[ Socialistisk Arbejderavis nr. 259 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 24 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 259

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Velfærd til alle

259

1

sep 06

 

Både velfærdsudspillet der kom i juni måned og regeringens skattestop er godt i gang med at afvikle velfærden. Det nye skud på stammen til at smadre velfærden er finansloven, som regeringen selv kalder for „Velfærdens finanslov“.

 

Det mener vi: Mobilisér til 3. oktober – mod krig, racisme og nyliberalisme

259

2

sep 06

 

1. og 2. september fandt to vigtige konferencer sted i København. Både „Genstart Danmark“ for de unge og „2. september“ var på hver sin måde en fortsættelse af 17. maj-protesterne, hvor over 100.000 demonstrerede landet over mod Foghs velfærdsangreb.

 

Poul Erik Kristensen: Ny bog: Konflikten om de nye danskere

259

2

sep 06

 

Uddannelse og personlig kontakt er afgørende for, hvor positivt vi ser på indvandrere og deres efterkommere. Det slår lektor i komparativ politik ved Aarhus Universitet Jens Peter Frølund Thomsen fast i sin bog Konflikten om de nye danskere.

 

Mikkel Birk Jespersen: Kamp om velfærden i Århus: Skrot sparekataloget

259

3

sep 06

 

Tusindvis af forældre og børn demonstrerede den 23. august i Århus mod byrådets planer om endnu en gang at spare på bl.a. daginstitutionerne i kommunen. Samtidig med demonstrationen diskuterede byrådsmedlemmerne den omfattende sparerunde, der lægges op til i Århus.

 

Lene Junker: Odense slagter velfærden

259

3

sep 06

 

Alt tyder på, at Odense Kommunes kommende budget bliver et forlig mellem samtlige politiske partier – minus Enhedslisten.

 

København har råd: Drop grønthøsteren og hæv ejendomsskatten

259

3

sep 06

 

København vælter sig i penge. Det økonomiske råderum i budget¬forslag 2007 er på 577 millioner kr. Hertil kommer provenuet fra salget af Københavns Energi på 800 millioner kr.

 

Jeppe Krommes-Ravnsmed: Roskildes kommunalt ansatte i oprør

259

3

sep 06

 

Den 28. august demonstrerede hundredvis af mennesker foran rådhuset i Roskilde. De mere end 700 fremmødte mennesker protesterede over udsigten til massive besparelser på næsten alle kommunens velfærdsområder til næste år.

 

Simon Assaf: Libanon – frihed fra neden

259

4

sep 06

 

Simon Assaf fra Socialist Worker rapporterer fra det sydlige Libanon om, hvordan den invaderende israelske hær blev slået af modstand – og af den folkelige bevægelse, der opstod i hele landet

 

Socialist Worker (UK): USA og allierede forsøger at genvinde tabt terræn

259

4

sep 06

 

Modstandsbevægelsens sejr i Libanon er et vigtigt slag imod både Israels aggression og George Bush’s planer for et „nyt Mellemøsten“. Men der er kræfter i både USA og Israel, der ønsker at bruge militær magt i et desperat forsøg på at genvinde deres stormagts-prestige.

 

Charlie Lywood: Fem år efter World Trade Center

259

5

sep 06

 

På fem-årsdagen for 11. september 2001 bliver vi mindet om de “onde” islamister, anført af Osama Bin Laden, og vores regerings modsvar – “krigen mod terror”. Men der bliver ikke givet ret meget plads til at reflektere over, om metoderne i denne krig overhovedet virker, ej heller om hvad der egentlig har skabt Osama Bin Laden og Al Qaeda.

 

Alexander Lassithiotakis: Mexico – valgsvindel og civilt oprør

259

5

sep 06

 

En bølge af protester er blomstret op i Mexico siden præsidentvalget den 2. juli. Valget endte med, at den konservative Felipe Calderon vandt over sin venstreorienterede modkandidat, Lopez Obrador, med blot 0,52 pct. af stemmerne.

 

Jakob Nerup: Det danske uddannelsessystem ødelægges: Nyliberalisme på turbo

259

6

sep 06

 

En stolt statsminister kunne i foråret præsentere regeringens globaliseringsstrategi som et fremadskuende svar på globaliseringens udfordringer. En strategi, som næsten ord til andet er skrevet af efter den drejebog, som er forfattet i Dansk Industri.

 

Jakob Nerup: 14 rigtige – om nyliberalistisk uddannelsespolitik

259

7

sep 06

 

Martin B. Johansen: Ny bog: John Rees: „Imperialism and resistance“: Imperialisme og modstand

259

8

sep 06

 

Er det muligt at skabe mening og sammenhæng i verden anno 2006 – en verden, der sønderrives af krige, katastrofer og en tilsyneladende ustoppelig USA-imperialisme, der optræder mere og mere aggressivt i verdens brændpunkter?

 

Jakob Nerup: Økonomi for Antikapitalister: Finanslovs-spin

259

9

sep 06

 

Alle medierne stod pænt klar som logrende mikrofonholdere, da finansminister Thor Petersen fremlagde regeringens finanslovforslag. De spiste nådigt af ministerens hånd og viderebragte ukritisk det absurde spin, at dette års finanslov er en velfærdsfinanslov.

 

Danny Morck Jensen: Ungdomshuset – en frihedens kamp

259

9

sep 06

 

Retssagen, som har kørt i seks år, er nu afsluttet og tabt til fordel for Faderhuset, men ej kampen. Kampen fortsætter for huset på Jagtvej 69. Normaliseringen synes at ramme alt og alle, og nutidens såkaldte moderne samfund leverer varen fuldt ud, nemlig udstødelse. For hvor blev menneskeord som tolerance og plads til mangfoldighed af?

 

Ny dokumentarfilm om 1980ernes ungdomsoprør: BZ

259

9

sep 06

 

Ny dokumentarfilm fortæller historien om 1980ernes ungdomsoprør set på 20 års afstand

 

Fra Nej til krigs nyhedsbrev: Krigsmodstandere samles

259

10

sep 06

 

Johan Kirkmand, far til Bjarke Kirkmand, som blev dræbt i Irak sidste år, indbyder til møde for modstandere af krigen i Irak for at diskutere en fælles strategi.

 

Fra Nej til krigs nyhedsbrev: Faglige ledere fra Irak besøger Danmark 9-15 okt.

259

 

sep 06

 

De vil besøge fagforeninger, partier og anti-krigsgrupper i København, Århus og Odense og berette om besættelse, demokrati, velfærd og fremtid i Irak.

 

Jakob L. Krogh: 2. september velfærdskonference: Ja til udvikling – Nej til afvikling

259

11

sep 06

 

Under parolen „ Ja til udvikling – Nej til afvikling“ havde LO Storbyerne, Fagligt Ansvar, Genstart Danmark, PLS og DGS indkaldt til velfærdskonference d. 2 september. Udfaldet af konferencen blev ikke en fælles udtalelse, men der blev opfordret til demonstration 3. oktober på folketingets åbningsdag.

 

Genstart Danmark – En modsætningsfuld konference

259

11

sep 06

 

Genstart Danmark konferencen som blev afholdt den 1. september, var startskuddet til et samarbejde imellem de tre ungdomsorganisationer DSU, SFU og SUF samt en del af fagbevægelsens ungdomsorganisationer.

 

Danny Morck Jensen: Røde Wilfred: Hvor blev krigerne af?

259

11

sep 06

 

Flugten fra fagforeningerne er i maksimum gear, og vendingen: „Fagforening, hvad kan jeg bruge det til?“ høres oftere. 3F mistede alene 15.000 medlemmer sidste år, ergo sker der muskelsvind i den styrke, som solidaritet og arbejderorganisering igennem mange år har bygget op. Lysten til at spytte efter min fagforening nager da også ...

 

Lørdag den 16. september fra kl. 13.00 i Vennelystparken: Fredsfestival i Århus

259

12

sep 06

 

Når startskuddet går til fredsfestivalen i Århus 16. september, er det kulminationen på et forberedelsesarbejde, der startede allerede i april.

 

København: Marxisme 2006

259

12

sep 06

 

Global modstand: Strategier for venstrefløjen 3. – 5. nov 2006 i København

 

Der blev fundet 24 artikler

< Nr. 258 –– Nr. 260 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 30. januar 2023 kl. 22:33