[ Socialistisk Arbejderavis nr. 298 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 34 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 298

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Strejke kan stoppe nedskæringerne

298

1

jun 10

 

Demo 17. juni: For en anstændig asylpolitik

 

Martin B. Johansen: Er Helle og Villy et alternativ?

298

2

jun 10

 

Kan vi stole på, at en ny regering under ledelse af Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal vil føre en mere arbejdervenlig politik end de borgerlige? Martin Johansen ser på, hvad der skete i 1990’erne – sidste gang Socialdemokraterne havde regeringsmagten.

 

Lene Junker: S-SF: Forandringer og løsninger – men unfair

298

3

jun 10

 

Fair Løsning – S-SF længe ventede fælles økonomiske udspil, blev offentliggjort i starten af maj og skal ses i sammenhæng med det fælles forslag til skattereform, som S-SF fremlagde i september 2009 – Fair forandring.

 

Det mener vi: Venstrefløjen må opbygge sin egen styrke

298

3

jun 10

 

Et rent arbejderflertal af S, SF og Enhl. har for første gang i meget, meget lang tid flertal alene i meningsmålingerne.
Det giver drømme om en politik til gavn for arbejderklassen. Men når man vågner op til den politiske virkelighed, opdager man, at S og SF’s politik betyder mere arbejde, ikke drømme.

 

Lars Henrik Carlskov: Årsmøde i Liste Ø: Ingen højredrejning her

298

4

jun 10

 

I weekenden 14.-16. maj var flere hundrede socialister samlet på Nørrebro til Enhedslistens årsmøde. Hvis man skal tro de borgerlige medier – og det skal man som bekendt sjældent – tog Listen her et ryk til højre og gjorde sig klar til rollen som parlamentarisk støtteparti og sikkerhedsnet for en socialdemokratisk ledet regering.

 

Jakob L. Krogh: Årsmøde i Liste Ø: „Jeg kunne ikke forstille mig en bedre måde at tilbringe weekenden på“

298

4

jun 10

 

Socialistisk Arbejderavis har talt med to deltagere på Enhedslistens årsmøde.

 

Nina Holm Jensen: Parlamentarisme?

298

5

jun 10

 

Hvordan forsvarer vi velfærden mod angreb? Hvad er den bedste vej til forbedringer for arbejderklassen? Hvordan kommer vi tættere på målet om en bedre verden? Spørgsmål som disse har altid optaget socialister.

 

EU legitimerer nedskæringer

298

5

jun 10

 

Socialister har altid beskrevet EU som en sammenslutning af Europas elite for at styrke eliten imod Europas arbejderklasse. Hvordan EU udfylder denne rolle leverede EU’s økonomikommissær og Claus Hjort Frederiksen et stjerneeksempel på, som det er skildret i Politiken.

 

Lånepakken til Grækenland går til bankerne

298

5

jun 10

 

Det græske statsunderskud på 13,6 % betød, at spekulanterne frygtede, at Grækenland ikke kunne betale sin gæld. Derfor krævede de højere renter for at låne til Grækenland, hvilket bare gjorde situationen værre for den græske økonomi.

 

Charlie Lywood: Det er et frygteligt samfund, der lever i frygt

298

6

jun 10

 

Før 1990 var retspolitikken en politisk ørken for nørder og eksperter og slet ikke et politisk slagsmål. I dag er alle „hard on crime“ – minus Enhedslisten og De Radikale. Alle de store partier overgår hinanden i at foreslå hårdere straffe og bevilger gerne millionbeløb til politiet uden skygge af argumentation for om det er nødvendigt.

 

Robert Lange: Politiet er magthavernes redskab til at beholde magten

298

6

jun 10

 

Når arbejdere strejker og blokerer deres arbejdspladser for at opnå bedre arbejdsforhold stiller politiet sig altid på arbejdsgivernes side.

 

Hans Jørgen Vad: Kampvilje på stormødet i Fredericia

298

7

jun 10

 

Det var ikke kampviljen, der fejlede noget, da 3.500 tillidsfolk mødtes torsdag den 20. maj i Fredericia. Og det skete vel at mærke før indholdet af regeringens plan var kendt.

 

Hans Jørgen Vad: En regering uden legitimitet må gå af: Hovedparolen bør være „Valg nu!“

298

7

jun 10

 

Den seneste udvikling nødvendiggør, at Enhedslisten omlægger sin strategi betydeligt. Den folkelige reaktion på indgrebet viser, at regeringen har mistet sin opbakning og dermed sin legitimitet. Derfor er det utilstrækkeligt med gentagelser af, hvad en ny regering skal gøre. Hovedparolen må være, at vi skal have valg nu – hvilket betyder at regeringen må gå af.

 

Poul Erik Kristensen: Strejker & fagligt nyt

298

7

jun 10

 

Mulig Falck-strejke – Sygeplejersker i strejke – Carlsberg-strejke slut – Taxa-konflikt i Svendborg

 

Christine Kyndi: Krisepakken: Klassetæsk eller klassekamp?

298

8

jun 10

 

Hvis ikke man er indstillet på at betale for kapitalismens krise, enten ved at arbejde en time mere om ugen – som S og SF foreslår, eller ved at acceptere store forringelser af velfærden – som VKO foreslår, er der ikke meget håb at finde i Folketinget.

 

Krisepakken: Begrænsning i børnecheck er racistisk

298

8

jun 10

 

VKO’s nedskæringer rammer børnefamilierne, og især indvandrere. Begrænsningen i børnechecken til max 30.000 om året kom efter Dansk Folkepartis ønske. Den vil ramme alle, der får tre børn eller flere, men formålet er især at ramme indvandrere fra ikke-vestlige lande.

 

Krisepakken: Dårligere løn- og arbejdsforhold

298

8

jun 10

 

Halveringen af dagpengeperioden vil spare statskassen for omkring 1,5 milliarder kroner. Hvis halveringen trådte i kraft med det samme, ville ca. 10.000 mennesker miste deres dagpenge.

 

Krisepakken: Tag pengene fra de rige – det er dem der har dem!

298

8

jun 10

 

Der er penge til 4 års dagpengeperioder, børnecheck til alle børn, ulandsbistand osv. Det er de rigeste og de multinationale, der har pengene. Men regeringen vil ikke tage fra deres rige venner.

 

Jakob Nerup: Lukker Grækenland ned?

298

9

jun 10

 

Prisen for de såkaldte „redningspakker“ i Grækenland betales med massive stramninger af almindelige lønmodtagere. Men nedskæringerne møder modstand fra den mest militante arbejderklasse i Europa.

 

Jakob Nerup: Fakta: Grækenland

298

9

jun 10

 

Peter Iversen: Kampen for kortere arbejdstid er en grundpille i arbejderbevægelsen

298

10

jun 10

 

Kampen om arbejdstidens længde har altid været afgørende for arbejderbevægelses. Når S og SF vil have højere arbejdstid, står de sammen med arbejdsgiverne mod arbejderne.

 

Anne A. Lange: Anmeldelse af "Afvist": „Man skal ikke kunne råbe og skrige sig til at blive i Danmark“

298

11

jun 10

 

Da politiet en tidlig morgen ankom til Ibrahims hjem for at bringe ham til Libanon, var det ikke efter eget ønske, og Ibrahim og hans familie var ganske uvidende om, hvad dagen ville bringe. Ibrahim blev i lufthavnen så desperat over udsigten til at blive skilt fra sin kone og sine børn, at piloten nægtede at tage ham med.

 

Pernille Cauchi: Interview med Asylret: Kæmper for hvert enkelt menneske

298

11

jun 10

 

Pernille Cauchi har talt med Said Parvin fra Asylret om kampen imod udvisninger og dansk asylpolitik.

 

Dennis Strøm Petersen: Latinamerika: Modstand mod kapitalismen

298

12

jun 10

 

I det seneste årti har Latinamerika været et centrum for modstand mod kapitalisme, neoliberalisme og USA’s imperialisme. Internationalt har især Venezuela og Bolivia fanget både magthavernes og antikapitalisters opmærksomhed.

 

Morten Rasmussen: Thailand: Diktaturet i paradis

298

12

jun 10

 

De fleste kender Thailand som et ferieparadis med fantastiske strande eller for den hektiske metropol Bangkok. De seneste par måneder har det dog været helt andre historier, der har præget mediebilledet rundt om i verden.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Armadillo – krigen i „Hell“-man

298

13

jun 10

 

Filmen Armadillo følger et hold danske soldater udstationeret i basen Armadillo i Helmand-provinsen i foråret 2009. Igennem filmen får du den mærkelige følelse af at grine af magthaverne og græde med soldaterne.

 

Mærsk presser sømænd ind i piratfyldt farvand

298

13

jun 10

 

Seks besætningsmedlemmer fra Maersk Alabama har nu lagt sag an mod Mærsk. De mener, at Mærsk bevidst sendte dem ind i piratfyldt farvand i stedet at sejle uden om.

 

Jesper Høi Kanne: Introduktion til socialisme: Det nationale spørgsmål

298

13

jun 10

 

Palæstina, Libanon, Nordirland, Baskerlandet, Grønland, Kurdistan, Afghanistan, Tibet, Kaukasus, m.fl., er alle steder, hvor en kamp for national befrielse inddrager nationalisme, klassekamp og imperialisme i vidt forskellige kombinationer.

 

Jakob L. Krogh: Israel stopper nødhjælp og dræber 20

298

15

jun 10

 

Chock og vrede efterfulgt af protester var reaktionen på Israels angreb på en nødhjælps-konvoj på vej til Gaza. 20 blev dræbt og over 50 såret af israelske flåde- og elitestyrker.

 

Jonathan Højgaard + Helle S Nielsen: Filmanmeldelse: Food, Inc.

298

15

jun 10

 

Robert Kenners nye film ønsker at belyse, hvad der ligger under overfladen i den amerikanske fødevareindustri, som ellers ynder at fremstille sig selv som om tiden stort set har stået stille siden det 19. århundredes landbrug – som et sted hvor små landmænd lever i idyllisk pagt med naturen.

 

Anders Schou: På kanten: De forkælede danskere

298

15

jun 10

 

„Mange års offentligt overforbrug medfører nu smertefulde besparelser. Derfor kan danskernes vrede virke uforståelig set med sydeuropæiske øjne“
Athens News 28. maj

 

Christine Kyndi: BP’s olieudslip: Historisk miljøkatastrofe

298

16

jun 10

 

Den 20. april kostede en eksplosion på olieboreplatformen Deepwater Horizon i den Mexicanske Golf 11 arbejdere livet. Fra et hul 1,5 km under havets overflade fosser enorme mængder olie ud og truer med at skabe en af de største miljømæssige katastrofer i USA’s historie.

 

Christine Kyndi: BP’s olieudslip: Olieforurening nu tilsat kemikalier

298

16

jun 10

 

Fra fly og både har BP indtil videre spredt ca. 4 mio. liter af kemikaliet Corexit for at sprede olien. Men ud over at kunne sprede olien har Corexit en række andre egenskaber: hovedpine, kvalme, åndedrætsproblemer, svien i øjnene, nedsættelse af fertiliteten, kræft og ødelæggelse af hjernefunktioner er nogle af dem.

 

Demonstration for en anstændig asylpolitik

298

 

jun 10

 

Der blev fundet 34 artikler

< Nr. 297 –– Nr. 299 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 28. januar 2023 kl. 03:45