[ Socialistisk Arbejderavis nr. 313 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 33 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 313

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Wall Street protesterne spreder sig: Vi er de 99 procent!

313

1

okt 11

 

Sådan lyder det fra Wall Street, hvor protesterne mod krisepolitikken er taget til, blevet mere radikale og har bredt sig til andre finanscentre i staterne.

 

Nye meningsmålinger giver første blå flertal i mange måneder

313

2

okt 11

 

S-SF har totalt svigtet deres valgløfter, og har dannet en regering med Radikale på et grundlag, der viderefører store dele af VKOs politik.

 

Harald Børsting: Afskaf efterløn og arbejd 12 minutter mere

313

2

okt 11

 

Selvom den nye regering måske har opgivet at lade os arbejde mere, har LO-formand Harald Børsting ikke.

 

”Sygeplejesker skal under ingen omstændigheder lade sig skræmme til tavshed”

313

2

okt 11

 

Sådan udtaler sygeplejerskernes forkvinde Grethe Christiansen sig, efter en Megafon-undersøgelse blandt 1900 sygeplejersker viser, at mange sygeplejersker frygter fyringer, hvis de står frem i offentligheden og beretter om kritisable forhold.

 

Lars Henrik Carlskov: Derfor svigter Thorning og Søvndal

313

2

okt 11

 

Den nye regerings manglende opgør med VKO skyldes i sidste ende S-SF’s fejlagtige strategi.

 

Hans Jørgen Vad: Mens vi tæller ned til den 15. oktober

313

3

okt 11

 

– om Enhedslistens svigtende opbakning, parlamentarisme og meget mere

 

Rasmus Holmegaard + Jesper Juul Mikkelsen: Split i SUF

313

3

okt 11

 

Den 22. september valgte en lille gruppe at bryde med SUF for at danne Enhedslisten Ungdom (EU). Dette splittelsesforsøg er udtryk for den voksende politiske uenighed, som eksisterer i både Enhedslisten og SUF, og som handler om, hvilken retning venstrefløjen skal udvikle sig i.

 

Protest foran Crowne Plaza Hotel: ”4 år med dagpenge”

313

3

okt 11

 

”4 år med dagpenge” var Enhedslisten Amagers budskab til regerings-forhandlerne lørdag den 24. september foran Crowne Plaza Hotel.

 

Hvad de dog siger

313

4

okt 11

 

Anders Bæk Simonsen: Ah hvad... Arbejderklasse?

313

4

okt 11

 

Hvis man definerer arbejderklassen ud fra tre grundlæggende parametre; 1) er man udbyttet, 2) har man kontrol over betingelserne for sit arbejde og 3) er man tvunget til at sælge sin arbejdskraft, fremstår det klart, at den største del af befolkningen tilhører arbejderklassen.

 

Anna Rytter: Tættere på et frit Palæstina?

313

5

okt 11

 

Rigtigt mange palæstinensere jubler i disse dage over udsigten til en FN-anerkendelse af en palæstinensisk stat. Men mange er også skeptiske. For hvad betyder ”en palæstinensisk stat”?

 

Staten fængsler frihedskæmper

313

5

okt 11

 

72-årige Anton Nielsen fra Horserød-Stutthof foreningen, startede 4. oktober, afsoningen af sin 2 måneders fængselsdom.

 

Syrien – angreb på desertører

313

5

okt 11

 

Hundredvis af soldater fra det syriske militær har afvist ordrer om at skyde på demonstranter og har dannet Khaled Bin al-Walid Bataljonen.

 

Christine Kyndi: ”Bunden er gået ud af C20”

313

6

okt 11

 

Krisen er langt fra overstået, politikere og økonomer har ikke styr over hvad der sker, og arbejdsløsheden fortsætter med at stige.

 

Jakob Nerup: DSB – op til 1000 skal fyres

313

6

okt 11

 

Skandalerne står i kø hos DSB. IC4-togene kører stadig ikke, udliciteringen af Øresundsforbindelsen giver dundrende underskud, og forsinkelserne fortsætter. Og hvem skal betale prisen? Det skal op mod 1000 af DSB’s hårdtarbejdende ansatte.

 

Jakob Nerup: Scandlines fyrer 100

313

7

okt 11

 

100 ansatte, der sejler på Gedser-Rostock færgen, mister deres arbejde. De arbejder i køkkenet, i kioskerne og på dækket. Deres job skal overtager af tyske arbejdere, når en ny færge sættes ind om et par år.

 

Jakob Nerup: Mindst 250 fyres på hospitaler i Hovedstaden

313

7

okt 11

 

Bedre sundhed gik alle partierne til valg på. Men virkeligheden ser anderledes brutal ud. I Region Hovedstaden skal der spares 305 millioner kr. og fyres mere end 250 ansatte. Det kan da umuligt give mere sundhed.

 

Mathias Nielsen: Om ideologi i ’virkelighedsshowet’

313

7

okt 11

 

”Typisk amerikansk,” bemærkede min kæreste henkastet fra den anden ende af sofaen. Over de sidste to timers tid havde vi på stuevæggens fjernsynsskærm fulgt en ung, sort stjernedrømmer, der i Will Smiths charmerende skikkelse drog fra sit landlige ophav og til San Franciscos bakkede gader.

 

Marie Jæger: Proletarer i alle lande, foren jer!

313

8

okt 11

 

Egypten, februar 2011: Op mod 15 millioner mennesker er på gaden for at kræve Mubarak-regimets afgang. Efter kun 18 dage med massive strejker og demonstrationer må Mubarak opgive magten.

 

Sonja Andersen Lange: IMF forudser nedsmeltning af banksektoren

313

8

okt 11

 

Robert Shapiro, rådgiver for IMF og tidligere økonomisk rådgiver for Clinton og Obama, forudser i BBC's nyhedsshow ”Newsnight” d. 5. okt., at statsgælden i løbet af to til tre uger vil blive så dyb at det vil vil producere en nedsmeltning i det europæiske banksystem.

 

Sandra Gufler: Søndag den 9. oktober: Stemningsrapport fra Wall St

313

9

okt 11

 

Da jeg ankommer til Wall Street, er det første jeg ser en flok turister der tager billeder af en række 99’ere med skilte og bannere – “We are the 99 procent – join us”, siger ét, “I don´t respect you either”, siger et andet.

 

Kim Rebel Stevnsborg: Occupy Wall Street

313

9

okt 11

 

Inspireret af revolutionerne i Nordafrika og Mellemøsten startede det amerikanske magasin Adbuster et non-profit tidsskrift, hvis mål er at omvælte de eksisterende magtstrukturer: En opfordring til folket om at rejse sig og tage til New York d. 17. september for at starte aktion Occupy Wall Street, en protestbevægelse imod, at 1 pct. af befolkningen ejer 85 pct. af værdierne, stigende arbejdsløshed og ulighed i det amerikanske samfund.

 

Jens Andersen: Hvem er overklassen?: Den pæne facade: Ecco

313

10

okt 11

 

ECCO er et af de største firmaer i Danmark. Firmaet blev oprettet i 1963 med en lille fabrik i Sønderjylland, og har altid slået sig op på at være et sympatisk firma, som er socialt ansvarligt og sætter mennesker og deres fødder i fokus.

 

Læserbrev: Fremtidsudsigterne for Glostrups børn og unge?

313

11

okt 11

 

Glostrup Kommune er i gang med at ændre skolestrukturen drastisk – og dét på trods af indsigelser og advarsler fra lærere, pædagoger og skolebestyrelser fra hele kommunen.

 

Robert Lange: USA: Millionærskat, givet det mening?

313

11

okt 11

 

Verdens 3. rigeste mand Warren Buffet beklagede sig i september over, at han selv og resten af de ultra rige amerikanere ikke betaler nok i skat. I samme anledning foreslog han at der indførtes en millionærskat for folk med over 1 mio. dollars i årlig indkomst.

 

Rasmus Holmegaard: Optrapning af konflikten i Yemen

313

11

okt 11

 

Den 30. september blev den islamistiske leder Anwar al Awlaki dræbt under et angreb fra et amerikansk dronefly.

 

Hans Erik Madsen: Fra stemmeseddel til kamp

313

12

okt 11

 

Selvom det er 55 år siden storstrejken i 1956 fandt sted, er der meget at lære af denne konflikt set i et aktuelt perspektiv.

 

Jørn Andersen: Christiania 40 år

313

13

okt 11

 

I april 1976 var jeg til min første demonstration – til forsvar for Christiania. På en kammerats gamle BSA-motorcykel kørte vi fra den midtjyske hede til det storbyens åndehul, som allerede da var blevet et af de store symboler på forandring, der spredte sig i disse år.

 

Jørn Andersen: Folkets Hus 40 år

313

13

okt 11

 

1971 var også fødselsåret for Folkets Hus – blot 14 dage før Christiania. Siden da har Folkets Hus været et brugerstyret fristed for beboere på Nørrebro og omegn.

 

Alexander Lassithiotakis: Anmeldelse: "Walk in Cairo": Gå dig nærmere revolutionen

313

13

okt 11

 

Med Teater Grobs forestilling ”Walk in Cairo”, er det præcis hvad du kan; nemlig bevæge dig fysisk ind på livet af den egyptiske revolution. Forestillingen ”tager tilskueren med på en rejse gennem revolutionens, varmens og drømmenes Cairo” lover den – et løfte den holder fuldt ud.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Interview med Libertære Socialister: “Vi kæmper for en revolution”

313

15

okt 11

 

De seneste år har flere undret sig over, hvad der sker på den udenomsparlamentariske venstrefløj i Danmark. Det har virket som om den autonome venstrefløj i København siden kampen om Ungeren har været forvirret og i gang med at reorganisere sig.

 

Gaddafis død er en lettelse for Vesten

313

 

okt 11

 

Oberst Muammar Gaddafi blev dræbt i dag (20. okt) i nærheden af sin hjemby Sirte i Libyen. Mange libyere, der har været deltaget i en bitter kamp mod hans brutale regime i mange måneder fejrer det på gaderne.

 

Jørn Andersen: Occupy: Drømmen om en bevægelse

313

 

okt 11

 

Langt over en million mennesker verden over gik på gaden 15. oktober i protest mod stigende ulighed, bankernes magt og manglen på demokrati for de mange. Det foregik i over 950 byer i over 80 lande. I Danmark var der protester både i København, Århus og Odense.

 

Der blev fundet 33 artikler

< Nr. 312 –– Nr. 314 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 24. juli 2024 kl. 11:52