[ Socialistisk Arbejderavis nr. 310 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 36 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 310

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Stop for nedskæringer og fyringer: Ægte demokrati, nu!

310

1

jul 11

 

Den 15. juni gik hele den offentlige sektor – og mange privatansatte – i strejke i Grækenland. 4 dage senere demonstrerede en million i 50 byer i Spanien. Juni har været modstandens måned i Europa.

 

Lotte Wittendorff Laursen: Interview: Solidaritet på tværs

310

2

jul 11

 

Fremtidsfighters Århus lavede torsdag 26. maj klokken 7.30 blokade foran CSCs lokaler uden for Viby, da en stor gruppe af stilladsarbejdere kom forbi i deres stilladsbiler for at vise deres sympati med de CSC-ansatte og støtte op om blokaden. Vi har talt med Jeppe Weng Mikkelsen, formand for Århus stilladsarbejderklub.

 

Jesper Juul Mikkelsen + Anne A. Lange: Interview: Erfaringer fra en strejkende på CSC

310

2

jul 11

 

Socialistisk Arbejderavis har talt med en af de strejkende CSC-arbejdere. Her vil vi videregive erfaringer fra den kamp, han har været en del af.

 

Christine Kyndi: CSC: Et unødvendigt nederlag

310

3

jul 11

 

Efter 4½ måneds konflikt besluttede et stormøde af PROSA-ansatte i CSC at vende tilbage til arbejdet. Beslutningen blev taget dagen efter, at Arbejdsretten bestemte, at CSC ikke længere er bundet af sine to overenskomster med PROSA og i stedet kan indgå en ny – og ringere – overenskomst med HK.

 

Lotte Wittendorff Laursen: Fremtidsfighters i Århus

310

3

jul 11

 

Vi ser i disse dage massive angreb på almindelige menneskers vilkår. Der er skattelettelser på bordet til de rige, og prisen for skattelettelser skal arbejderklassen betale. Men en gruppe, der kalder sig Fremtidsfighters, har tænkt sig at kæmpe for en lysere fremtid.

 

Morten Rasmussen: Fra Spanien til Danmark

310

4

jul 11

 

En gruppe spaniere bosiddende her i landet har ikke kunne holde sig i ro, da de så deres landsmænd gå på gaden imod det udemokratiske system og den arbejdsløshed, mange af dem selv er flygtet fra. Med inspiration fra det spanske oprør har bevægelsen indtil nu indkaldt til demonstrationer på Rådhuspladsen i København hver søndag.

 

Jens Andersen: Socialisme fra en ministertaburet?

310

4

jul 11

 

Under Enhedslistens årsmøde blev Johanne Schmidt-Nielsen interviewet af TV 2s politiske redaktør Henrik Qvortrup om ELs eventuelle støtte til en S-SF-regering efter et valg.

 

Det mener vi: Nej til grænsebomme, ja til åbne grænser

310

4

jul 11

 

Der er megen farce over hele grænsebomssagen, som har fyldt medierne og det politiske landskab gennem maj og juni. Men bag farcen ligger Dansk Folkepartis beskidte nationalistiske dagsorden.

 

Alen Stefanovski + Jesper Juul Mikkelsen: To fronter i studenterprotest: Prestigebyggeri for studenterkroner

310

5

jul 11

 

En regnvåd onsdag aften havde de aktive i UCC (University College Capital) indkaldt til fest mod nedskæringer ude foran bestyrelsens sidste møde inden sommerferien.

 

20.-21. august i Odense: Sommertræf i IS/U – the place to be

310

5

jul 11

 

Hvis du er en af dem som syntes at revolutionerne i den arabiske verden og oprøret i Sydeuropa er steder du kan finde håb for fremtiden og inspiration for kampen i Danmark så er Sommertræf i IS/U noget for dig.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Vores rettigheder er under angreb

310

6

jul 11

 

Fighters & Lovers dømmes efter terrorloven – Greenpeace står til hård dom – Klima-aktivisters dom skærpes – Tidligere KZ-fanger dømt for terrorstøtte

 

Jørn Andersen: Krise og modstand

310

6

jul 11

 

Magthaverne verden over har i dag to store problemer: Den globale verdenskrise siden efteråret 2008 presser profitterne og øger rivaliseringen mellem forskellige dele af den globale magtelite. Deres andet store problem er oprør og modstand fra neden.

 

Lars Henrik Carlskov: Egypten – interview: ”Vores revolution kan skabe et alternativ til imperialismen”

310

7

jul 11

 

Socialistisk Arbejderavis har talt med formanden for Egyptens første uafhængige fagforening om den revolution, der tidligere på året væltede diktatoren Mubarak, og om de kampe, der venter forude.

 

Jørn Andersen: Fra Cairo til Palæstina

310

7

jul 11

 

Mens endnu en solidaritetskonvoj er på vej mod Gaza, kigger vi på, hvad der sket i Palæstina siden revolutionen i Egypten.

 

Patrick Ward: Grækenland: ”Strejker ryster magthaverne”

310

8

jul 11

 

Panos Garganas fra det græske SEK (Socialistisk Arbejderparti) fortæller om, hvordan modstand mod nedskæringer blev til et oprør.

 

Alex Callinicos: Athens modstand udløser krise hos eliten

310

9

jul 11

 

Der er situationer, hvor den grundlæggende konflikt, der definerer det kapitalistiske samfund, bliver synlig for alle. Onsdag den 15. juni i Athen var en af dem.

 

Jesper Juul Mikkelsen + Mette Hermansen: Spanien i oprør

310

9

jul 11

 

’Intet job, ingen uddannelse, ingen fremtid, ingen frygt’ stod der på et af de hjemmelavede skilte som var med på en af de mange demonstrationer d. 19. juni. Den dag tog omkring en million mennesker del i 50 demonstrationer over hele Spanien mod stramninger, bankfolk og det politiske system.

 

Hans Jørgen Vad: Efter årsmødet: Opbrud i Enhedslisten?

310

10

jul 11

 

De senere år har Enhedslistens top vist en stærkere og stærkere tendens til at løsrive sig fra den radikale græsrodstradition, som EL repræsenterer.

 

Anders Bæk Simonsen: Introduktion til socialisme: Hvad er centrisme?

310

10

jul 11

 

Dette mærkelige ord dækker over en organisation, der befinder sig imellem reform og revolution. Begrebet knytter sig især til den tyske socialistiske bevægelse i slutningen af og umiddelbart efter 1. verdenskrig.

 

Lene Junker: Libyen: NATO’s “humanitære bomber” dræber civile

310

11

jul 11

 

Krigen mod Libyen startede officielt for at afværge Gaddafis overgreb på civile og støtte oprørernes kamp. Efter godt 3 måneders krig står det klart, at USA og NATO har ønsket at bombe sig til et regimeskifte i Libyen, som er venlig stemt overfor Vesten. Det Arabisk Forår er i sig selv en trussel mod vestlig kontrol og indflydelse i regionen.

 

Lene Junker: Endnu en krigsforbryder til Haag

310

11

jul 11

 

I slutningen af maj blev den bosnisk-serbiske general Ratko Mladic arresteret. Snart vil han blive stillet for FN’s særlige krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien (ICTY).

 

Lene Junker: Den ”humanitære intervention” i Jugoslavien

310

11

jul 11

 

Jugoslaviens opløsning og borgerkrig er ofte forklaret som undertrykt etnisk had og serbernes ønske om at dominere hele Jugoslavien efter Titos død i 1980. FN’s fredsbevarende styrker kunne intet stille op. Kun NATOs ”humanitære intervention” kunne redde civile og tvinge en våbenhvile igennem. Det startede med bombninger i Bosnien i 1993-95. Og det fortsatte med 78 dages bombninger af Serbien i 1999, angiveligt for at redde civile liv i Kosovo.

 

Nej Til Krigs landskonference

310

11

jul 11

 

Nej Til Krigs landskonference 28. maj samlede cirka 40 krigsmodstanderne. Det lykkedes at tiltrække nye yngre kræfter fra IS/U, SUF og KP. Forsamlingen havde et ønske om at styrke krigsmodstanden, men der var meget få konkrete forslag og ideer til, hvordan vi kommer fremad som bevægelse.

 

Obamas krig i Afghanistan

310

11

jul 11

 

Den 22. juni meddelte Obama, at USA vil trække 10.000 soldater ud af Afghanistan inden udgangen af året og yderligere 23.000 i efteråret 2012.

 

Marie Jæger: Dystre klima-prognoser

310

12

jul 11

 

I 2010 blev 30,6 gigaton CO2 ledt ud i Jordens atmosfære, de største CO2-udledninger nogensinde og en drastisk stigning i forhold til foregående år.

 

Robert Lange: Tyskere imod atomkraft

310

12

jul 11

 

Atomkraft er sikkert, forholdsvis sikkert, men ikke sikkert nok til at det enorme ødelæggelsespotentiale, et uheld har, kan opvejes. Ligeledes gør det uløste affaldsproblem, at forsættelsen af atomkraft er uholdbar.

 

Marie Jæger: Fracking og jagten på den sidste olie

310

12

jul 11

 

Nogen havde måske håbet, at stigende oliepriser og katastrofen på atomkraftværket Fukushima ville føre til langt større satsning på ren, vedvarende energi.

 

Rasmus Holmegaard: Film: Zeitgeist: Moving forward

310

13

jul 11

 

Zeitgeist – Moving Forward er den nyeste og tredje film i rækken af instruktøren Peter Joseph.

 

Marie Jæger: Graffitien og retten til byen

310

13

jul 11

 

Nørrebro Station i København. Her er altid liv; alle slags mennesker, forskellige sprog, forskellige kulturer. Murene er dækket af graffiti; hovedsageligt tags, men også mere raffinerede throw-ups og pieces.

 

International Socialism 130

310

13

jul 11

Om

International Socialism er teoretisk kvartals-tidsskrift for Socialist Workers Party (UK). Nr. 130 (foråret 2011) er præget af både revolutionerne i Tunesien og Egypten samt de omfattende studenterprotester i Storbritannien.
Alt. url: International Socialism 130

 

Christine Kyndi: 9 ud af 10 kommuner skal skære ned i 2012

310

14

jul 11

 

FTF har lavet en rundspørge blandt kommunaldirektører om kommunernes økonomi i 2012. Ni ud af ti kommuner regner med at skære ned for at overholde regeringens krav om nulvækst.

 

De rige er blevet rigere

310

14

jul 11

 

Hvert år udgiver Capgemini og Merrill Lynch World Wealth Report. I rapporten undersøges både de rige, der har over en million dollars, og de ultra-rige, der har over 30 millioner dollars (fast ejendom er ikke talt med). I deres nye rapport opgør de tallene for 2010.

 

Jakob Nerup: Danmark og krisen – to virkeligheder

310

15

jul 11

 

Dansk økonomi er i krise. Bruttonationalproduktet er faldet med 0,2 og 0,5 pct. de seneste kvartaler. Så er man i krise ifølge borgerlig økonomisk teori. Det afviser regeringen. Men hvad er det så?

 

Jørn Andersen: Hey SF, hvordan synes I selv det går?

310

16

jul 11

 

Den 24. juni stemte SF sammen med Socialdemokraterne for endnu en VKO-stramning af udlændingepolitikken: Søren Pinds “skærpede udvisningsregler”. Men flere SF’ere havde på forhånd bedt om at være “fraværende” ved afstemningen.

 

Jens F Andersen: Den skjulte arbejdsløshed

310

16

jul 11

 

Hvorfor skjuler staten den reelle arbejdsløshed?

 

Internationale Socialister/ISU: Udtalelse efter massakren i Norge: Massakren i Norge er en advarsel som bør tages alvorligt

310

 

jul 11

 

Massakren mod de norske socialdemokraters ungdomsorganisation er ikke bare en ufattelig tragedie begået af en gal mand. Den ville ikke være sket, hvis ikke ”pæne” politikere i jakkesæt i årevis havde gjort racismen stueren. Den ville ikke være sket uden krigs-retorikkens ”de der ikke er med os er mod os”.

 

Der blev fundet 36 artikler

< Nr. 309 –– Nr. 311 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 28. januar 2023 kl. 04:29