[ Socialistisk Arbejderavis nr. 278 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 28 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 278

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Strejken kan knække Fogh

278

1

apr 08

 

3 gange på 2 år har 100.000 protesteret – uden at regeringen har lyttet. Strejkerne har sat magt bag kravet: Vi vil forsvare vores fælles velfærd.

 

Indhold: Strejkerne skal vindes – venstrefløjen opbygges

278

2

apr 08

 

Denne udgave af Socialistisk Arbejderavis står i strejkens tegn. 80 procent af befolkningen støtter de strejkende, og dermed står vi i den mest gunstige klassekamps-situation i mange år. Vi håber og arbejder inderligt for, at strejkerne vinder. Og vi håber, at bevægelsen er stærk nok til at vinde – også hvis det kræver at vi skal trodse et regeringsindgreb.

 

Alexander Lassithiotakis: Det mener vi: Er „rød blok“ alternativet til Fogh?

278

2

apr 08

 

Socialdemokraterne lancerer nye teser, og SF vokser frem. Det er tydeligt, at rød blok rykker mod midten, og at de gør det samlet. Spørgsmålet er, om de kan blive det alternativ, der kan vælte Fogh af pinden?

 

Kristina Vinci: Kampen nytter – Ungeren bli’r!

278

3

apr 08

 

Mere end et år efter rydningen af Jagtvej 69 ser det nu endelig ud til, at Ungdomshuset igen får en bopæl – denne gang på Dortheavej 61.

 

Lene Junker: Tag ikke fejl: OL i Peking 08 drejer sig om: Sport, penge og politik

278

3

apr 08

 

Enhedslistens Per Clausen deltager ikke som politisk gæst i OL, selvom han er inviteret. Han mener, det er at blåstemple Kinas undertrykkelse af menneskerettighederne. Punktum!

 

Jakob Nerup: Kommentar fra Enhedslistens årsmøde: Mere klasse – mere aktivisme – mere socialisme

278

4

apr 08

 

Når et parti har lidt et valgnederlag og er uden kurs, så bliver det førstkommende årsmøde altafgørende for fremtiden.

 

Alexander Lassithiotakis: Hizb ut-Tahrir – dem som ingen vil lege med

278

4

apr 08

 

Hetzen mod Hizb ut-Tahrir har efterhånden udviklet sig til en evig føljeton, hvor de forskellige politiske partier skiftes til at have stafetten.

 

Asmaa Abdol-Hamid: Enhedslisten burde fræse derudad

278

5

apr 08

 

Der er masser af muligheder for at bedrive politik på en ny måde.

 

Poul Erik Kristensen: Sexarbejde.dk: De prostitueredes eget talerør

278

6

apr 08

 

Sådan præsenterer folkene bag sexarbejde.dk selv den hjemmeside, som en række sexarbejdere lancerede op til kvindernes internationale kampdag 8. marts.

 

Filip Nicolaisen: Der er dømt nøl i dansk klima-politik

278

7

apr 08

 

Klimatopmødet i Danmark 2009 nærmer sig med hastige skridt, hvilket planetens kritiske tilstand desværre også gør. I dag findes der allerede en lang række af teknologisk muligheder, der kunne gøre meget for vores fælles fremtid, men „vores“ politikere har desværre svært ved at få gjort noget ved problemet.

 

Hallo! I glemte noget

278

8

apr 08

 

Fagforeningsfaner foran Christiansborg da folketinget vedtog traktat men glemte at sikre konfliktretten.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Strejkebevægelsen: – et begyndende opgør med Fogh og nyliberalismen

278

8

apr 08

 

”FOA, FOA, FOA” råber hundredvis af demonstranter taktfast, mens de larmer med de røde hænder. De strejkende er stolte af deres fagforening, og det tyder på én ting: Det er ikke fagforbund i kamp, som skræmmer arbejderne væk; det er forbund, som tror de skal lege forsikringsselskaber, der er blevet ligegyldige for deres medlemmer.

 

Jan Hoby: Den militante kant: Strejker for alles velfærd

278

9

apr 08

 

„Strejker i den offentlige sektor er forældede og passer ikke ind i et moderne samfund.“ Det siger formanden for Kommunernes Landsforening (KL) Erik Fabrin (V), i Politiken den 23. april. Men det er gammel vin på nye flasker.

 

Interview: – Staten har masser af penge

278

9

apr 08

 

Socialistisk Arbejderavis har spurgt Peter Nielsen, der er sekretær for Enhedslisten på Christiansborg, hvad den økonomiske situation betyder i forhold til overenskomst og strejker.

 

Fagbureaukratiet – Hvis side er de på?

278

10

apr 08

 

Overenskomstforhandlingerne i 2008 og udviklingen omkring disse har aktualiseret spørgsmålet om de faglige lederes rolle og funktion i forhold til deres medlemmer. Sosu-strejkerne i maj 2007 satte en ny dagsorden som ingen spindoktor, intet reklamebureau, politisk parti eller fagforbund kunne.

 

Anindya Bhattacharyya: Marx og religion

278

11

apr 08

 

Mange af de angreb, som muslimer oplever i dag, er de samme som jøderne blev udsat for på Marx tid. Liberale tænkere hånede religion, og så religion som det afgørende problem i kampen for frihed. Marx mente, at det at se på religion på en så snæver måde, skjulte for det større billede af samfundet og derved også de grundlæggende problemer vi i dag har.

 

Bøger til og fra socialister

278

12

apr 08

 

- og alle andre der vil en anden verden

 

Kristina Vinci: Anmeldelse: Callgirls – 5 songs

278

13

apr 08

 

Jeg indrømmer det gerne: Punkkoncerter er ikke det, jeg har gjort det allermest i. Ikke fordi jeg ikke bryder mig om genren, men fordi jeg flere gange er blevet usandsynligt skuffet og derfor har valgt at lægge mine sparsomme SU-kroner andetsteds.

 

Politisk rap

278

13

apr 08

 

Rap er heldigvis langt fra altid ensbetydende med store guldkæder og afklædte kvinder. Her er nogle links til god, politisk rap.

 

Jørn Andersen: Min fjendes fjende

278

14

apr 08

 

Verden over møder imperialismen modstand. Fra Somalia, Palæstina og Venezuela til Tibet, Afghanistan og Irak. Men modstand mod imperialismen kommer ikke kun fra progressive, socialister og demokrater. Mange på venstrefløjen spørger: „Er min fjendes fjende også altid min ven?“

 

Jørn Andersen: USA i Mellemøsten: Slaget om Basra

278

14

apr 08

 

I slutningen af marts udviklede en politi-aktion mod den sydirakiske by Basra sig til et folkeligt oprør. Efter få dage led regeringstropperne et forsmædeligt nederlag. Oprøret bredte sig til Bagdad og en række andre byer, og Maliki-regeringen blev tvunget på retræte.

 

Jørn Andersen: USA i Mellemøsten: Et nyt Vietnam – bare større

278

15

apr 08

 

De seneste måneder har ikke været gode ved USA’s projekt i Mellemøsten. Fra Pakistan i øst, over Afghanistan, Irak og Palæstina, til Egypten i vest møder USA’s allierede herskere i stigende grad modstand fra deres egne befolkninger.

 

Strejkebevægelse ryster Egypten

278

16

apr 08

 

Situationen i Mellemøsten udvikler sig dramatisk. Både på universiteterne og de store arbejdspladser ulmer oprøret, og springer fra tid til anden ud i lys lue. Senest er modstanden toppet d. 6. april i år med de store strejker i byen Mahalla.
Denne artikel skitserer kort udviklingen i den egyptiske modstand.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Interview: Porten til Mellemøstens befrielse åbnes i Egypten

278

17

apr 08

 

Den 27 – 30 marts 2008 blev den 6. Cairo Konference afholdt. Ved konferencen benyttede Jesper Juhl Mikkelsen fra SAA anledningen til, at stille Ashraf et par spørgsmål. Ashraf er revolutionær socialist og ledende i opbygningen af modstanden mod Mubarak på Cairo Universitet.

 

Alexander Lassithiotakis: Enhedsfront – en revolutionær metode i bevægelsesarbejdet

278

18

apr 08

 

Revolutionære socialister kan ikke lave verden om alene. Oftest er vi et mindretal i bevægelsen og arbejderklassen. Og sådan vil det være, indtil vi er meget tæt på en revolution. Men forandringer kræver massebevægelse. Spørgsmålet er så, hvordan de revolutionære indgår i bevægelser, hvor de er i mindretal.

 

London, 3-7 Juli: Marxism 2008

278

19

apr 08

 

A five-day political festival in Central London hosted by the SWP

 

Reboot 68

278

19

apr 08

 

Reboot ’68 er en konference om kritik, oprør og modkultur.

 

Nu er det nok: Bliv aktiv socialist

278

20

apr 08

 

Der blev fundet 28 artikler

< Nr. 277 –– Nr. 279 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 00:45