Topbanner

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Tema: Faglig kamp efter 2010

Se også: Se også: Overenskomst 2012; Overenskomst 2013; Overenskomst 2014

Faglig kamp efter 2010
Se også: Overenskomst 2012; Overenskomst 2013; Overenskomst 2014
Charlie Lywood: Portører går i principiel strejke
Socialistisk Arbejderavis nr. 360, jun 17 – side 7
Note: Portørerne på de fleste sydsjællandske hospitaler har strejket i næsten en uge (ved redaktionens afslutning) i protest mod behandling af 20 portører fra Roskilde Hospital.
 
Charlie Lywood: Elektrikere vinder strejke
Socialistisk Arbejderavis nr. 360, jun 17 – side 9
Note: Elektrikere fra et af de største el-firmaer i Danmark, Kemp og Lauritzen, ville ikke finde sig i, at deres lokale forhandling skulle ende med en usolidarisk løsning. Derfor gik de i strejke i to dage sidst i maj og tvang firmaet til forhandlingsbordet.
 
Charlie Lywood: Jan Hoby, Velfærdsalliancen: “Der er intet alternativ til kollektiv handling”
Socialistisk Arbejderavis nr. 359, maj 17 – side 5
Note: Som optakt til Velfærdsalliancens aktionsdag 10. maj har Socialistisk Arbejderavis talt med Jan Hoby fra Velfærdsalliancen.
 
Charlie Lywood: Interview: Sejr på Axel Towers
Socialistisk Arbejderavis nr. 355, nov 16 – side 10
Note: Socialistisk Arbejderavis har talt med Julius Gudmundsson, talsmanden for tømrerne fra byggefirmaet DEKO, som nedlagde arbejdet i 14 dage i oktober.
 
Anders Bæk Simonsen: Sass Larsen: Gå ned i løn eller bliv fyret
Socialistisk Arbejderavis nr. 340, aug 14 – side 6
Note: Danish Crowns discount-tilbud til de bornholmske slagteriarbejdere (lukning eller kollektiv lønnedgang) vil blive gældende på langt flere arbejdspladser, hvis Henrik Sass Larsen får sin vilje.
 
Lene Junker: Danish Crown: Fyraftensmøde i Faaborg
Socialistisk Arbejderavis nr. 340, aug 14 – side 6
Note: Danish Crown meddelte i februar, at slagteriet i Faaborg vil blive lukket og produktionen flyttet til udlandet. Derfor indkaldte Enhedslisten Faaborg-Midtfyn og Fagligt Landsudvalg til et åbent fyraftensmøde – Socialistisk Arbejderavis var med.
 
Anne A. Lange: Et år efter konflikten: Lærere under pres
Socialistisk Arbejderavis nr. 340, aug 14 – side 15
Note: Inden skolestart i år har et rekordstort antal lærere sagt op eller er gået på orlov – i København 36 pct. flere end i 2012 og 15 pct. flere end sidste år. Stigningen skyldes uden tvivl dårligere arbejdsforhold.
 
Sonja Andersen Lange + Anne A. Lange: Letz Sushi: Sejren er en lille fisk i det store vand
Socialistisk Arbejderavis nr. 339, jun 14 
Note: Ulrik Frost, der tidligere har arbejdet hos Letz Sushi, fik onsdag d. 26. juni Arbejdsrettens ord for, at hans fyring var usaglig. Selvom det er en vigtig sejr, så stopper kampen bestemt ikke her. Socialistisk Arbejderavis har snakket med Ulrik efter rettens afgørelse.
 
Det mener vi: Kan slagteriarbejderne vinde?
Socialistisk Arbejderavis nr. 339, jun 14 – side 3
Note: Danish Crown kan stoppes. Ikke alene af de 190, der er ansat i Rønne, men hvis slagteriarbejdere på flere andre slagterier strejker.
 
Christine Kyndi: TDC-teknikere i strejke
Socialistisk Arbejderavis nr. 339, jun 14 – side 4
Note: Lokale lønforhandlinger på TDC førte til, at teknikerne i hele landet den 26. maj nedlagde arbejdet. Ligesom strejken på Danfoss er TDC-strejken overenskomststridig.
 
Christine Kyndi: 1.000 i 6-dages strejke på Danfoss
Socialistisk Arbejderavis nr. 339, jun 14 – side 4
Note: Strejken startede på Als 13. maj. Men allerede dagen efter var 1.000 Danfoss-ansatte – medlemmer af 3F, El-forbundet og Metal – i strejke.
 
Stadig ingen overenskomst på Letz Sushi
Socialistisk Arbejderavis nr. 339, jun 14 – side 4
Note: I mere end et år har 3F forsøgt at få overenskomst med den københavnske sushi-kæde, Letz Sushi, hvor personalet havde organiseret sig. Men måneders konflikt har ikke ført til forbedringer.
 
Anne A. Lange: Folkeskolereformen: Hvad er egentlig lærernes problem?
Socialistisk Arbejderavis nr. 339, jun 14 – side 4
Note: Skolereformen er over os, og mange lærere overvejer at finde andet arbejde eller gå på pension. 30-40 pct. flere vil i år have undersøgt deres pensionsforhold hos Lærernes Pension.
 
Lene Junker: Lindø Industripark
Socialistisk Arbejderavis nr. 339, jun 14 – side 5
Note: I starten af maj gled offshore-riggen Mærsk Gallant gennem Gabet og lagde til ved det tidligere Lindøværft – i dag Lindø Industripark.
 
Christine Kyndi: Kamp mod underbetaling på gartneri Rosa
Socialistisk Arbejderavis nr. 339, jun 14 – side 5
Note: Den 11. februar indledte 3F en konflikt mod gartneriet Rosa, og siden har der været daglige demonstrationer uden for gartneriet.
 
Christine Kyndi: Letz Sushi: Sammen kan vi forandre vores arbejdsplads
Socialistisk Arbejderavis nr. 337, apr 14 – side 5
Note: Socialistisk Arbejderavis har talt med Ulrik Frost, talsmand for de ansatte på Letz Sushi hvorfra han blev fyret den 22. januar for “grov illoyal adfærd”.
 
Lotte Hansen: Klassekamp i hverdagen: Et angreb på arbejderklassen
Socialistisk Arbejderavis nr. 321, jul 12 – side 9
Note: I slutningen af 2011 fik 3F opsigelse fra en lang række virksomheder i restaurationsbranchen, der ønskede at opsige deres overenskomst med 3F.
 
Jesper Juul Mikkelsen: Interview med Søren Grønborg, tillidsmand på Carlsberg: “Det kan godt betale sig at sige hertil og ikke længere”
Socialistisk Arbejderavis nr. 318, mar 12 – side 5
Note: Det ser skidt ud for den danske fagbevægelse, men for at finde bud på veje ud af krisen, tog Socialistisk Arbejderavis til Carlsberg, for at lave et interview med Søren Grønberg, som er tillidsmand og har succes med at organisere sine kollegaer.
 
Christine Kyndi: CSC og Prosa’s konflikt: Union-busting?
Socialistisk Arbejderavis nr. 309, maj 11 – side 4
Note: I juni 2009 startede forhandlingerne om ny overenskomst for de af de ansatte i CSC Danmark, der er organiseret i PROSA – det er 700 eller 1/3 af firmaets ansatte. Forhandlingerne brød sammen, men blev genoptaget i januar i år.
 
Christine Kyndi: CSC-konflikten – kort gennemgang
Socialistisk Arbejderavis nr. 308, apr 11 
Note: I juni 2009 startede forhandlingerne om ny overenskomst for de af de ansatte i CSC Danmark, der er organiseret i PROSA – det er 700 eller 1/3 af firmaets ansatte. Forhandlingerne brød sammen, men blev genoptaget i januar i år.
 
Christine Kyndi: Vilde strejker mod regeringen
Socialistisk Arbejderavis nr. 306, feb 11 – side 3
Note: ”Et varmt forår er i vente. Det er længe siden, vi har set den slags vilde strejker, hvor protester mod regeringens politik går ud over enkelte arbejdsgivere. Jeg tror, at der er sat ild til noget, der længe har ulmet, og vi vil komme til at opleve flere af den type konflikter inden valget.”
 

Der blev fundet 21 artikler

 

 

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside