[ Socialistisk Arbejderavis nr. 305 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 38 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 305

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Nej til mere arbejde: De fester – Vi betaler

305

1

jan 11

 

Regeringen siger, vi skal afskaffe efterlønnen, fordi der kommer til at mangle arbejdskraft. S-SF siger, vi skal arbejde en time mere om ugen, fordi der kommer til at mangle arbejdskraft. Men der er 170.000 arbejdsløse og ingen jobs, men massive fyringer i det offentlige.

 

Hvad de dog siger

305

2

jan 11

 

Jørn Andersen: ISU landsmøde 2010: Behov for et kampparti

305

2

jan 11

 

Den 29.-30. januar holder Internationale Socialister/ISU sit årlige landsmøde. Det sker, mens den dybeste økonomiske verdenskrise siden 1930’erne ikke ser ud til at ende foreløbig.

 

Jesper Høi Kanne + Morten Rasmussen: København – Århus: Kærlighed uden grænser

305

3

jan 11

 

Rapporter fra Kærlighed uden grænser-demonstrationerne 8 dec. i Århus og København.

 

Jakob L. Krogh: Nej til forbud mod Hizb ut-Tahrir

305

3

jan 11

 

Når ret bliver til uret bliver modstand til pligt lyder et gammelt mundheld på venstrefløjen. Alle besættelser betyder undertrykkelse af befolkningen. Derfor har venstrefløjen også altid støttet de dele af en befolkning i et besat land, der har påtaget sig pligten til modstand mod den uret, som en besættelse udgør.

 

Jakob L. Krogh: De Radikales ”kompromis”: De nedslidte skal arbejde 38 timer om ugen

305

4

jan 11

 

1. januar annoncerede Lars Løkke, at efterlønnen skal afskaffes, så samfundet ikke skal betale for, at raske mennesker nyder livet.

 

Robert Lange: Engelske studenterprotester

305

4

jan 11

 

Under sloganet ”We want our money back” forsøgte tusinder af studerende at trænge ind i finansministeriet. Samtidig var nationalmuseet besat og parlamentet omringet, ligesom den royale bil med prins Charles og Camilla oplevede studenternes vrede.

 

Martin Empson: Klimaaftale: Kloden på udsalg

305

5

jan 11

 

Resultatet af FNs klimakonference i luksusbyen Cancun, Mexico, viser den totale foragt, verdens rigeste regeringer har for kloden.

 

Christine Kyndi: Stadig bredt samarbejde i klimabevægelsen

305

5

jan 11

 

Den 4. december under COP16 mødtes klimaaktivister for at demonstrere og kræve at verdens politikere handler nu for at stoppe den globale opvarmning.

 

Hjemmeplejen frikendt

305

5

jan 11

 

For et halvt år siden sendte TV2 en udsendelse om hjemmeplejen i København. Med skjult kamera havde de filmet de ansatte på ”Håndværkerhaven”. Med udgangspunkt i optagelserne påstod de, at hjemmehjælperne snød de ældre for selv at kunne holde timelange pauser.

 

Det mener vi: Den politiske elite eller egen styrke: Kampen om ideerne i bevægelserne

305

5

jan 11

 

De politiske diskussioner i fag-, klima- og fredsbevægelsen har ét til fælles: På den ene side er der dem, der håber på, at de politiske magthavere eller nye politiske magthavere vil hjælpe os. På den anden side dem, der tror mere på bevægelsernes egen styrke end på den politiske elite.

 

Peter Iversen: Kampen om den almene boligsektor

305

6

jan 11

 

Omkring hver femte dansker bor i den almene boligsektor. De bor til leje i en boligforening. Det er faktisk meget unikt, hvordan vi i Danmark har indrettet os med den almene boligsektor.

 

Hans Jørgen Vad: Ægte socialisme er svaret på krisen

305

6

jan 11

 

Boligboblens sammenbrud i 2008 viste et konkret og objektivt behov for et system-alternativ til kapitalismen. Men på trods heraf føres der reelt ingen socialismedebat her i landet.

 

Peter Schjerning: Interview med Carsten Andersen: “Vi må kræve soldaterne hjem nu”

305

7

jan 11

 

Socialistisk Arbejderavis har taget en snak med Carsten Andersen. Han er talsmand for Århus mod Krig og Terror, en bevægelse oprettet efter 11. september 2001, dengang invasionen af Afghanistan var nært forestående.

 

Jens Andersen: Nyt år med krig

305

7

jan 11

 

I sin nytårstale nævner Lars Løkke ikke bare, at han agter at afskaffe en af velfærdssamfundets grundpiller, men nævner også, at han vil trække de danske kamptropper ud af Afghanistan.

 

Tag pengene fra dem der har dem

305

8

jan 11

 

Enhedslisten har vist, at der er andre steder at hente penge fra end fra vores velfærd.

 

Erhvervslivets top vil afskaffe efterlønnen

305

8

jan 11

 

Jørgen Horwitz, administrerende direktør i Finansrådet, kalder nytårstalen for ”forrygende flot og modig”, mens administrerende direktør for Arla Foods, Peder Tuborgh, mener at det er ”det eneste rigtige” for samfundet.

 

Christine Kyndi: Post Danmark vil af med dem over 60

305

8

jan 11

 

I løbet af de næste 3 år skal Post Danmark fyre 3.000 – svarende til en femtedel af deres ansatte.

 

Jakob Nerup: Efterlønnen skal forsvares

305

8

jan 11

 

Bankdirektørerne har atter inkasseret deres millionbonusser og de rige nyder deres skattelettelser. Men de kræver mere. Efterlønnen skal afskaffes og det kan ikke gå hurtigt nok. Der skal være flere skattelettelser og støtteordninger til virksomheder og velhavere.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Lever vi i et videnssamfund?

305

9

jan 11

 

Da Anders Fogh i 2005 åbnede folketinget sagde han: ”Vælgerne ved, at det danske samfund ikke længere er et gammeldags industrisamfund, men et moderne videnssamfund.”

 

Søren Steen Hansen: Efterlønstyveri

305

9

jan 11

 

Fyns Stiftstidende bragte d. 6/1-11 en artikel, hvor en økonom havde regnet sig frem til hvad efterløn ville koste hvis man sparede op til den over 30 år. Resultatet var ikke overraskende at de 439 kr. som man betaler i efterlønsbidrag (2010-satsen) ikke rækker til en finansiering. Det gælder imidlertid kun hvis man vælger at se bort fra hvad der er sket forud med finansieringen af efterlønnen.

 

Martin B. Johansen: Hvem har ansvaret for Korea-krisen?

305

10

jan 11

 

På den koreanske halvø er et land i gang med at demonstrere sin militære styrke, bl.a. sine atomvåben, samtidig med at det nægter at indgå i forhandlinger, der kunne mindske spændingerne.

 

Christine Kyndi: Hvorfor vil vi hellere have en S-SF regering?

305

10

jan 11

 

Rundt om i Europa har socialdemokratiske regeringer gennemført blodige nedskæringer som svar på den økonomiske krise.

 

Helle S Nielsen: Fabriksbesættelser: En inspiration for alle der vil slås

305

11

jan 11

 

Helle Svinth Nielsen argumenter i artiklen for, at besættelser igen kan og bør blive en del af arbejderklassens kamp også i Danmark.

 

Jakob L. Krogh: WikiLeaks dokumenter

305

11

jan 11

 

Vi kigger på nogle af de seneste WikiLeaks-dokumenter.

 

Jørn Andersen: Forsvar WikiLeaks

305

12

jan 11

 

WikiLeaks’ seneste, igangværende offentliggørelse af en kvart million indberetninger fra amerikanske ambassader verden over har udløst et voldsomt modangreb fra USA og dets allierede. Alle tilhængere af demokrati og åbenhed må gå til forsvar for WikiLeaks og dets talsperson, Julian Assange.

 

Dennis Strøm Petersen: Introduktion til socialisme: Marxisme og anarkisme

305

13

jan 11

 

Som aktiv socialist omgås og samarbejder man ofte med personer og bevægelser, der opfatter sig selv som anarkister, autonome, sort blok osv. Derfor er det også nødvendigt at forholde sig til de ideer, der her samlet vil blive betegnet som anarkisme.

 

Lisa M. Ødegaard: Interview med Ali Sufi: – Hvordan virkeligheden i virkeligheden hænger sammen

305

15

jan 11

 

Du har næsten garanteret set ham før. Højst sandsynligt på scenen, hvad enten det er til en demo mod krigen i Afghanistan, fredsfestival på Operaen eller til støtteaften for dødsdømte på Støberiet.

 

Jakob L. Krogh: Er det den private sektor der skaber værdierne?

305

16

jan 11

 

”Danmark har relativt set verdens største offentlige sektor og en af de mindste fremstillingssektorer i den vestlige verden. Vi er nødt til at skabe en bedre balance,” siger Niels B. Christiansen, adm. direktør for Danfoss, i et interview 27. nov. i Jyllands Posten. Dermed giver han udtryk for en udbredt forestilling, som ledende politikere har adopteret fra det private erhvervsliv.

 

Siân Ruddick: Oprør ryster nordafrikanske regimer

305

 

jan 11

 

Opstande ryster de autoritære regimer i Tunesien og Algeriet i Nordafrika. Demonstrationer har hærget Tunesien i mere end tre uger. Høj ungdomsarbejdsløshed, fattigdom og stigende leveomkostninger kombineret med elitens uanstændige rigdom og korruption har dette ført til raseri.

 

Jakob L. Krogh: Fælles kamp mod nedskæringer på Zahles Seminarium

305

 

jan 11

 

”I dag har vi simpelthen troppet op og sagt: ’I må ikke undervise, vi stopper jer simpelthen. I kan opholde jer på lærerværelset, eller I kan komme ned og høre, hvad vi har at sige og kigge på, hvad der foregår, men I må ikke undervise,” forklarer Jeppe Engelund Carlsen, der er næstformand i De Studerendes Råd til Socialistisk Arbejderavis.

 

Lars Henrik Carlskov: Rød-brun demo bør være en lærestreg for venstrefløjen

305

 

jan 11

 

Fredag eftermiddag oplevede vi desværre atter det tåkrummende syn af fremtrædende repræsentanter for Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stående skulder ved skulder med racistiske politikere og erklærede nazister i en demonstration mod den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir. Velkendte islamofober som Karen Jespersen og Farshad Kholghi var inviteret som talere, og ud over repræsentanter fra venstrefløjen mødte intet mindre end otte ministre op, foruden naturligvis delegationer fra højreradikale grupper som Danmarks Nationale Front og SIAD. Så der blev både heilet og råbt perker ved demonstrationen.
Alt. url: Se teksten med link til kilderne her

 

Jakob L. Krogh: LO indkalder til stormøde for efterlønnen

305

 

jan 11

 

For første gang i flere år vil LO samle tillidsrepræsentanter og fagligt aktive fra hele landet til fagligt stormøde for efterlønnen. Det sker 2. februar i Odense Congress Center fra kl. 12.30-16.30.

 

Tunesisk fagforeningsmand: ”Vores oprør giver håb i andre arabiske lande”

305

 

jan 11

 

Bølger af vrede genereret af den tunesiske revolution fortsætter med at ramme landets slagne herskende klasse. Politikere fra det gamle regime, der holdt diktator Zine al-Abidine Ben Ali ved magten i 23 lange år, klamrer sig stadig desperat til magten. Men bevægelsen imod dem er beslutsom.

 

Diktatorer overalt lever i frygt for det tunesiske eksempel

305

 

jan 11

 

Den tunesiske revolution har givet selvtillid til mennesker overalt til at gå til modstand.

 

Siân Ruddick: Protester i Egypten ryster regimet

305

 

jan 11

 

Masseprotester prægede gaderne i Egypten i går (25. jan.) i Alexandria, Suez, hovedstaden Cairo og andre dele af landet.

 

Interview med Hossam el-Hamalawy: Egypten: Oprør har ligget i luften

305

 

jan 11

 

Hossam el-Hamalawy er en egyptisk journalist og aktivist, som blogger på websitet 3arabawy. Han har længe skrevet om krisen i Mubaraks regime, der er kulmineret i masse-oprøret i år.

 

Anne Alexander: Egypten: Kristen-muslimsk enhed er rodfæstet i revolutionære traditioner

305

 

jan 11

 

De britiske medier er fulde af frygtelige historier om volden i den egyptiske revolution. De sidste par dage har de været fokuseret på vold mod udlændinge, især journalister.

 

Der blev fundet 38 artikler

< Nr. 304 –– Nr. 306 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 28. januar 2023 kl. 05:25