[ Socialistisk Arbejderavis nr. 315 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 34 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 315

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

De rigtige nasserøve sidder på Børsen

315

1

dec 11

 

Juletidens glade budskab om gavmildhed og kærlighed til sin næste er blevet indledt med et angreb på ”de forkælede” kontanthjælpsmodtagere. Angrebet kommer ikke kun fra de borgerlige – selv den nye regering forfalder til denne pinlige klassehetz.

 

Jesper Juul Mikkelsen + Christine Kyndi: Hvorhen Enhedslisten?

315

2

dec 11

 

Sammenligner man EL med de andre parlamentariske partier har EL skam gjort det helt pænt. EL kan tage ansvaret for de ”røde” fingeraftryk, mens SRSF står med ansvaret for nedskæringerne.

 

Jesper Juul Mikkelsen + Christine Kyndi: Enhedslisten og finansloven

315

2

dec 11

 

16. november vedtog Enhedslistens hovedbestyrelse – for første gang i partiets historie – enstemmigt at stemme for et forlig med regeringen om finansloven. Kun to undlod at stemme.

 

Jesper Juul Mikkelsen + Christine Kyndi: Folketinget som talerstol

315

2

dec 11

 

Spørgsmålet om revolutionæres forhold til såkaldte arbejderregeringer (eller centrum-venstre regeringer i vores tilfælde) har tidligere været diskuteret heftigt på den revolutionære venstrefløj.

 

Jakob Nerup: Arbejdsløsheden vokser

315

3

dec 11

 

Hver eneste dag vokser antallet af arbejdsløse i Danmark. Officielt er der 165.000 fuldtidsarbejdsløse, hvilket svarer til 6,2 %. Men bag disse tal gemmer der sig både langt flere arbejdsløse og meget større procenter.

 

Lars Henrik Carlskov: Blå regeringspolitik skyldes ikke kun De Radikale

315

3

dec 11

 

Selv en S-SF-regering uden Vestager & Co. ville ikke bryde afgørende med VKO’s politik.

 

Jesper Damgaard Svendsen: Chile: Giv os vores stjålne jord tilbage

315

4

dec 11

 

Den oprindelige befolkningen i Chile gik i efteråret på gaden i protest mod fejringen af Colombus' ankomst til Amerika. En protest der blev bakket op af studerende og arbejdere.

 

Anders Bæk Simonsen: USA: Er det demokratiske parti repræsentanter for de 99 %?

315

5

dec 11

 

Occupy-bevægelsen har stået imod utallige forsøg fra magthaverne på at isolere, håne og knuse den. Nu går den mod vinter men skal ikke længere frygte kold isolation. I stedet lurer endnu en fare i en kvalm og omklamrende omfavnelse fra det demokratiske parti.

 

Anders Bæk Simonsen: USA: Mere ulige end nogensinde før

315

5

dec 11

 

Protesterne mod Wall Street og den økonomiske og politiske elite tager sit afsæt i en enorm ulighed i systemet. CIA konkluderer, at uligheden i USA nu er større end den er i Tunesien og Egypten.

 

LFS idømt millionbod

315

6

dec 11

 

Den 24. november blev LFS – Landsforeningen For Socialpædagoger – af arbejdsretten dømt til at betale en bod på 1 million kroner.

 

Set på Facebook

315

6

dec 11

 

Jeg har tjekket fakturaen fra min internetudbyder, og på den stå der “terrorlogningsgebyr”. Det betaler jeg 5,40 kr. for.

 

Jan Hoby: Alternativ til nyliberalisme i 1:1

315

6

dec 11

 

Diskussioner om styrkeforhold, strategi og taktik er ikke dét, som optager landets fagforenings- eller forbunds bestyrelser i dag. Når debatten går højest, så handler det mest om fra hånden til munden diskussioner, brandslukning og skadesminimering.

 

Eurokrisen, Berlusconis fald og Italiens situation lige nu

315

7

dec 11

 

Når medierne fortæller om eurokrisen, handler det ofte om hjælpepakker til Grækenland. Af langt større vigtighed er dog Italiens økonomi, som også er på vej i alvorlig krise.

 

Rasmus Holmegaard: Grækenland: Regeringsskifte og generalstrejke

315

7

dec 11

 

Torsdag den 1. december deltog tusindvis i den første landsdækkende strejke siden dannelsen af den nye regering. 3. november måtte den tidligere premierminister George Papandreou gå af, efter han ikke så nogen anden udvej end at foreslå en folkeafstemning om den seneste ”redningspakke” fra EU, der indeholder store nedskæringer på løn til offentlige ansatte, pensioner, samt forøgelse af skatter og afgifter.

 

Hans Jørgen Vad: Socialismen må genvinde sit hegemoni

315

8

dec 11

 

Selv om den økonomiske krise har rejst tvivl om det kapitalistiske system, er modstanden mod dette system, generelt kun defineret ved dens enighed om at være anti–kapitistisk. Hvad skal der sættes i stedet?

 

Christine Kyndi: Norge: Er Breivik bare sindssyg?

315

8

dec 11

 

I Norge er Breivik blevet erklæret for sindssyg og derfor uegnet til fængselsstraf. Men selvom retsmedicinerne sikkert har ret i, at han virkelig er sindssyg, er det farligt kun at beskrive ham sådan, og bruge dét som forklaring på hans handlinger.

 

Robert Lange: Hvem er overklassen?: Kapitalisternes pæne facade

315

9

dec 11

 

Denne uges føljeton om den danske overklasse sætter tøjkoncernen Bestseller i fokus. Bestseller er et af landets største koncerner med 9 forskellige mærker, en omsætning på over 1,9 milliarder og et overskud på 985 mio., euro vel at mærke.

 

Jesper Høi Kanne: Den rigeste 1% i Danmark

315

9

dec 11

 

Vi hører ofte, at vi lever i et meget lige samfund. Men tal fra Danmarks statistik viser, at den rigeste procent af vores befolkning ejer 32% af landets nettoformuer.

 

Christine Kyndi: Jeres krise – jeres regning

315

10

dec 11

 

Socialistisk Arbejderavis har talt med Gry Möger Poulsen, formand for SF Ungdom og med i ”Jeres krise – jeres regning”. Initiativet er opstået ud fra det gamle Genstart Danmark, hvis mål var at få en ny regering.

 

Mette Marie Theil Nielsen: Fra Cairo over Wall Street spreder protesterne sig til Colombia

315

10

dec 11

 

Verden bobler af håb og vilje til forandring, også i Colombia vokser ønsket om en fremtid, hvor mulighederne tilhører de 99 %.

 

Anders Bæk Simonsen: Occupy Rådhuspladsen

315

11

dec 11

 

Torsdag d. 1. december tog jeg forbi Rådhuspladsen for at høre, hvordan det gik i Occupy lejren. Hvad mener de, hvad laver de, og hvilke tanker havde de gjort sig om vinteren?

 

Rasmus Holmegaard: Egypten: Mellem parlamentsvalg og revolution

315

11

dec 11

 

Egypterne går i disse dage til valg i kølvandet på nogle af de blodigste sammenstød mellem demonstranter, politi og hær siden revolutionens start. Mindst 42 mennesker har mistet livet, og over 3000 er blevet såret i forbindelse med protester mod Egyptens regerende militære råd (SCAF).

 

Anne A. Lange: Marxisme 2011 – ideer til at forandre verden

315

12

dec 11

 

Dette års Marxisme bar præg af optimisme for revolutionerne i Mellemøsten og Occupy-bevægelsen i Europa og USA, pessimisme over den økonomiske krise og ideer til og perspektiver for den danske venstrefløj.

 

Jørn Andersen: Boganmeldelse: Modvækst – omstilling til fremtiden?

315

12

dec 11

 

”Hvordan kan man have uendelig vækst på en begrænset klode?” spurgte Climate Justice Action på klimademonstrationen under topmødet i København i 2009.

 

Jakob L. Krogh: Boganmeldelse: "Manden der elskede hunde": ”Mit svar er Ja”

315

13

dec 11

 

Svaret er afgivet, mens fascismens granater regner ned over den republikanske hærs frontlinje i Guardarramas bjerge uden for Madrid. Ramón Marcades, har med sit svar ladet sig rekruttere som spion for Sovjetunionen.

 

Lene Junker: Boganmeldelse: Historien der ikke bliver fortalt – om Krigen i Afghanistan

315

13

dec 11

 

Bogen er langt mere end en historie, som ikke er blevet fortalt. Den er den eneste danske bog, som gør befolkningen i Afghanistan til rigtige mennesker.

 

Jens F Andersen: Velkommen til friheden

315

14

dec 11

 

Fredag den 2. december, blev formanden for Horserød-Stutthof foreningen, Anton Nielsen, løsladt fra Horserød Statsfængsel. Anton blev fængslet for hans solidaritet med PFLP og FARC. Begge organisationer der er på EU og USAs terrorliste.

 

Christine Kyndi: USA sender 21 ton tåregas til Egyptens militær

315

14

dec 11

 

Havnearbejdere i Suez nægtede at tage i mod den første sending på 7 tons af i alt 21 tons tåregas. Gassen var bestilt af indenrigsministeriet fra det amerikanske firma Combined Systems Company, der bl.a. specialiserer sig i ”crowd control”.

 

Anders Bæk Simonsen: Nazisterne slår plat på voldtægtssag i Gullestrup

315

15

dec 11

 

Danish Defense League (DDL) og Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), brugte senest lørdag d. 3 december voldtægtssagen af en 10-årige pige nær Herning til en generel manifestation mod islam og indvandrer. Et lokalt borgerinitiativ sørgede for, at deres ytringer ikke stod alene.

 

Tim Northover: Oslo: “Vi accepterer ikke racisme og intolerance!”

315

15

dec 11

 

Oslo, den 30. november -- 1.000 mennesker trodsede den kolde aften for at besvare opfordringen fra ’Landsorganisasjon i Norge’ (LO) til at fordømme racisme og forenes under temaet, “Ja til mangfoldighed – Nej til racisme”, med fakler, bannere, taler og musik.

 

Marie Jæger: Chile 1970-73: Socialisme i parlamentet?

315

15

dec 11

 

I 1970 vælges socialisten, Salvador Allende som præsident i Chile på et program, som ad fredelig, parlamentarisk vej ville indføre socialisme i Chile.

 

Lars Henrik Carlskov: Nasserøvene er politikerne, bankerne og de store virksomheder

315

16

dec 11

 

Det er ikke arbejdsløse og førtidspensionister, der lider af ”krævementalitet”.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Interview med SUF: Splittelse er skadelig for venstrefløjen

315

 

dec 11

 

I weekenden 3.-4. dec. besluttede Enhedslistens hovedbestyrelse med et knebent flertal 12 mod 11 at anderkende de ca. 30 udbrydere af SUF, som et ungdomsudvalg i Enhedslisten. Vi har talt med Annika Holm Nielsen fra SUFs ledelse om deres reaktion på beslutningen.

 

Siân Ruddick: Tunesiens revolution et år efter

315

 

dec 11

 

Mohamed Bani er tuneser og bor i London. Han tilbragte lang tid i Tunesien under revolutionen og har ofte været tilbage siden diktatoren Ben Ali faldt 14. januar 2011. Han talte med Siân Ruddick fra Socialist Worker.

 

Der blev fundet 34 artikler

< Nr. 314 –– Nr. 316 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 20. april 2024 kl. 21:28