[ Socialistisk Arbejderavis nr. 271 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 22 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 271

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Fogh skal væk – valget er dit

271

1

aug 07

 

Valgkampen er gået i gang og valgløfterne luftes.

 

Det mener vi: Vælt Fogh

271

2

aug 07

 

Mens valgtrommerne lyder stadig højere er Fogh ved at skabe et spin om sig selv og regeringen som fredelige, indvandrervenlige velfærdssupportere.

 

Klaus B. Jensen: Valg, flæsk og jungletrommer

271

2

aug 07

 

Valgrygterne svirrer. Partierne ruster sig til valgkamp inden for kort tid. Medierne går i selvsving og spår en hurtig valgkamp inden Folketingets åbning første tirsdag i oktober.

 

Jakob L. Krogh: Velfærdsbevægelsen forsætter: Demonstration 2. oktober

271

3

aug 07

 

Demonstrationen ved Folketingets åbning 2. oktober bliver stor. En række faglige organisationer. uddannelsesorganisationer og andre gode kræfter er involverede.

 

Jakob L. Krogh: Strejker 2. oktober?

271

3

aug 07

 

2. oktober kan blive lige så stor som 17. maj 2006. Den stemning, 17. maj var udtryk for, er der stadig. SOSU-strejkerne, og en række andre strejker, har betydet, at det ikke er lykkes Fogh at ryste imaget som velfærdsslagter af sig, selvom LO og AC (akademikernes centralorganisation) gik med i hans trepartsaftale.

 

Jakob Nerup: SOSU kontaktperson: „2. oktober strejker vi“

271

4

aug 07

 

SOSU’erne har hverken tabt kampgejsten eller glemt kravene til politikerne hen over sommeren. De vil stadig have flere hænder og højere løn.

 

Klaus B. Jensen + Jørn Andersen: Absurde besparelser i København

271

4

aug 07

 

I Københavns Kommune står man med et absurd problem. Når man ser de kommunale bygninger, skoler og daginstitutioner, er det svært at forestille sig, at København faktisk er en rig kommune med mange penge på kistebunden.

 

Martin B. Johansen: Uddannelse: Den højtidelige pølsefabrik

271

5

aug 07

 

Når titusindvis af unge mennesker den 1. september starter på en af de videregående uddannelser, så træder de ind på universiteter, der højtideligt vil præsentere sig som de ædle vogtere af åndsfrihed, sandhed og demokrati.

 

Jakob Nerup: Økonomi for Antikapitalister: Fordeling!

271

5

aug 07

 

Politikere har det med at uddele millioner og milliarder, når der er valg i udsigt. Der drysses store tal med lille virkning for den enkelte, men det ser godt ud i de villige medier. Men hvis penge er det egentligt, de fordeler?

 

Jørn Andersen: Storbritannien: Strejker mod lønstop og nyliberalisme

271

6

aug 07

 

„Postarbejder-strejkerne er en konflikt mellem dem som tror på offentlig service, og dem som tror på at marked og profit skal bestemme.“

 

Poul Erik Kristensen: EU-traktat ind ad bagdøren

271

6

aug 07

 

Inden jul har EU sandsynligvis fået bakset en ny traktat på plads. Og den skal ikke til folkeafstemning, selvom den traktat, som magthaverne er godt på vej med, er en næsten tro kopi af den traktat, som både hollændere og franskmænd har afvist ved folkeafstemninger.

 

Mikkel Birk Jespersen: Hvilken vej for Palæstina?: Modstand mellem besættelse og blindgyder

271

7

aug 07

 

I juni var det fyrre år siden, Israel i juni-krigen (også kaldet seksdageskrigen) besatte bl.a. Vestbredden og Gaza. I dag ser palæstinenserne ud til at befinde sig i en situation, der er endnu mere desperat, end den har været i mange år.

 

Jan Hoby: Situationsrapport: Modstandskampen set gennem Koalitionens optik

271

8

aug 07

 

Et af de største problemer omkring situationen og udviklingen i Irak er fraværet af frie, kritiske journalistisk artikler og afrapporteringer. Det har medført udokumenteret mytologiske påstande, som har fået sit eget selvstændige liv og er blevet ophøjet til „sandhed“.

 

Lene Junker: Den danske indsats i Irak: 6 dræbte soldater, 4 løgne og 2,5 mia. kr.

271

8

aug 07

 

Derudover har den danske deltagelse i krigen bidraget til at 70 % af irakerne er uden rent vand, 50 % er uden arbejde, 43% lever i absolut fattigdom, 28% af børnene er underernærede, 4 millioner flygtninge, 655.000 døde irakere. Lene Junker ser her nærmere på de sidste 4 år i Irak.

 

Chris Harman: Klimaet og klassekampen

271

10

aug 07

 

Den globale opvarmning truer hele menneskeheden. Men skal den bekæmpes, kræver det mere end individuelle handlinger, hensigtserklæringer fra regeringen eller at droppe alle andre sager.

 

Jørn Andersen: Boganmeldelse: Revolution i det 21. århundrede

271

12

aug 07

 

For de mange tusinder af aktivister, der de seneste år har kæmpet mod krig, racisme og nyliberalisme, kunne Chris Harmans nye, lille bog Revolution in the 21st Century næppe komme på et bedre tidspunkt.

 

Anmeldelse: Material Girls

271

13

aug 07

 

„Material Girls: Women, men and work“ er en ny bog om ligestilling, skrevet af den engelske socialist Lindsey German.

 

Boganmeldelse: „Sexism and the System“

271

13

aug 07

 

Syv år inde i det nye årtusinde og kvinder har alt hvad de kunne ønske sig: Lighed, ansvar, kompetencer, og undervisning i erotisk dans. Hvad mere kan nogen ønske sig.

 

Martin B. Johansen: Marxismens ABC: A for Arbejde: Hvorfor er arbejde så kedeligt?

271

13

aug 07

 

De fleste mennesker går på arbejde dels for at tjene de nødvendige penge, dels for at have en social omgangskreds. Men spørger man folk, om de kunne tænke sig at bruge resten af livet på et hotel på Mallorca med alle deres venner og med alt betalt, så ville de fleste takke nej, efter at have tænkt sig lidt om.

 

Jakob L. Krogh: ISU Forum: Medierne på afveje

271

15

aug 07

 

ISU Forum sætter fokus på medierne og mediedækningen og vi diskuterer hvordan venstrefløjen kan komme ud med deres budskab, når medierne er, som de er? Kom og deltag.

 

Doris Kruckenberg: „Sidste Nat i Kødbyen“. Socialistisk Arbejderavis nr. 270: Anmeldelse af en anmeldelse

271

15

aug 07

 

Tænk at et nostalgisk suk efter tider med mængder af Halmtorvsluddere og snuskede Istedgade-life shows skulle forekomme i denne avis!

 

Alex Callinicos: FN-plan vil ikke hjælpe folk i Darfur

271

16

aug 07

 

Den 31. juli stemte de Forenede Nationer for at sende fredsskabende tropper til Darfur. Alex Callinicos diskuterer, hvorfor „humanitær intervention“ ikke vil virke.

 

Der blev fundet 22 artikler

< Nr. 270 –– Nr. 272 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 01:06