[ Socialistisk Arbejderavis nr. 318 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 38 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 318

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

I dag grækerne – i morgen os?

318

1

mar 12

 

I Grækenland og Sydeuropa er det værre, arbejdsløsheden er højere, angrebene på levestandarden er hårdere og fremtiden mere skræmmende. Men spørgsmålet er, om vi ikke er på vej i samme retning?

 

Hans Erik Madsen: EU er de riges klub – nej til finanspagten

318

2

mar 12

 

De 27 stater i EU repræsenterer verdens største økonomi med et BNP på 14 trillioner dollars og en befolkning på 490 millioner. Desuden rummer de 17 stater i euro-zonen tre af ud af EU’s fire største økonomier: Tyskland, Frankrig og Italien.

 

Jens F Andersen: Liberal politik overfor førtidspensionisterne: Regeringen fortsætter hvor VKO slap

318

2

mar 12

 

Regeringen har fremlagt sit udspil til reform på førtidspensions området. Udspillet er en videreførelse af Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger tilbage fra 2009.

 

Christine Kyndi: Hvornår stopper det?

318

3

mar 12

 

Socialdemokratiet har sat velfærdsstaten til debat. Er der råd og er danskerne i virkeligheden for gode til at kræve?

 

Jørn Andersen: Det går stærkt i SF

318

3

mar 12

 

Det er næsten lidt synd for SF’s Villy Søvndal. Nu havde han ellers lige fundet en sag, der kunne sætte lidt glans på den slidte glorie: ”Det skal nu være bandlyst at bruge oplysninger fremskaffet ved hjælp af tortur i de danske myndigheders efterforskning,” sagde han til søndags-Berlingeren 11. marts.

 

Jakob Nerup: Overenskomst: En tæsket hund

318

4

mar 12

 

De lignede en stor undskyldning for sig selv, de faglige topbosser, da de for pressen forklarede hvorfor de havde lagt navn til det dårligste overenskomstresultat siden krigen. Industriforliget dikterer lønstigninger som kun halverer reallønstabet de næste 2 år.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Interview med Søren Grønborg, tillidsmand på Carlsberg: “Det kan godt betale sig at sige hertil og ikke længere”

318

5

mar 12

 

Det ser skidt ud for den danske fagbevægelse, men for at finde bud på veje ud af krisen, tog Socialistisk Arbejderavis til Carlsberg, for at lave et interview med Søren Grønberg, som er tillidsmand og har succes med at organisere sine kollegaer.

 

John Molyneux: Kapitalisme vs. Demokrati

318

6

mar 12

 

Den græske præsident Papandreou blev erstattet med den ikke-valgte Papademos efter at have sagt, at han ville holde folkeafstemning om en ny ”hjælpepakke”.

 

Teoriseminar i Aarhus

318

6

mar 12

 

Lørdag den 24. marts kl. 12 til 19, Mindegade 10, 8000 Århus C

 

Judith Orr: Syriens oprør styrker anti-imperialismen

318

7

mar 12

 

Den palæstinensiske modstandsorganisation Hamas tog fredag i sidste uge offentligt afstand fra det syriske regime. Organisationens offentlige brud med dens engang allierede, præsident Bashar al-Assad, sendte et vigtigt signal. En hver illusion om, at det syriske regime repræsenterer en styrke mod imperialisme burde nu være bristet.

 

Stefan Godau: Overenskomstforhandlinger i Tyskland

318

7

mar 12

 

I foråret finder der overenskomstforhandlinger sted i Tyskland. Det sker på den baggrund, at reallønningerne er faldet kraftigt i de seneste ti år, og samtidig er arbejdsmarkedet kendetegnet ved, at antallet af tidsbegrænsede ansættelser m.m. er steget kraftigt.

 

Stefan Godau: Tysk venstrefløj samles på aktionsgrundlag

318

7

mar 12

 

Den 24.-26. februar samledes ca. 400 deltagere, bl.a. fra ATTAC, fagforeningen Ver.Di (det tyske FOA) og venstrefløjspartiet Die Linke til en konference i Frankfurt.

 

Tim Northover: English Defence League: Voldelige racister og fascister

318

8

mar 12

 

Vi kan ikke forklare EDL’s opkomst uden først at betragte dem som en del af en større vækst af nazistiske og racistiske organisationer i Europa. På trods at deres afstandstagen, er EDL gennemsyret af medlemmer af British National Party (BNP) og andre fascistiske/nynazistiske elementer med en klar islamofobisk holdning.

 

Derfor skal vi til Århus 31. marts

318

8

mar 12

 

Interviews + Antinazistiske aktiviteter i Odense, København og Århus

 

Mette Hermansen: De spiser vores kage!

318

9

mar 12

 

Fordomme omkring andre folkeslag, kulturer og religioner har siden kolonialismens tid været fast komponent i at legitimere krige og besættelser i andre lande.

 

Tim Northover: Indvandrere har ikke skabt den økonomiske krise

318

9

mar 12

 

Socialistisk Arbejderavis har interviewet Kipanga, aktivist og frivillig i Trampolinhuset

 

Mathias M. Christiansen: Lars Larsen er Danmarks 6. rigeste mand

318

10

mar 12

 

Han har skabt sig en formue ved at opbygge Europas største sengetøjslager. Han har arbejdet hårdt for det, men det er der også mange andre der har, heriblandt underbetalte arbejdere i Indien og Bangladesh.

 

Lene Junker: Fynsk Forår fortsætter ...

318

10

mar 12

 

Efter den succesfulde demonstration 1. februar fortsætter Fynsk Forår sine aktiviteter på Facebook og i den virkelige verden.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Succesfuld blokade mod nazileder

318

11

mar 12

 

Tirsdag den 6. marts blokerede 200 aktivister et medlemsmøde i Venstres Ungdom i København. VU havde i anledning af deres temamåned om nationalisme indkaldt ny-nazisten Daniel Carlsen som oplægsholder.

 

Tim Northover: SD-racister mødt af larmende protester i Malmø

318

11

mar 12

 

Lørdag d. 10. marts 2012: Næsten 400 anti-racister samledes under forårssolen i Malmøs bymidte, for at stoppe Sverigedemokraterne (SD) i at sprede deres hadske, racistiske propaganda rettet mod store dele af Malmøs indbyggere.

 

Lars Henrik Carlskov: Larmende mod-demonstration ved nazi-møde i Århus

318

11

mar 12

 

3. marts lagde Hovedbiblioteket i Århus endnu en gang lokaler til et højre-ekstremistisk møde.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Film: Bomben i Søllerødgade: Et levende historisk dokument om Søllerødgade-bomben

318

11

mar 12

 

Lørdag den 5. marts var der premiere på filmen ”Bomben i Søllerødgade”. 280 gamle og unge venstrefløjsaktivister og antiracister var mødt op for at se filmen om nazisternes dødelige angreb på venstrefløjen for 20 år siden.

 

Bliv organiseret socialist

318

12

mar 12

 

Krisen – Modstand – Socialister gør en forskel – Socialisme eller barbari – Vil du være med?

 

Sonja Andersen Lange: Interview med film-bagmand: Bombemordet i Søllerødgade

318

13

mar 12

 

D. 16. marts er 20-årsdagen for bombemordet i Søllerødgade. Lørdag d. 10. marts var der præmiere på en dokumentarfilm om hændelsen – men er det overhovedet relevant at beskæftige sig med 20 år efter? Socialistisk Arbejderavis har snakket med Rasmus Preston, der er en af mændene bag filmen.

 

Jacob Svendsen + Anders Bæk Simonsen: Anmeldelse: En politisk analyse og øjenvidneberetning: Sameh Naguib: Den egyptiske revolution

318

13

mar 12

 

”Der er årtier hvor intet sker, og der er uger hvor årtier sker”. Dette citat af Lenin påbegynder forfatteren Sameh Naguibs centrale kapitel om de 18 dage det tog at fjerne den neoliberale diktator Mubarak.

 

Helle S Nielsen: 8. marts: Kvindekamp er klassekamp

318

14

mar 12

 

Den 8. marts var kvindernes internationale kampdag. Dagen blev grundlagt på Den Internationale Kvindekonference i 1910 på initiativ af Clara Zetkin (1857–1933), der var tysk socialist og aktiv i den tyske kvindebevægelse. Men hvor relevant er den så i dag?

 

Valgfarce i Rusland: Putin vinder angiveligt præsidentvalget

318

15

mar 12

 

I skrivende stund (4.3.) orienteres det, at Vladimir Putin er den store vinder af det afholdte præsidentvalg med over 60 % af stemmerne og at han fejrer sig selv som valgets store vinder.

 

800 banker forgyldt

318

15

mar 12

 

Den Europæiske Centralbank har d. 29. februar giver 3942 milliarder kroner ud til i alt 800 europæiske banker som et treårigt lån.

 

Indien: Verdenshistoriens største strejke

318

15

mar 12

 

Den 28. februar gik mere end 100 millioner mennesker i en 24 timers strejke i Indien, og dermed var Verden vidne til verdenshistoriens største strejke.

 

Svensk LO siger NEJ til Finanspagten

318

15

mar 12

 

”De vil have vores løn ned på niveauet i Kina... At Europas bankkapital vil tage kampen op imod USA’s bankkapital. Det rager da ikke os.”

 

Jesper Høi Kanne: Mere arbejdermagt i Grækenland

318

15

mar 12

 

Krisen i Grækenland bliver værre og værre for arbejderklassen.

 

Robert Lange: Stop den hetz: No pasaran!

318

16

mar 12

 

Når sammenslutningen European Defence League demonstrer i Århus d. 31. marts, sker det under parolen ”Stop islamiseringen af Europa”. Dette er selvfølgelig åbenlyst racistisk, og de synspunkter som disse mennesker giver udtryk for må og skal bekæmpes.

 

Sotiris Kontogiannis: Euro-krisen: Kan græske arbejdere slå bankerne?

318

 

mar 12

 

Grækerne er nødt til at acceptere nedskæringerne, hævdes det ofte, fordi alternativet ville være værre. Sotiris Kontogiannis argumenterer for en arbejderstyret betalingsstandsning mod bankerne.
Alt. url: Oversat fra Socialist Review 367, marts 2012

 

Revolutionære Socialister, Egypten: Egyptens Revolutionære Socialister udsender erklæring om valget

318

 

mar 12

 

Egypterne går til stemmeurnerne den 23. og 24. maj ved landets første præsidentvalg, siden revolutionen væltede tidligere diktatoren Hosni Mubarak sidste år.

 

Jørn Andersen: Århus 31. marts: 30-1 til anti-nazisterne

318

 

mar 12

 

Over 5.000 deltagere i den største anti-nazistiske manifestation i Danmark i over 20 år gav 31. marts i Århus EDL-fascisterne et ydmygende nederlag.

 

Jørn Andersen: 2. udgave: Interview: København for Mangfoldighed

318

 

mar 12

 

København for Mangfoldighed sendte 8 busser med 450 mennesker til demonstrationen i Århus. Initiativet blev oprettet af anti-racistiske og faglige organisationer, politiske partier m.fl. for at bakke op om demoen i Århus.

 

2. udgave: Så hårdt rammes grækerne

318

 

mar 12

 

Hvis det var os, der var grækere -- De næste to år bliver dobbelt så hårde for grækerne

 

Lars Henrik Carlskov: 2. udgave: SF-kandidat Tesfayes socialisme: Hverken moderne, praktisk eller socialisme

318

 

mar 12

 

SF’eren Mattias Tesfaye har vakt stor røre både i medierne og sit eget parti med sine teser om en ”moderne” og ”praktisk” socialisme.

 

Der blev fundet 38 artikler

< Nr. 317 –– Nr. 319 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 01:33