 

Vi bringer her Klimakollektivets udtalelse efter dommen over talspersonerne for CJA (25. nov.)

 

Afghanistan til debat på Syddansk Universitet

304

4

dec 10

 

Muslimsk Studenter Union og Nej Til Krig arrangerede endnu et velbesøgt debatmøde den 10. november på Syddansk Universitet.

 

Lisa M. Ødegaard: Wikileaks afslører Foghs løgne i sagen om ROJ TV

304

5

dec 10

 

– Der er rent ud sagt tale om en beskidt studehandel, hvor Fogh langt overskred sine beføjelser som statsminister. Han har selvsagt ingen kompetencer i forhold til danske domstole, og det er derfor også med god grund, at tyrkerne føler sig snydt. Tilbage står indtrykket af en mand, som tilsyneladende ville bruge alle midler for at nå sit mål, og som man ikke kan stole på.

 

VKO’s finanslov koster 12.000 job

304

5

dec 10

 

Ifølge beregninger fra LO vil VKO’s nye finanslov komme til at koste 12.000 job – specielt LO’s medlemmer vil blive ramt hårdt. Desuden vil nedskæringer på 1 milliard på aktivering og efteruddannelsesområdet ramme de arbejdsløse hårdt.

 

Det mener vi: Enhedslistens fremgang – hvad nu?

304

5

dec 10

 

”Det er en syg tankegang, at din ret til at leve sammen med den du elsker, gøres afhængig af uddannelsesniveau og indtægtsforhold”. Det var det klare budskab fra Johanne Schmidt-Nielsen. Den klare linje og S og SF’s højreskred har styrket Enhedslisten, der, ifølge de seneste meningsmålinger, står til at få det bedste valg i partiets historie.

 

Christine Kyndi: Stop gifttransporten

304

6

dec 10

 

Lørdag den 13. november samledes 1.100 i Nyborg til demonstration mod planerne om at sende fire skibe med i alt 10.000 tons kemisk affald fra Australien til Kommunekemi i Nyborg. Initiativet bag hedder Stop Gifttransporten.

 

Amagerbanken: Stort ansvar giver stor løn lige meget hvad

304

6

dec 10

 

Endnu et offer for krigen i Afghanistan

304

6

dec 10

 

Mens vi andre i december 2004 forberedte julen, sad oversergent John Mogensen isoleret og deprimeret i Afghanistan. Den fortvivlede tilstand fik ham til at sætte sin tjenestepistol for panden og trykke af.

 

Christine Kyndi: Klimakamp efter topmødet

304

7

dec 10

 

COP16 i Mexico er begyndt. Det er ikke mere end et år siden at COP15 blev fremlagt som stedet hvor verdens politikere skulle aftale en ambitiøs efterfølger til Kyoto-protokollen der udløber i 2012. Men resultatet af COP15 blev en katastrofe. Forventningerne op til COP16 er meget lave, og ingen tror på at den vil bringe os tættere på at løse problemet.

 

Bevar SU’en: Vi må sætte foden ned og sige ”nej, ikke mere”

304

8

dec 10

 

Tirsdag den 23. november havde Unge ta’r ansvar indkaldt til demonstration med forringelserne af SU’en. Selvom demonstrationen var indkaldt med få dages varsel samledes omkring 1.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads i slud og blæst for at protestere imod nedskæringerne.

 

Christine Kyndi + Lisa M. Ødegaard: Blokade på Metropol

304

8

dec 10

 

Der bliver skåret kraftigt ned på professionshøjskolerne.

 

Jørn Andersen: Studenterprotester i Storbritannien: ”Ud af klasseværelserne og ud på gaden”

304

9

dec 10

 

Den 10. november demonstrerede over 50.000 i London mod regeringens nedskæringer og 3-dobling af brugerbetalingen på videregående uddannelser. Den 24. november, ”X-dag”, blev det fulgt op af lokale aktioner over hele landet, hvor over 100.000 deltog og over 30 universiteter blev besat.

 

Lene Junker: Interview med Goulia Feizi – afghansk flygtning og studerende på SDU: Hvis man går ud, ved man ikke om man kommer hjem

304

10

dec 10

 

I april deltog Goulia Feizi og andre unge afghanere i et debatmøde om Afghanistan på SDU, som Nej Til Krig og Muslimsk Studenter Union afholdt i fællesskab. De er nu en del af Nej Til Krigs netværk. Goulia Feizi fortæller her sin personlige historie og sit syn på Afghanistan-krigen.

 

Lene Junker: Pakistan: Krig, naturkatastrofer, fattigdom og politisk kaos

304

10

dec 10

 

Da Obama i 2009 optrappede sin ”nødvendige” krig og sendte flere soldater til Afghanistan, skete der samtidig en optrapning af angrebene ind i Pakistan med de fjernstyrede droner.

 

Mikkel Birk Jespersen: Kan FN reformeres?

304

11

dec 10

 

Mange på venstrefløjen ser FN som det bedste bud på en institution der kan sikre en mere retfærdig verden. En stor del af dem anerkender samtidig at det vil kræve en reform af FN. Mikkel Brik Jespersen ser her på mulighederne for en reform af FN.

 

Drab på homoseksuelle ok ifølge FN

304

11

dec 10

 

FN, kolera og ingen hjælp til Haiti

304

11

dec 10

 

I begyndelsen af november kom det frem, at nepalesiske FN-soldater var kilden til den koleraepidemi, der har smittet 20.000, hvoraf 1.200 indtil videre er døde. Afsløringerne har ført til store protester mod FN’s tilstedeværelse i Haiti.

 

Lisa M. Ødegaard: De multinationale i krig

304

12

dec 10

 

Krig er ikke kun politik, det er også big business. Private aktører i krigsområder er langt fra noget nyt fænomen. Under 2. verdenskrig stod IBM for udvikling af hulkortsystemet, der fik nazisternes koncentrationslejre til at køre rundt, American Blend stod for design af nazi-uniformer, og Mærsk stod for produktion og transport af våben.

 

Jakob L. Krogh: Finland 1918: Nordens glemte revolution

304

13

dec 10

 

Den 27. januar 1918 udråbes den finske arbejderrepublik. Det bliver indledningen til det halve år med den mest intense klassekamp i Finlands historie.

 

Helle S Nielsen: Kamp for homoseksuelles rettigheder

304

13

dec 10

 

Mens tiltrækning mellem mennesker af samme køn har eksisteret til alle tider og i alle kulturer, har det set noget anderledes ud med homoseksuelles vilkår og rettigheder.

 

Stine My Petersen: Ny bog: Forklædt som nazist

304

15

dec 10

 

Bogen er så afgjort interessant for dem, der ønsker at få et dybere indblik i White Pride og deres virke. Hvordan kan en så hadefuld organisation fungere i et land som Danmark?

 

Jakob L. Krogh: Introduktion til socialisme: Racisme er klassepolitik

304

15

dec 10

 

Racismen har konkrete konsekvenser for dem den rammer. De kan ikke få et arbejde, komme ind på diskoteker eller gifte sig med den de vil. Racismen ødelægger sammenholdet i arbejderklassen. Som Abdul Wahid Pedersen retorisk spurgte til en diskussion af islamofobi og racisme: ”Hvis I ikke stiller op for mig, når jeg og andre muslimer bliver udsat for angreb, hvorfor skulle jeg så, i en anden situation, stille op for jer?“

 

Bankernes regning må ikke ende hos irske arbejdere

304

16

dec 10

 

En politisk og økonomisk krise fejer hen over Irland – og den truer med at sprede sig til adskillige andre lande.

 

7,7 mia. fra den danske stat til irske banker

304

16

dec 10

 

Situationen i Irland rammer også i Danmark. I 2004 købte Danske Bank National Irish Bank og Northern Bank, de er blandt de største banker i Irland. Men pga. krisen har National Irish Bank i 2010 indtil videre tabt 4,68 milliarder kroner, og Northern Bank har tabt næsten en halv milliard kroner.

 

Siân Ruddick: Studenteroprør sender Berlusconi i tovene

304

 

dec 10

 

Italiens skrøbelige regering under ledelse af premierminister Silvio Berlusconi har fået endnu et væsentligt slag, da studerende strømmede ud på gaderne i løbet af de sidste to uger for at protestere mod foreslåede reformer af uddannelsessektoren.
Alt. url: Oprindelig artikel i Socialist Worker (UK)

 

Robert Lange: Engelske studenterprotester

304

 

dec 10

 

Under sloganet ”we want our money back” forsøgte tusinder af studerende at trænge ind i finansministeriet, samtidig var nationalmuseet besat og parlamentet omringet, ligesom den royale bil med prins Charles og Camilla oplevede studenternes vrede.

 

Jørn Andersen: Forsvar WikiLeaks

304

 

dec 10

 

WikiLeaks’ seneste, igangværende offentliggørelse af en kvart million indberetninger fra amerikanske ambassader verden over har udløst et voldsomt modangreb fra USA og dets allierede. Alle tilhængere af demokrati og åbenhed må gå til forsvar for WikiLeaks og dets talsperson, Julian Assange.

 

Martin Empson: Klimaaftale: Kloden på udsalg

304

 

dec 10

 

Resultatet af sidste uges klimakonference i luksusbyen Cancun, Mexico, viser den totale foragt, verdens rigeste regeringer har for kloden.
Alt. url: Oversat fra Socialist Worker (UK) 2232, 18 december 2010

 

Jakob L. Krogh: Er det den private sektor der skaber værdierne?

304

 

dec 10

 

”Danmark har relativt set verdens største offentlige sektor og en af de mindste fremstillingssektorer i den vestlige verden. Vi er nødt til at skabe en bedre balance,” siger Niels B. Christiansen, adm. Direktør for Danfoss, i et interview 27. nov. i Jyllands Posten. Dermed giver han udtryk for en udbredt forestilling, som ledende politikere har adopteret fra det private erhvervsliv.

 

Ken Olende: Imperialisme er ikke svaret i Elfenbenskysten

304

 

dec 10

 

USA og EU optrapper presset for at afgøre, hvem der skal regere i den vestafrikanske stat Elfenbenskysten. De fleste iagttagere har erklæret, at Alassane Ouattara slog den siddende præsident Laurent Gbagbo ved valget den 28. november 2010.
Alt. url: Oversat fra Socialist Worker (UK) 2233, 8 januar 2011

 

Jakob Nerup: Efterlønnen skal forsvares

304

 

dec 10

 

Bankdirektørerne har atter inkasseret deres millionbonusser og de rige nyder deres skattelettelser. Men de kræver mere. Efterlønnen skal afskaffes og det kan ikke gå hurtigt nok. Der skal være flere skattelettelser og støtteordninger til virksomheder og velhavere.

 

Efterlønstyveri

304

 

dec 10

 

Fyns Stiftstidende bragte d. 6/1-11 en artikel, hvor en økonom havde regnet sig frem til hvad efterløn ville koste hvis man sparede op til den over 30 år. Resultatet var ikke overraskende at de 439 kr. som man betaler i efterlønsbidrag (2010-satsen) ikke rækker til en finansiering. Det gælder imidlertid kun hvis man vælger at se bort fra hvad der er sket forud med finansieringen af efterlønnen.

 

Jakob L. Krogh: Nej til forbud mod Hizb ut-Tahrir

304

 

dec 10

 

Når ret bliver til uret bliver modstand til pligt lyder et gammelt mundheld på venstrefløjen. Alle besættelser betyder undertrykkelse af befolkningen. Derfor har venstrefløjen også altid støttet de dele af en befolkning i et besat land, der har påtaget sig pligten til modstand mod den uret, som en besættelse udgør.

 

Der blev fundet 40 artikler

< Nr. 303 –– Nr. 305 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 01:33