[ Socialistisk Arbejderavis nr. 322 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 32 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 322

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Vejlegården viser vi kan slå igen

322

1

aug 12

 

Arbejdsgivere angriber vores faglige rettigheder!
Vi kan ikke tåle at tabe!

 

Bo Nielsen: Demonstration foran Vejlegården: “Alt vi har er vores solidaritet”

322

2

aug 12

 

Da jeg spotter mine kammerater i mængden ude foran Bygge-, Jord-, og Miljøarbejdernes Fagforening, går snakken allerede højlydt mellem fagforeningsmedlemmerne.

 

Jens F Andersen: Gule underbydere

322

2

aug 12

 

Starten på Krifa blev grundlagt i 1899. Dengang var det en forening hvor både lønmodtagere og arbejdsgivere, var med. Først i 1931 opdelte man det i en forening for arbejdere og en for arbejdsgivere, dog med et meget tæt samarbejde.

 

Det mener vi: Stor demonstration ved folketingets åbning – ?

322

3

aug 12

 

Godt 10 måneder efter at et flertal stemte for et håb om forandring, en anden politisk kurs, er spørgsmålet ikke længere, om dette håb vil blive indfriet. Det har de fleste erkendt ikke vil ske. Spørgsmålet er i stedet: Hvordan bygger vi modstand mod regeringens, arbejdsgivernes og de borgerlige ideologers angreb?

 

Lars Henrik Carlskov: Fremtidsfighters: ”Vejlegården er ikke noget enkeltstående tilfælde”

322

3

aug 12

 

Arbejdsgiverne inden for restaurationsbranchen har for alvor skruet bissen på.

 

Christine Kyndi: Vi skal blive ved med at fortælle hvad de rigtige fagforeninger står for

322

4

aug 12

 

Socialistisk Arbejderavis har interviewet Randi Smitsdorf, gruppeformand for Privat Service, Hotel og Restaurent og afdelingsformand i 3F Rymarken. De er en del af konflikten mod de restauranter og caféer, som har opsagt deres 3F-overenskomst, og den 14. juli startede 3F en række af sympatikonflikter.

 

Christine Kyndi: Vejlegården: De rige til angreb på faglige rettigheder

322

4

aug 12

 

"Mange gode venner besøger Restaurant Vejlegården i den kommende tid. Alle ønskes en god aften! Mvh. Lars Seier Christensen."

 

Jørn Andersen: Vejlegården: Hvis frihed?

322

4

aug 12

 

Vejlegårdens kamp mod 3F er en ”frihedskamp”, hvis man skal tro borgerlige medier og politikere. Men hvis frihed?

 

Århus: Konference om antifascistisk politik og strategi

322

4

aug 12

 

Weekenden 14.-16. september, Århus.

 

Grådige bankfolk

322

5

aug 12

 

Det er kommet frem, at de samme bankchefer både fastsætter renten og kontrollerer om den er rigtig sat. Det har fået landbruget til at frygte, at de er blevet snydt for millioner af kroner af bankerne. Også almindelige arbejdere med lån i bankerne kan være ramt.

 

Sebastian Skjønberg Andersen: Billioner i skattely

322

5

aug 12

 

Alt imens de offentlige finanser bløder, og vi oplever nedskæring efter nedskæring, befinder der sig abnormt store summer, begravet i skattely. Et samlet beløb der svarer til USAs og Japans bruttonationalprodukt tilsammen – og det er konservativt sat.

 

Hans Erik Madsen: Hvorfor er arbejderklassen central?

322

5

aug 12

 

I det øjeblik arbejderklassen gennem massestrejker lammer samfundets produktion og organisering udstilles borgerskabets fundamentale svaghed: at den er dybt afhængig af arbejderklassens hænder og hjerner.

 

Anders Bæk Simonsen: En opløsning af Europa

322

6

aug 12

 

Selv om EU allerede tidligere i sommers har stillet Spanien 100 mia. euro i udsigt, er det nu blevet tydeligt, at dette beløb ikke er nok. Spanien lider, ligesom Grækenland og Italien, under kapitalisternes manglende tiltro til disse landes økonomier.

 

Sebastian Skjønberg Andersen: Lørdag for Lighed

322

7

aug 12

 

Hver lørdag kl. 15.00 på Nytorv i København, tilslutter en masse mennesker sig konceptet ’Lørdag for Lighed’, der sætter fokus på ulighed.

 

Henning Jensen: Politiet: Få rådne æbler eller et råddent system?

322

7

aug 12

 

“Hvordan kan I dog være imod politiet” kunne man høre en hær af forargede journalister og befolkning spørge sig selv over sommeren.

 

Sebastian Skjønberg Andersen: Krisen overskygger klimadebat

322

7

aug 12

 

Det ses tydeligt, at over de seneste fem år har en ophedet krisedebat domineret den politiske diskurs. Men den økonomiske krise er ikke det eneste, som er ved at overophede. Ricard Muller, en tidligere klimaskeptiker, har fornylig fremført ny forskning, der beviser, at temperaturstigningerne er menneskeskabte.

 

Jesper Juul Mikkelsen: Reformismens rødder

322

8

aug 12

 

I de længste perioder i historien er revolutionære socialister et mindretal i arbejderklassen. Kun i skærpede klassekampsperioder, hvor revolutionen bliver en konkret mulighed, kan revolutionære vinde et politisk flertal i arbejderklassen for revolution og socialisme.

 

Jørn Andersen: Reformismens storhed og fald

322

8

aug 12

 

Socialdemokratiet har i manges øjne æren for velfærdssamfundet. Mange har derfor svært ved at forstå, at de i dag står for at gennemføre borgerlig krisepolitik.

 

Hans Erik Madsen: Debat: En solidarisk fordeling af arbejdet

322

9

aug 12

 

Med det seneste hav af reformer og ved sammenbruddet af Trepartsforhandlingerne er det blevet tydeligt, at vreden over regeringen er stor.

 

Kasper Pauli Pedersen: Interview: Vi vil have den pædagogiske faglighed tilbage på sporet

322

10

aug 12

 

Socialistisk Arbejderavis satte Sanimir Sekulic, der går på Pædagoguddannelsen i Ikast, 2. semester, og som er hovedbestyrelsessuppleant i Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS), i stævne til en snak om det studiepolitiske arbejde.

 

Christine Kyndi: Mangel på praktikpladser

322

10

aug 12

 

Krisen har fået praktikpladsmanglen til at eksplodere. Det betyder at flere og flere elever på erhvervsskolerne ikke kan færdiggøre deres uddannelse. Socialistisk Arbejderavis har interviewet Morten Ryom, næstformand i Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO).

 

Anne A. Lange: World Pride i London: We will not be quiet – Stonewall was a riot!

322

11

aug 12

 

I år var det 40 år siden Englands første Pride march blev afholdt. Dengang var det arrangeret af de radikale ”Gay Liberation Front”, og kom i kølvandet på Stonewall-oprøret i New York.

 

Anne A. Lange: World Pride i London: Palæstinaflag mod pinkwashing på Pride

322

11

aug 12

 

De sidste par år, har den israelske regering ført kampagnen Branding Israel, der med et særligt fokus på homoseksuelle turister skal fremstille Israel som ”relevant og moderne”.

 

Lene Junker: Vi gør Flagdagen til en Fredsdag den 5. september

322

12

aug 12

 

Der er ikke meget debat om det faktum, at Danmark siden 2001 har været krigsførende nation og deltaget i 3 mislykkede krigseventyr i Afghanistan, Irak og Libyen.

 

Dennis Strøm Petersen: Egypten: Revolutionen, Broderskabet og militærrådet

322

12

aug 12

 

Kampen om udformningen af det egyptiske samfunds fremtid er langt fra slut. De revolutionære kræfter har endnu ikke sejret, men er også langt fra blevet besejret.

 

Anders Bæk Simonsen: Anmeldelse: En rundtur i Egyptens arbejdsmarked fyldt med helte og skurke

322

13

aug 12

 

Anmeldelse: "Egypten på Vej mod Demokrati – Arbejdsmarkedets betydning for Det Arabiske Forår." Ulandssekretariatet LO/FTF. Informationens Forlag.

 

Jens F Andersen: Anmeldelse: Sådan bygger DU op!

322

13

aug 12

 

Anmeldelse: "TIME TO GET ORGANISED – Building the union in your workplace" af Paul McGarr.

 

Jørn Andersen: Hvad mener vi med: Udenoms-parlamentarisk arbejde

322

15

aug 12

 

I Enhedslistens selvforståelse går vi på to ben: Det parlamentariske arbejde skal være en støtte til at ”opbygge og udvikle kæmpende, demokratiske bevægelser og græsrodsorganisationer”. Men i praksis fylder ”det parlamentariske ben” langt mere end det udenoms-parlamentariske.

 

Sebastian Skjønberg Andersen: Syrien: Assad-styret i 11. time?

322

15

aug 12

 

Assads jerngreb om Aleppo og Damaskus, to af Syriens største og vigtigste storbyer, svækkes langsomt, hvilket afkræfter styrets påstand om, at oprøret er begrænset til provinsbyerne.

 

Lars Henrik Carlskov: Hvis lov, hvis politi, hvis militær?

322

16

aug 12

 

Sommerens medievirak om Enhedslistens program og holdning til revolution har synliggjort vigtige strategiske uenigheder internt i partiet.

 

Lars Henrik Carlskov: Stueren – det bliver hun aldrig

322

16

aug 12

 

Dette budskab er værd at gentage i anledning af Pia Kjærsgaards exit som partileder for Dansk Folkeparti. Tværtimod har hun overalt på sin vej gennem dansk politik efterladt sig et søle af nyliberalisme, nationalisme og racisme tilsat en hæslig stank af demagogi og opportunisme.

 

Jørn Andersen: Finansloven: Endnu et angreb på velfærd og solidaritet

322

 

aug 12

 

Politikens Mette Østergård ramte hovedet på sømmet, da hun efter fremlæggelsen af finansloven kommenterede: ”Udspillet er så stramt økonomisk, at Venstre ville være blevet anklaget for ’velfærds-massakre’, hvis det var dem, der havde fremlagt så lille en vækst.”

 

Der blev fundet 32 artikler

< Nr. 321 –– Nr. 323 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 14. juni 2024 kl. 02:29