[ Socialistisk Arbejderavis nr. 311 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 34 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 311

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Krisen forværres, højrefløjen opruster, men: Folket gør modstand

311

1

aug 11

 

i Frankrig, Spanien, Grækenland og Mellemøsten

 

Jakob Nerup: Uddannelse – 10 år mod højre

311

2

aug 11

 

For nylig foreslog den konservative millionærdatter Charlotte Dyremose, at der skal være karakterer fra 1. klasse i den danske folkeskole. Straks bakkede Dansk Folkeparti op, mens undervisningsministeren og oppositionen var imod.

 

Christine Kyndi: ORG

311

3

aug 11

 

Ny rapport fra Redox afslører et hidtil ukendt højreekstremt netværk ”der samler folk fra det danske erhvervsliv, militær og politi over fodbold-hooligans til militante nynazister”.

 

Lars Henrik Carlskov: Global økonomisk krise og fornyet trussel fra højre

311

3

aug 11

 

Krisen i den kapitalistiske verdensøkonomi kan give øget medvind til racistiske og fascistiske bevægelser. Men hvor alvorlig er truslen fra de højreekstreme kræfter egentlig?

 

Marie Jæger: Somalia: Sult som imperialismens våben

311

4

aug 11

 

Den værste sultkatastrofe i et halvt århundrede hærger Afrikas Horn; over 10 mio. mennesker er truet af hungersnød og titusinder mennesker er omkommet. Hårdest ramt er Somalia, hvor over 3,7 mio. mennesker er ramt.

 

Hvilken vej for den egyptiske revolution?

311

5

aug 11

 

Det arabiske forår, som opstandene i Nordafrika og Mellemøsten er blevet kaldt, kan meget vel vise sig at blive en af de mest skelsættende begivenheder i vores tid.

 

Anders Bæk Simonsen: Forsvar multikulturalismen

311

6

aug 11

 

Breiviks angreb på socialdemokraternes ungdom var et angreb på det mulitkulturelle samfund. Altså ideen om, at selv om du kommer fra et andet sted eller har familie der gør – kan vi stadig godt være gode kollegaer, klassekammerater eller kærester.

 

Anders Bæk Simonsen: Introduktion til socialisme: Det revolutionære parti

311

6

aug 11

 

Kapitalisme er et system der producerer en masse elendigheder til skade for de fleste og til gavn for de allerfærreste. Derfor vil vi af med det system. Men hvorfor skal vi organisere vores kamp i et revolutionært parti?

 

Anders Bæk Simonsen: Ikke-borgerlige ord om kammertonen

311

7

aug 11

 

Højrefløjens talsmænd og medier har langsomt erobret definitionsretten på hvad ytringsfrihed er: “hellig” og “ukrænkelig” når den skal bruges til at forhåne og nedgøre minoriteter. Samtidig hører kritik af ledelsen (brok) på danske arbejdspladser ingen steder hjemme. (Så meget for den ytringsfrihed.)

 

Jørn Andersen: Hvad handler valget om?

311

7

aug 11

 

Uanset hvornår Lars Løkke vælger at udskrive folketingsvalg, så er valgkampen allerede startet. Valget vil præge al dansk indenrigspolitik i efteråret frem til valget.

 

Lars Henrik Carlskov: Hvad solidaritet betyder for arbejdsgiverne

311

8

aug 11

 

Under den økonomiske krise flyder der fra arbejdsgivernes side en lind strøm af opfordringer til arbejderklassen om at udvise ”solidaritet” ved at acceptere lønnedgang, dårligere arbejdsforhold og forringelse af velfærdsydelserne.

 

Hans Jørgen Vad: Revolutioner og fagforeninger

311

8

aug 11

 

Det er ubestrideligt, at arbejderklassen havde en afgørende rolle både i den tunesiske og i den egyptiske revolution. F.eks. Var de meget store strejker udslagsgivende op til Mubaraks fald den 11. februar, selv om medierne har nedtonet det.

 

Marie Jæger: Arabiske oprør fortsætter

311

8

aug 11

 

Revolutionære processer ruller stadig i mellemøstlige og nordafrikanske lande, men reelle strukturelle forandringer sker ikke fra én dag til en anden.

 

Lotte Wittendorff Laursen: Oprør i Europa

311

9

aug 11

 

Folk har fået nok af at være syndebukke for de riges skattelettelser og lønfest. Utilfredsheden er blevet og bliver manifesteret gennem strejker, demonstrationer og voldsomt gadeoptøjer.

 

Jens Andersen: Libyen et halvt år efter

311

10

aug 11

 

Mange har siden Vestens intervention i Libyen spurgt, hvorfor Vesten kun har interveneret i Libyen, og ikke i f.eks. Bahrain eller Syrien, hvor undertrykkelsen er mindst lige så stor.

 

Lene Junker: Krig og islamofobi

311

11

aug 11

 

Terrorangrebet på Word Trade Center 11. september 2001, blev begivenheden, som gav kredsen omkring USA´s daværende præsident Bush anledning til at igangsætte. ”The Project for a New American Century”.

 

Jørn Andersen: Obamas gældskrise: Skuespil og brutal krisepolitik

311

12

aug 11

 

Den 3. august underskrev USA’s præsident Barack Obama aftalen om at hæve USA’s gældsloft. Hermed afsluttedes det drama, der gennem hele juli måned angiveligt truede med at sende den amerikanske stat i betalingsstandsning.

 

Mark Thomas: Interview: Grækenland: Nedskæringer og arbejdermodstand

311

12

aug 11

 

Uddrag af interview fra Socialist Review med den revolutionære socialist Nikos Loudos om modstanden mod nedskæringer i Grækenland.

 

Christine Kyndi: Nej til vindmølletestcenter i Østerild

311

13

aug 11

 

Planerne om et nationalt vindmølletestcenter i Thy møder modstand. 600 thyboere demonstrerede mod fældningen af klitplantagen, og miljøaktivister har flere gange forhindret skovrydningsmaskiner i at fælde i alt 266 hektar skov.

 

Østerild: Modstand

311

13

aug 11

 

Beslutningen om at placere 7 kæmpevindmøller i Østerild Klitplantage har mødt massiv modstand.

 

Lotte Wittendorff Laursen: Ingen positiv psykologi herfra!

311

14

aug 11

 

Her er en lille fortælling om at være arbejdsløs. Det er undertegnedes helt personlige erfaring, der ligger til grund for fortællingen.

 

Alex Wheatle: Oprør i England: Vreden er aldrig forsvundet

311

15

aug 11

 

Alex Wheatle, prisvindende forfatter, som blev fængslet efter optøjer i Brixton i 1981, fortæller her om baggrunden for oprøret i England.

 

Oprør i England: Hvordan politiet slog Mark Duggan ihjel

311

15

aug 11

 

Mark Duggan blev dræbt af politiet torsdag i sidste uge i det nordlige London.

 

Internationale Socialister/ISU: Udtalelse efter massakren i Norge: Massakren i Norge er en advarsel som bør tages alvorligt

311

16

aug 11

 

Massakren mod de norske socialdemokraters ungdomsorganisation er ikke bare en ufattelig tragedie begået af en gal mand. Den ville ikke være sket, hvis ikke ”pæne” politikere i jakkesæt i årevis havde gjort racismen stueren. Den ville ikke være sket uden krigs-retorikkens ”de der ikke er med os er mod os”.

 

Jakob Nerup: Ingen ytringsfrihed til nazister

311

16

aug 11

 

Vold som middel og undertrykkelsen af andre som mål er nazismens kerne. Derfor bør nazister ikke omfattes af almindelige demokratiske rettigheder til at ytre sig.

 

Valgtillæg: Styrk kampen i hverdagen – Stem Enhedslisten på valgdagen

311

17

aug 11

 

Hvad gør man, hvis man gerne – meget gerne – vil af med VKO-regeringen, men samtidig tvivler på, at ”rød blok” vil gøre tingene så meget anderledes?

 

Lene Junker: Valgtillæg: Styrk kampen i hverdagen: Stem Enhedslisten på valgdagen

311

18

aug 11

 

Først og fremmest gælder det om at komme af med 10 års VK-O regering, som helt konsekvent har ført politik til gavn for eliten, skabt større arbejdsløshed, ulighed og mere fattigdom.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Valgtillæg: Styrk kampen i hverdagen: Modstand

311

19

aug 11

 

Når vi nu vælter VKO-regeringen, vil alle vi, der ønsker et mere lige og retfærdigt samfund, alle vi der ønsker at stoppe nedskæringerne, stoppe krigene og statsracismen – kunne gå til verden med større selvtillid.

 

Lars Henrik Carlskov: Valgtillæg: Farvel og utak til VKO

311

20

aug 11

 

Ved folketingsvalget 15. september har vi muligheden for at smide Danmarks mest højreorienterede regering i syv årtier på den politiske losseplads.

 

Jakob Nerup: Valgtillæg: Er Fair Løsning virkelig FAIR?

311

20

aug 11

 

Socialdemokraterne og SF går til valg på Fair Løsning. Det skal signalere en anden og mere solidarisk plan for Danmarks økonomi end de borgerlige. Men er planen fair for arbejderklassen?

 

Valgtillæg: Sådan siger de aktive om VKO-regeringen

311

 

aug 11

 

Vi har spurgt aktive fra bevægelserne om, hvorfor vi skal af med VKO.

 

Jørn Andersen: Valg 2011: Et håb om forandring

311

 

aug 11

 

10 år med VKO er slut. Dansk Folkeparti er for første gang gået tilbage ved et valg. Og ikke mindst: Enhedslisten mere end tre-doblede stemmetallet fra 2007 og fik med 12 mandater sit bedste valgresultat nogensinde. Det er mere end dobbelt så meget som det hidtil bedste valg i 2005.

 

Anders Bæk Simonsen: Hetze os væk fra gaden? Tro om igen!

311

 

aug 11

 

Den fuldstændigt absurde anmeldelse af en partikammerat for lækage i forbindelse med Helle Thornings skattesag er kulminationen på et længere forløb med politisk hetz fra nogle få af S-SF’s fodsoldater.

 

Jørn Andersen: SF sælger ud

311

 

aug 11

 

Allerede inden den nye regering er dannet, ser det ud til, at SF har solgt ud af stort set alt, hvad de gik til valg på. De kommer ganske vist i regering – men de kommer til at føre ”blå” politik.

 

Der blev fundet 34 artikler

< Nr. 310 –– Nr. 312 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 24. juli 2024 kl. 10:39