[ Socialistisk Arbejderavis nr. 257 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 29 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 257

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

De stjæler din velfærd:: Nu stopper vi dem

257

1

jun 06

 

110.000 mennesker demonstrerede 17. maj mod Fogh-regeringen og dens planlagte velfærdsforringelser – og mange flere har fået nok.

 

Det mener vi: 17. maj er begyndelsen

257

2

jun 06

 

Mere end 110.000 var samlet til demonstrationerne d. 17. maj for at vise regering og Folketing, at vi vil forsvare vores velfærd. Det er ikke bare den største demonstration i de sidste 20 år, men den allerstørste demonstration uden for arbejdstid.

 

Det mener vi: Lad de rige betale velfærden

257

2

jun 06

 

I Danmark er der rige mennesker, som vi kan tage pengene fra til at finansiere velfærden. Der er 179.600 danskere, som har en likvid formue i kontanter og værdipapirer på mere end 1 million.

 

Jakob Nerup: De kriminelle

257

2

jun 06

 

I slutningen af maj kunne TV-Avisen som sin hovedhistorie konstatere, at “Indvandrere er mere kriminelle”. Men er virkeligheden så sort-hvid, som TV-avisen fremstiller den?

 

Mikkel Birk Jespersen: Århus universitet besat af velfærd: “Vi fortsætter 17. maj-bevægelsen”

257

3

jun 06

 

Den 18. maj besatte studerende ved Aarhus Universitet en af universitetets bygninger – dagen efter de historisk store demonstrationer mod regeringens angreb på velfærden.

 

Morten Poulsen: Københavns Universitet besat

257

3

jun 06

 

Fredag den 19. maj besatte de studerende Sociologisk Institut på Københavns Universitet i vrede over regeringens velfærdsudspil.

 

Martin B. Johansen: Venstrefløjen og medierne

257

3

jun 06

 

Mange af deltagerne i demonstrationerne 17. maj – de største demonstrationer i 20 år – har sikkert følt sig snydt, da de så, hvordan medierne valgte at dække begivenheden.

 

L Bergmann + Jesper Juul Mikkelsen: Velfærdskonference 5. juni: Kampen fortsætter

257

4

jun 06

 

Under initiativet “Ung velfærd” indkaldte en række studenterorganisationer og fagforeningers ungdomsorganisationer den 5 juni til konference om velfærdskampen.

 

Velfærdskonference 5. juni: Protesterne fortsætter

257

4

jun 06

 

Følgende er et uddrag af beslutningerne på konferencen “Ung Velfærd” den 5. juni.

 

Lene Junker: Så skete det igen

257

5

jun 06

 

17. maj var den største demonstration i nyere tid – kun overgået af Påskestrejkerne i 1985. Lene Junker, som dengang var faglig aktivist på Lindø-værftet, ser her nærmere på hvad der skete i påsken for 21 år siden.

 

Jørn Andersen: Irak: Abu Ghraib, Fallujah, Haditha ...

257

6

jun 06

 

“Vi har ikke noget udestående med det irakiske folk. Vi er kun ude efter Saddam Hussein.” Sådan lød det igen og igen fra Bush, Blair og Fogh op til krigsstarten i 2003. Siden da har de myrdet, tortureret og udført massakrer mod ... det irakiske folk.

 

USA: Oprør i gaderne: – Før og efter Gran Marcha

257

6

jun 06

 

Marts 2006 kom til at markere et oprør i gaderne i USA’s storbyer. Dette oprør overraskede alle med sin styrke, inklusiv de mennesker, der selv deltog.

 

Raúl Zibechi: El Alto: Højdepunktet af den bolivianske bevægelse

257

7

jun 06

 

Den latinamerikanske ekspert Raúl Zibechi snakkede med Socialist Worker om byen El Alto, som har været centrum for den nyeste mobilisering, der har taget landet med storm.

 

Guy Smallman: Bolivia: De holder øje med Morales

257

7

jun 06

 

Bolivias radikale præsident, Evo Morales, kom til magten efter en bølge af massekampe.

 

Mark Warren: 17. maj: 110.000 mod Fogh

257

8

jun 06

 

17. maj demonstrerede 110.000 i flere danske byer mod Fogh og hans planer om at afmontere velfærden. Ved Folketingets åbning, 3. oktober er der planlagt nye protester....

 

Interview med faglig leder: “Vi skal strejke for velfærden”

257

9

jun 06

 

Oven på den store demonstration på Christiansborg Slotsplads spørger mange sig selv, hvad vi nu skal gøre. Vi regeringen lytte og vil Socialdemokraterne stå fast. Vil de faglige ledere tage de næste skridt og hvad skal der til for at forsvare velfærden. Socialistisk Arbejderavis har talt med Jan Hoby som er medlem af forretningsudvalget i LFS (pædagogisk personale i København med 10.000 medlemmer).

 

Jan Hoby: Kvindens krop som handelsvare

257

10

jun 06

 

Diskussionen om prostitution og kriminalisering af kunderne efter en svensk model, kører i højeste gear mange steder i det offentlige rum i Danmark.

 

Jesper Juul Mikkelsen + L Bergmann: Interview med: Kartellet

257

11

jun 06

 

De to rappere Tor Bang (Tempo Bang) og Mads H. Hansen (Fantomet), der tilsammen danner gruppen “Kartellet”, har for nylig udgivet demoen “Inlicitering & Uddoktrinering”. Socialistisk Arbejderavis har mødt de to 17-årige rappere, til en snak om deres musik, politik, og den danske venstrefløjs tilstand.

 

Jakob Hansen: Neil Young: Living with war

257

11

jun 06

 

Onkel Neil er vred. Onkel Neil er meget vred. Den canadiske skovmandsskjorte-veteran har fået nok af Bush og alle hans løgne, så han har lavet en cd, hvor han synger om Bush’s forbrydelse.

 

Chris Nineham: Modernisme: Skitser for En anden verden

257

12

jun 06

 

Som retning inden for mange former for kultur stod modernismen benhårdt på al tings foranderlighed, at vedtagne sandheder i fx religion og samfundssyn måtte forkastes. Selv i dag, længe efter sin storhedstid, er den modernistiske kultur en torn i øjet på højrefløjen. Chris Nineham reflekterer her over modernismens historie og dens betydning for i dag.

 

Jakob Nerup: Økonomi for antikapitalister: Tudefjæs på direktørgangen

257

13

jun 06

 

Den administrerende direktør for Dansk Industri (DI), Hans Skov Christensen, var i slutningen af maj ude med en skarp påmindelse til de danske politikere og regeringen i særdeleshed: “Hæv tilbagetrækningsalderen, og få de unge hurtigere ud på arbejdsmarkedet – eller hæv skatten, og skær i velfærden”.

 

Thea Sterndorff: Film: Verden kommer til os (af Hans Kragh-Jacobsen)

257

13

jun 06

 

Ydre Nørrebro i København er Danmarks tættest befolkede område. Filmen følger det første år i områdefornyelsen, hvor mange af kvarterets beboere har været inddraget i processen. Vi møder børn, unge og gamle fra det sociale boligbyggeri Mjølnerparken og får en guidet tur på ydre Nørrebro.

 

Asta Land Olesen: Nørrebro: Bevar Banana Park

257

13

jun 06

 

Jeg er på besøg hos Finn Christiansen og hans højt gøende hund, der absolut ikke udstråler farlighed trods sin størrelse og høje stemmeføring. Finn åbnede sin lille kælderradiostation på 13 kvadratmeter i 1997. Men den hedder altså Radio 2000.

 

Demonstration: Nej til nazisme

257

14

jun 06

 

Nej til nazisme. For tolerance og respekt. Demonstration lørdag 10. juni i Svendborg

 

Mark Warren: Coca-Cola fyrer fagforeningsmedlemmer på Haiti

257

15

jun 06

 

Det store amerikanske læskedrikfirma Coca-Cola, der i 2005 havde en omsætning på 21 mia. dollars på verdensplan, har en fabrik i Couronne på Haiti med landets værste arbejdsmiljø.

 

Istanbul, Tyrkiet, 27.-28. august: Rock mod Coca Cola

257

15

jun 06

 

Den 27. og 28. august arrangeres der Rock mod Coca Cola i Istanbul, i Tyrkiet.

 

Bliv medlem af Nej til krig

257

15

jun 06

 

Flertallet af befolkningen er mod Irak-krigen og vil have tropperne hjem. Men der er kun få aktive til at organisere modstanden. Resultatet er, at Fogh ikke ligger søvnløs pga. krigsmodstanden.

 

London: Marxism 2006

257

15

jun 06

 

A festival of resistance 6-10 July Central London

 

Martin B. Johansen: Anmeldelse: Da Vinci-konspirationen

257

16

jun 06

 

Columbia Pictures, der står bag filmatiseringen af Dan Browns Da Vinci Mysteriet, håbede utvivlsomt at kunne score kassen på filmudgaven af denne bestseller over dem alle. Men de har nok forregnet sig – filmkritikerne rakker filmen ned, og heller ikke biografpublikummet har været begejstret.

 

Der blev fundet 29 artikler

< Nr. 256 –– Nr. 258 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 3. marts 2024 kl. 04:03