[ Socialistisk Arbejderavis nr. 324 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 37 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 324

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Social massegrav – nu er det nok

324

1

nov 12

 

Det ser sort ud for de titusinder af dagpenge-truede, som fra næste år mister deres forsørgelses-grundlag. Mange mister hus, ejerlejlighed eller bil, før de har ret til nutidens fattighjælp, kontanthjælpen.

 

Jørn Andersen: Formandsvalg i SF: Græsrøddernes protest – men hvad nu?

324

2

nov 12

 

Formandsvalget i SF var ikke kun en protest mod Villy Søvndal & Co.s kæft, trit og retning-kultur. Det var også en protest mod en SF-politik i dybe problemer. Foreløbig er der dog ikke så meget, der er ændret – hverken i stil eller politik.

 

Christine Kyndi: Milliardoverskud og massefyringer i Danske Bank

324

2

nov 12

 

Et overskud i årets første ni måneder på 6,3 milliarder før skat kroner er ikke nok for Danske Bank. De vil være blandt de tre ”bedste” (læs: mest profitable) pengeinstitutter i Norden. Som bestyrelsesformand Ole Andersen i banken siger: vi skal have ”indtjeningen op på et acceptabelt niveau igen”!

 

Ebbe Bertelsen: Pihl og Søn A/S: Din garanti for systematisk løndumpning og livsfarlige arbejdsforhold

324

2

nov 12

 

Det familiedrevne entreprenørfirma Pihl og Søn A/S er en af de absolut største spillere i dansk byggeri, og i øjeblikket pryder firmaets logo flere store prestigeprojekter rundt om i Danmark.

 

Det mener vi: Op med hovedet (så blikke kan mødes)

324

3

nov 12

 

For din egen skyld. Ikke for at ignorere, at det er en pisse hård og kold tid vi, lever i. Men det er svært at se hinanden i øjnene, når vi alle har slået blikket ned. Når vores hoveder de hænger, og vi grubler med hver vores egne problemer. Man tænker på sin egen situation. Man er bekymret for sine nærmeste. Fremtiden.

 

Jan Hoby: Præsidentvalg i USA: 1% versus 0,01%

324

3

nov 12

 

Set fra danske breddegrader, ser valget mellem Barack Obama og Mitt Romney ud til at være et nemt valg, Mitt Romney er rigere end 99.9975% af resten af befolkningen i USA. Hans parti, det Republikanske parti, er et ekstremistisk parti, der får Pia Kjærsgaard til at virke som en moderat humanist.

 

Anne A. Lange: Nye bølger af modstand i Grækenland

324

4

nov 12

 

Den græske befolkning har nu i to år kæmpet mod krise og nedskæringer. Sommeren bragte en nedgang i aktivitetsniveauet, men nu er grækerne atter på barrikaderne og kontrasten mellem undertrykkelse og modstand står endnu skarpere.

 

Sebastian Skjønberg Andersen: Sejr i Québec

324

4

nov 12

 

Endelig bærer de lange, hårde protester i Québec frugt. Hvad der startede som et studenteroprør imod brugerbetaling på uddannelse, har nu ført et til lokalt regeringsskift og nedskæringerne på uddannelse er midlertidigt er trukket tilbage. Et udtryk for at folkelig modstand rykker politiske beslutninger.

 

Mike Gonzalez: Venezuela: Voksende problemer bag Chávez’ sejr

324

5

nov 12

 

Den 7. oktober blev Chávez genvalgt som Venezuelas præsident med 55,4 pct. af stemmerne. Oppositionens kandidat, Henrique Capriles Radonski, fik næsten 45 pct., eller mere end 6 millioner stemmer.

 

Anna Wolf: Okinawa: Omfattende protester mod amerikanske krigsfly

324

5

nov 12

 

I kølvandet på protesternes tid går japanerne på gaden mod amerikanske kampfly Osprey MV-22 på øen Okinawa. Okinawa er stadig hjemsted for en fjerdedel af USA’s militærbaser i Japan, og var også en vigtig historisk base for USA, bl.a. under Vietnamkrigen. Mange er utrygge over flyenes tilstedeværelse, og japanerne siger nu stop.?

 

Robert Lange: Protester sejrer i Portugal

324

5

nov 12

 

Af de kriseramte europæiske lande er Portugal det land, som IMF har haft størst succes med at gennemtvinge besparelser i.

 

Anders Bæk Simonsen: Lenin: En revolutionær realpolitiker

324

6

nov 12

 

Ved at læse hvad Lenin skriver og læse om den tid han og andre socialister navigerer i, får man en fornemmelse af en meget dedikeret politisk aktivist, der kommer med tidssvarende bud på udvikling af den socialistiske bevægelse.

 

Lene Junker: Løndumping hos Katrine & Alfred

324

7

nov 12

 

Danmarks største tomatgartneri ligger tæt ved Odense. Her dyrkes Katrine & Alfred tomaterne. Kvaliteten og prisen er i top, men det er løn og arbejdsforhold derimod ikke.

 

Sejr til anti-fascister

324

7

nov 12

 

Konservativ Ungdom inviterede Daniel ”mit-første-jødedrab-har-jeg- endnu-til-gode” Carlsen til debat med den konservative folketingskandidat Rune Kristensen.

 

Dagpenge-fald

324

7

nov 12

 

Dagpenge-protester i Odense og Silkeborg

 

Utilfredse bygningsarbejdere i aktion på Århus Havn

324

7

nov 12

 

Den 22. oktober og igen den 10. oktober gik netværket Utilfredse Bygningsarbejdere i aktion og indledte en fysisk blokade mod entreprenørfirmaet Pihls byggerier på Århus Havn.

 

Største reallønsfald i 30 år

324

7

nov 12

 

Ifølge Danske Banks udregninger har en ”gennemsnitsfamilie” i år 700 kr. mindre om måneden end i den havde i 2010. Hvis begge voksne stadig er med i efterlønsordningen er det 1.300 kr. mindre.

 

Jakob Nerup: Finansloven – Bluff for milliarder

324

8

nov 12

 

Uanset hvordan finanslovsforhandlingerne ender er en ting sikkert – arbejderklassen går ud med et minus på næsten alle konti.

 

Jørn Andersen: 2. oktober: Nej til forringelser og nedskæringer

324

8

nov 12

 

Under parolen ”Ja til velfærd og tryghed – Nej til forringelser og nedskæringer” lykkedes det nogle få håndfulde aktivister på 19 dage at samle godt 2.000 mennesker til demonstration ved Folketingets åbning. Det var den hidtil største protest mod SRSF-regeringens krisepolitik.

 

Hans Jørgen Vad: Enhedslisten og finansloven

324

9

nov 12

 

Som tingene har udviklet sig i de sidste uger, er det nærmest udelukket, at Enhedslisten kan stemme for finansloven i år. For regeringen har med den sidste akut-pakke klart har vist, at den ikke ønsker at gøre noget reelt ved dagpengeproblemet.

 

Anders Bæk Simonsen: Hjemløses ejendele brændt af kommunen

324

10

nov 12

 

Forargelsen blandt flere københavnere var stor, da det kom frem, at Københavns Kommune og politiet d. 17 oktober fjernede mere end 50 hjemløses personlige ejendele såsom dokumenter, pas, soveposer og tøj fra Folkets Park på Nørrebro. Foreningen Blå Kors kontaktede politiet for at få ejendelene tilbage, men her var svaret, at ejendelene var værdiløse og derfor kørt til forbrænding.

 

Anders Bæk Simonsen: Privat hjemløseorganisation: Dagpengefald kan betyde mange flere hjemløse

324

10

nov 12

 

Socialistisk Arbejderavis har talt med Ulrike von Rosen, der er ansat i non-profit foreningen ”Giv din hånd’ med ansvaret for butikken ‘Hjælperiet’.

 

Afzal Khan Bangash: Afghanistan: Resultatet af 11 års krig

324

11

nov 12

 

Kort efter 11. september 2001 invaderede USA Afghanistan, bl.a. med hjælp fra Danmark, og siden da har USA og NATO styrker ført krig i Afghanistan.

 

Peter Schjerning: ”Irak-sagen”

324

11

nov 12

 

Tirsdag den 18. oktober kunne man på Ekstra Bladets hjemmeside se en video af irakiske sikkerhedsstyrker, der slår og sparker tilbageholdte civile irakere.

 

Fredsfestival Århus, 26.10.2012

324

11

nov 12

 

Udtalelse

 

Simon Assaf: Syriens revolution: Blodig, men ingen overgiver sig

324

12

nov 12

 

Simon Assaf hævder, at revolutionen stadig er populær, ikke-sekterisk og ledet af syrere selv.

 

Udstilling: Krisen som kunst

324

13

nov 12

 

Revolution happened because everyone refused to go home

 

Jesper Juul Mikkelsen: The point is to change it

324

13

nov 12

 

Bogudgivelse om marxistisk filosofi

 

Charlie Kimber: Sydafrikas håb om befrielse svigtet

324

14

nov 12

 

Charlie Kimber rejste jævnligt til Sydafrika for at skrive til Socialist Worker om kampene mod apartheid. Han ser tilbage på kampen – efter Marikana-massakren – og på hvordan drømme er forvandlet til desillusionering.

 

Christine Kyndi: Skifergas – Nej tak!

324

15

nov 12

 

Skifergasboringer er et skræmmende eksempel på hvordan virksomheder skider på mennesker og miljø for at få profit, hvis de får lov.

 

Jørn Andersen: Hvad mener vi med: Enhedsfront

324

15

nov 12

 

Enhedsfronten er både en taktik og en strategi. Taktik handler om, hvordan vi vinder en konkret kamp eller på et bestemt område af klassekampen. Strategi er en kombination af taktikker, som kan føre til, at arbejderklassen tager magten.

 

Jørn Andersen: Akutpakke 2: Et hold-kæft-bolsje til dagpengetruede

324

16

nov 12

 

FOAs formand, Dennis Kristensen: ”Regeringen har købt sig et halvt års fred på dagpenge-området.”

 

Dave Sewell: Protester og strejker over hele Europa kan stoppe nedskæringerne

324

 

nov 12

 

Arbejdere i Spanien og Portugal har planlagt at gå ud i deres første fælles generalstrejke i dag onsdag. Og arbejdere i andre europæiske lande har tilsluttet sig.

 

IS/U: Blå finanslov med Enhedslistens stemmer

324

 

nov 12

 

Med 15 stemmer mod 9 har Enhedslistens ledelse valgt at støtte et finanslovsforlig med SRSF-regeringen. Mod at få en lidt blødere indfasning af dagpenge-forringelserne har EL stemt for en finanslov, der i alt væsentligt er en fortsættelse af VKOs politik.

 

Bo Nielsen: Stop Israels krig mod Gazas befolkning: Global Intifada

324

 

nov 12

 

Oprør fra neden – Gaza, Cairo, Athen, København

 

Bo Nielsen: Solidarisk opråb fra Vestegnen

324

 

nov 12

 

Tirsdag den 27. november 2012 var der indkaldt til demonstration under titlen ”Nej til social massegrav! Et solidarisk opråb fra Vestegnen”.

 

Der er råd

324

 

nov 12

 

Vi lever i et samfund med masser af rigdom. Når der skabes for få jobs, med stigende arbejdsløshed til følge, er det et udtryk for, at almindelige mennesker har alt for lidt demokratisk indflydelse på, hvordan værdierne skabes og hvordan de fordeles.

 

Der blev fundet 37 artikler

< Nr. 323 –– Nr. 325 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 8. december 2023 kl. 16:51